Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konyalıların hizmetine sunulan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı kapsamındaki yaklaşık bin araçlık yeraltı otoparkı, açıldığı günden bu yana Konyalılara hizmet veriyor. Bölgede Tarihi Konya Bedesten Çarşısı, Melike Hatun Çarşısı ve Vakıflar Çarşısı Konya’da ticaretin arttığı önemli mekanlar olarak öne çıkıyor. Böylesi yoğun bir bölgede çoğu araç sürücülerinin otoparka girmek yerine, araçlarını yol kenarına park etmesi bölgede faaliyet gösteren esnafları, dolmuş ve araç sürücüleri zor duruma sokuyor. Vatandaşlar Larende Caddesi ve Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı ve Otoparkı çevresinde trafik ekiplerinin denetimleri sıklaştırmasını istiyor.

DOLMUŞLAR GEÇEMİYOR

Konya’da faaliyet gösteren birçok dolmuşun güzergahı olan Larende Caddesi ve Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı civarına yapılan hatalı parklar özellikle dolmuş sürücülerini zorluyor. Dolmuşa binmek isteyen vatandaşlar da hatalı parklar nedeniyle zorluklar yaşıyor. Dolmuş şoförleri cadde üzerinde hatalı parklara karşı önlem alınmasını istiyor.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI NEDEN OLUYOR

Günün her saatinde yoğun caddelerinden olan Melike Hatun Çarşısı ve bölgesindeki esnaflar cadde üzerine yapılan hatalı parklardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Birçok vatandaş cadde üzerine yapılan hatalı parklar nedeniyle bölgeye alışveriş yapmaya girmiyor. Bölgeye girmek istemeyen vatandaşlar nedeniyle bölge esnafının kazançlarında düşüşler yaşanıyor. Bölge esnafı ve bölgeyi yoğun olarak kullanan vatandaşlar cadde üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde üzerinden gün boyunca ciddi denetimler yapılmasını istiyor.

OTOPARK TEŞVİK EDİLSİN

Bölge esnafı cadde üzerinde hatalı parkın önüne geçilmesi adına Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşları otoparka teşvik etmesini ve fiyat tarifesinde gereken indirimlerin yapılmasını istiyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim