31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne yaklaşık 10 gün kaldı. Zamanın daralmaya başladığı bugünlerde şehirdeki siyasi hareketlilik de artarak devam ediyor. Bu kapsamda Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. AK Parti tarafından bu seçimlerde ortaya konulan "Gönül Belediyeciliği" anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamak adına Karatay'ı karış karış geziyor. Seçim çalışmaları kapsamında KOBİSAN Sanayi Sitesi'nde vatandaşlarla biraraya gelen Kılca, destek istedi. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Kılca, samimi görüntüsüyle vatandaşlardan tam destek alıyor. Kılca'nın "belediyecilik" geçmişiyle önemli bir tecrübeye sahip olması da, vatandaşların kendisine olan güvenini artırıyor.  

TEVAZU, SAMİMİYET, GAYRET

Yoğun bir seçim çalışması sürdüren Kılca, girdiği kapıdan boş dönmüyor. Özellikle gönüllere girmeye çalışan Kılca, samimi görüntüsüyle bunu da başarmış durumda. KOBİSAN Sanayi Sitesi'ndeki sanayi çalışanları ve firma sahipleriyle biraraya gelerek destek isteyen Kılca, vatandaşların istek ve taleplerini de dinliyor. AK Parti'nin seçim sloganında yer alan "Tevazu, samimiyet, gayret" ve "Gönül Belediyeciliği" anlayışıyla hareket eden Kılca, bunu güzel bir şekilde uyguluyor. Bu anlayışla vatandaşların sevgisini kazanan Kılca, Başkan seçildikten sonra da bu duruşunun devam edeceğini vurguluyor.

'ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ'

Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, yaptığı seçim çalışmalarında milli ve yerli üretimin önemini de vurguluyor. Bu anlamda, vatandaşların teveccüh göstermesi halinde Karatay Belediye Başkanı olduğu takdirde, üreticiyi her konuda destekleyeceklerini belirtiyor. Belediye Başkanı olunca yapacağı ilk işinin de Belediyede yerli ve milli ürünlerin kullanılması konusunda bildiri yayınlayacağına dikkat çekiyor. 

İSTİKRARA AÇILAN SON KAPI 

Yaklaşık 60 gündür devam eden Seçim çalışmaları hakkında Yenigün Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, seçimlere yaklaşık 10 gün kaldığını hatırlattı. "Son düzlüğe geldik" diyen Başkan Adayı Kılca, seçim çalışmaları kapsamında KOBİSAN Sanayi Sitesi'nde esnafları ziyaret ettiklerini söyledi. Konya'ya gönülden hizmet yapmaya talip olduklarını dile getiren Kılca, bu anlamda vatandaşların gönüllerini kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Seçim çalışmaları yaparken istek ve şikayetleri de alarak bu konulara gerekli hassasiyeti göstereceklerini bildiren Kılca, "Seçimden sonra da herkesin belediye başkanı olarak her eve, her sokağa girerek belediyecilik hizmetlerinin en güzel örneklerini sergilemeye çalışacağız. 8 ana başlık halinde 100'e yakın projemiz var. Bu projelerimizi İnşallah Karatay'a yakışır şekilde uygulayacağız. Güçlü bir ekibimiz var. Büyükşehir'imiz bizim yanımızda, bakanlarımız, hükümetimiz bizim yanımızda. Bu seçimlerden sonra 4,5 yıl yaklaşık seçimsiz bir dönem geçireceğiz. Bu anlamda 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin istikrara açılan son kapı olduğunu düşünüyoruz. Bu seçimsiz dönemde çok büyük işler yapacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

'TABANDA GÜZEL DESTEK VAR'

Cumhur İttifakı olarak anlamlı bir birliktelik sergilediklerini dile getiren Kılca, bu anlamda tabanda da güzel bir karşılık bulduklarını söyledi. "Cumhur İttifakı kapalı kapılar ardında oluşturulmuş bir ittifak değil" diyen Kılca, Cumhur İttifakı'nın önemini şöyle açıkladı, "Cumhur İttifakı 15 Temmuz Darbe girişiminde gençlerimizin, vatandaşlarımızın tankların önüne geçerek, şu parti bu parti demeden, canlarını ortaya koyarak oluşturduğu bir ittifak. Cumhur İttifakı yine Yenikapı Ruhu'nun oluşturduğu bir ittifak. Bugün etrafımıza baktığımız zaman tüm düşmanların gözünün Türkiye'de olduğunu, Cumhurbaşkanımızda olduğunu görebiliriz. Tüm İslam ümmetinin gözü de yine bizim üzerimizde. İnşallah oluşturulmuş bu Cumhur İttifakı'nın birlikteliği ile, Türkiye üzerinde kötü emelleri olan mihrakların planları boşa çıkacaktır. Bu amaçla çalışıyoruz. Bu şekilde çalıştıkça, vatanımıza, milletimize sahip çıkacağız. HDP'nin desteklediği partileri görüyorsunuz. Farklı illerde farklı partileri destekliyor. HDP, Cumhur İttifakı kazanmasın da kim kazanırsa kazansın diye düşünüyor. biz kendimizi yerli ve milli bir oluşum olarak görüyoruz. Bu şekilde de inşallah ülkenin bekası için bu mücadeleyi veriyoruz."

DAHA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ

Karatay Belediyesi'nin ekonomik olarak örnek gösterilebilecek nitelikte olmasının ilçeye büyük avantaj sağlayacağına dikkat çeken Kılca, "Borçsuz olmak büyük avantaj. Özellikle bu dönemde daha büyük avantaj. Bu anlamda bu ortamı hazırlayan, hem örnek belediyecilik hizmetleri veren hem de borçsuz bir belediye bırakmayı başarabilen mevcut Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli'ye teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışı. Bir şekilde bayrağı biz onun da desteğiyle daha ileriye taşıma gayretindeyiz. Borçsuz olan bir belediyeyi devralmamızla inşallah Karatay daha emin adımlarla ileriye gidecek" diye konuştu. 

YERLİ VE MİLLİ HAMLE

Karatay Belediye Başkanı olarak göreve başlamasıyla birlikte ilk yapacağı işin yerli ve millilik hamlesi olacağına dikkat çeken Kılca, "Yerli ve milli ürünleri desteklememiz gerektiğinin önemini yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayı daha iyi gördük. İnşallah Karatay Belediye Başkanı olarak seçilmemiz halinde ilk işimiz belediyede yerli ve milli ürünün kullanımını isteyeceğiz. Konya'da bulunamıyorsa diğer illerden yerli ürünlerin kullanılması konusunda gerekli talimatları vereceğiz. Bunla ilgili ilk yayınlayacağımız genelde bu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ KARATAY'DA 

Kılca'yla birlikte seçim çalışmalarına katılan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de, çalışmaların güzel bir şekilde sürdüğünü söyledi. Karatay'da yine rekor oya imza atacaklarını belirten Genç, "Karatay, AK Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar hep sahip çıktı. Bugün de, Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz bu seçimde, Karataylı hemşehrilerimizin gereken desteği vereceğine olan inancımız tamdır. Cumhur İttifakı olarak sahadayız. Bugün de MHP Karatay İlçe Başkanımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhur İttifakı'nın sahadaki en güzel çalışmaları sergilediği örnek ilçelerden biriyiz" dedi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim