Mobilya sektörünün lider isimlerinden biri de Gürbüzoğulları Mobilya. Ürün yelpazesinin oldukça geniş olduğu Gürbüzoğulları Mobilya, 20 yıldır sektörde hizmet veriyor. Kalite ve müşteri memnuniyetini birleştirerek her bütçeye uygun mobilya ürünleri hizmet veren Gürbüzoğulları Mobilya aynı zamanda köklü bir aile şirketi. 

Halkı kucaklayan bir bakış açısıyla her bütçeye uygun mobilya çeşitlerinin olduğunu dile getiren Gürbüzoğulları Mobilya Sahibi Fahri Şentürk, "Gürbüzoğulları pahalı ve lüks mal satar havası var ancak biz bunun tam aksine kaliteli ve mobilyayı daha hesaplı nasıl satarız bunun derdindeyiz" dedi.
Fahri Bey, öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

Konya’da doğup büyüyen, evli ve dört çocuk sahibi olan ve 20 yıldır da içerisinde bulunduğumuz sektörde çeşitli alanlarda hizmet vermiş birisiyim. Yani kısacası işini seven ve icra etmekten keyif alan bir yapım var. Hâlihazırda da çalışma hayatıma halen devam etmekteyim.
Gürbüzoğulları Mobilya’nın serüvenini sizden dinleyebilir miyiz?
Firmamız yaklaşık 45 yıldır, Konya’da hizmet veren köklü bir kuruluş. Kurucumuz ise büyüğümüz Cafer Gürbüz. Gürbüzoğulları markası ilk olarak Hocacihan semtinde atölyede imalat yaparak faaliyetlerine başlıyor ve günümüze kadar her geçen gün büyüme odaklı bir ivme ile gelişimine devam ediyor. Cafer Gürbüz’ün açmış olduğu yola oğulları Abdulkadir ve İsa Gürbüz sonrasında da yeğen olarak şahsım dâhil oluyor. Köklü bir aile şirketi olarak çeşitli alanlarda hizmet verdikten sonra imalatı durdurup hep birlikte al sat ticaretine döndük ve şu anda da aktif bir şekilde devam etmekteyiz.
Fahri bey, Konya’da kaç mağaza ile nerelerde hizmet veriyorsunuz?
Konya’da dört mağaza ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Mobilyacılar da bulunan merkez şubemiz, Büsan Sanayi girişinde yeni açtığımız 10 bin metrekarelik Plaza mağazamız, Belh kavşağında bulunan konsept mağazamız ve yine Mobilyacılar sitemizde bulunan Outlet mağazamız da satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. İnegöl, Ankara ve İstanbul firmaları başta olmak üzere 53 firmanın direkt bayiliğini gerçekleştirdiğimizde dolayı firmaların doğrudan bizlere çalışmasını sağlıyoruz. Bunun avantajı ise takımların tamamıyla özel tasarım ve bize ait olması. Bu ürünler mağazamız dışında kesinlikler her hangi bir yerde satılmıyor. En büyük özelliğimiz kişiye özel tasarımlarımızın olması.
Müşteri hedef kitleniz kimlerdir?
Genelde dışarıdan bakıldığı zaman insanlarımızda Gürbüzoğulları pahalı ve lüks mal satar havası var ancak biz bunun tam aksine kaliteli ve mobilyayı daha hesaplı nasıl satarız bunun derdindeyiz. Ürün yelpazemiz oldukça geniş ve bu sayede her bütçeye uygun bir mobilya çeşidimiz var. Temel amacımız halkımızı kucaklayarak iş bütünlüğümüzü sağlamak. Bizler de bu doğrultuda dikkat çeken kampanyalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin 10.000 TL’lik bir düğün paketi satışımızda var sadece 20.000 TL olan oturma gurubumuzda. Mağazamıza gelen asgari ücretli bir çalışanda olsa, yüksek maaş ile çalışan bir iş adamı da olsa kesinlikle kendine uygun bir ürünü seçip alabilir.
İçerisinde bulunduğunuz mobilya sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bununla birlikte yüzde 8’e indirilen KDV oranlarının ne gibi bir etkisi oldu?
Ülkemizde mobilya sektörü hızla gelişen bir ivme içerisinde ilerlemekte. Dış pazarda ise Türk mobilyaları aşırı derecede seviliyor ve beğeniliyor. Özellikle Ortadoğu bölgesinde ürünlerimiz neredeyse yok satılıyor diyebilirim. Mesela biz üretici değiliz ama dışarıda bayilikler vermeye başlamış durumdayız. Yani ülke dışarısında Türk mobilyası denildiği zaman insanlar farklı gözle bakıyor. Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da hayranlıkla rağbet görüyoruz. Bakıldığı zaman Çin bu bölgelere daha yakın olsa da ucuz olan yerine bizim ürünlerimizi daha çok tercih ediyorlar. Sektör olarak kesinlikle artı olan kısım Türkiye’de. Bizlerde bu durumdan memnunuz ve çalışmaya devam etmeliyiz. KDV oranlarında yapılan değişikliklerden bahsetmemiz gerekirse bizlere muazzam bir katkısı oldu. Kimisi KDV deyip geçebiliyor ama bugün gerçekten kâr marjları oldukça düşük seviyelerde. Bu yüzden yüzde 8’in faydası hatırı sayılır derecede oldu. Devletin bu konuya göstermiş olduğu hassasiyet hem bizler tarafından hem de müşteriler tarafından karşılığını aldı diyebiliriz.
Gürbüzoğulları olarak yatırımlarınız devam edecek mi?
Bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz 10 bin metrekarelik plaza yatırımımız bizler için ciddi bir yatırımdı. Tıkanık bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu yatırım her ne kadar riskli olsa da böyle dönemlerde yatırım yapmak daha önemli. Çok şükür beklentilerimiz boşa çıkmadı ve şimdi yavaş yavaş meyvelerini toparlamaya başladık. Doğru adımlar ve sağlıklı hamleler ile ilerleyen zamanlarda kendimizle doğru orantıda yatırımlarımıza devam edeceğiz.
Fahri bey, son olarak eklemek istedikleriniz varsa dinleyebiliriz
İnsanlarımız bugün benim bir evim olsun arabam olsun başkada bir şey istemem derdin ama biz buna kesinlikle karşıyız. Daha fazla çalışmalıyız daha fazla üretmeliyiz ve neler yapmalıyız diye her gün düşünmeliyiz. Müslüman her anlamda zengin olmalı çalışkan olmalı. Çalışmak kadar sıhhatli bir durum yok. Biz genel olarak bu düşünceden yanayız. Kendi adımıza daha fazla neler yaparız bunu düşünüyoruz. Herkesten de bunu bekliyoruz.

SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim