Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen ciddi bir seçim çalışması yürütüyor. Meram'ın her mahallesine, her vatandaşına ulaşmayı amaç edinen Mustafa Kavuş, sabah saatlerinde başladığı seçim çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. "Girmediğimiz gönül kalmayacak" prensibiyle hareket eden Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, esnaflarla, çiftçilerle, mahalle sakinleriyle buluşarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için destek istiyor. Kavuş'un Meram Küçük Kovanağzı Kapalı Semt Pazarı'nda başlayan seçim çalışmaları, esnaf ziyaretleri ve akşam gerçekleştirdiği ev toplantıları ile devam etti.

MERAM KAVUŞ'U SEVDİ

Yenigün Gazetesi olarak Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş'un 1 günlük seçim çalışmalarını takip ederek, Kavuş'a olan teveccühü gözlemledik. Kavuş'un sabah saatlerinde başlayan seçim çalışmaları, gece geç saatlere kadar sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Meram Küçük Kovanağzı Kapalı Semt Pazarı'nda pazar esnafıyla ve vatandaşlarla buluşan Kavuş, burada vatandaşların talep ve isteklerini dinledi, seçimlerde destek istedi. "Tevazu, gayret, samimiyet" ilkesiyle hareket eden Kavuş, samimi görüntüsüyle vatandaşların sevgisini kazanıyor. Her sorunu çözmek için elinden gelen gayreti göstereceğini belirten Kavuş, verdiği sözleri tutmak için çalışacağını belirtiyor.

VATANDAŞA ÜÇ SÖZ VERİYOR

"Ben 3 söz veriyorum: Görev sürem boyunca beni koştururken, çalışırken göreceksiniz. İkincisi; ister kendi kurumumla ilgili ister başka kurumla ilgili yapılması gereken sorunları çözme gayretinde olacağım. Üçüncü olarak da vatandaşlarımızın her zaman arasında olacağım" diyen Kavuş, Meram'ın gelişmesi için çalışacağını anlatıyor. Meram'ın bütün potansiyellerini değerlendireceklerini dile getiren Kavuş, Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacakları projelerle Meram'ın tarihi, kültürel dokusuna yakışır şekilde gelişeceğini anlatıyor. Kavuş'un projelerini dikkatle dinleyen vatandaşlar, Kavuş'un samimiyetine güvendiklerini belirterek destek sözü veriyorlar.

YOĞUN BİR SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORUZ

Seçim çalışmalarını ve süreci Yenigün'e değerlendiren Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, yoğun bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Vatandaşlarla her ortamda biraraya geldiklerini dile getiren Kavuş, "Vatandaşlarımızla biraraya gelip öneri ve talepleri dinliyoruz, notlarımızı alıyoruz. Genel siyasetle ilgili istekler de geliyor. Bu konuda da notlar alıp il başkanlığımıza bildirmek üzere rapor haline getiriyoruz. Gece saatlerine kadar çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

TARIM POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Meram için tarımı destekleyecek, kırsal kalkınmaya ivme kazandıracak projeler üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken Kavuş, bu konuda ilgili makamlarla istişareler yaptıklarını söyledi. "Tarımla ilgili projelerimizi hazırlamadan önce Tarım İlçe Müdürlüğü, Meram Ziraat Odamız, Süt Birliği ile konuşarak çiftçilerimize nasıl destek olabiliriz diye konuştuk ve projelerimizi bu şekilde belirledik" diyen Kavuş, Meram'ın tarım ve hayvancılıkta ciddi bir potansiyelinin olduğunu, bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini kaydetti. Bu anlamda, tarıma özel destekler planladıklarını belirten Kavuş, şöyle devam etti, "Belediyenin her konu başlığıyla ilgili bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle tarım ve hayvancılık başlığında çiftçilerimize destek olabilecek projeler düşünüyoruz. Çiftçilerimizin ortak kullanabilecekleri tarım alet ve ekipmanlar konusunda destek vererek, onların işlerini görmelerinde destek olabiliriz. Arıcıkla ilgili destekler olabilir. Süt sığırcılığına destek vermek amacıyla süt toplama merkezleri, süt soğutma tankları yapmakla ilgili farklı projelerimiz var. Bunlar gibi açıkladığımız farklı projeler var. Ama açıkladıklarımızın da dışında Tarım İlçe Müdürlüğü ile istişareler yapıyoruz. Bu doğrultuda daha neler yapılabilir konusunda Belediye Başkanı seçildikten sonra da fikirler üreteceğiz. Seracılıkla ilgili, lavanta ekimiyle ilgili destekler düşünüyoruz. Bu gibi konular istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak."

ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ ALACAĞIZ

Cumhur İttifakı Meram Belediye Başkan Adayı olarak vatandaşların yoğun teveccühleri ile karşılaştıklarını dile getiren Kavuş, "Malum bazı ekonomik sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıların nereden kaynaklandığını, neden meydana geldiğini vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Süreci çok iyi takip ediyorlar. Birçok vatandaşımız, esnafımız, döviz olayının hangi ülkelerden kaynaklandığını biliyor. Bu anlamda vatandaşlarımız bizim yanımızda yer alıyor, bize destek veriyor, gücümüze güç katıyor. Vatandaşlarımız sıkıntılarını, taleplerini iletiyorlar. İnşallah 31 Mart'a kadar yaptığımız çalışmaların meyvesini alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞLAMIŞ OLUNAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ DEVAM EDECEK

Meram'da ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmasının başladığını hatırlatan Kavuş, kendisinin belediye başkanlığı döneminde bu çalışmaların aksamadan devam edeceğini bildirdi. Kavuş, "Şükran Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, Anıtlar Kurulu'nun çalışmalarını bekliyor. Biliyorsunuz orada tarihi eserler çıktı. Anıtlar Kurulu orada incelemelerde bulunuyor, kazılar yapıyor. Bu tarihi eserler gün yüzüne çıkartılmış olacak. Anıtlar Kurulu'nun bu çalışmaları bitirmesi gerekiyor. Biz bu süreci hızlandırmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız onlara verilen inşaatların biran önce başlatılmasını istiyor. Hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Üç kooperatifimiz de Nisan ayıyla birlikte hem inşaat malzeme fiyatlarındaki normalleşmeyle hem de inşaat sezonunu başlamasıyla birlikte hızlı bir şekilde başlayacak. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar. Devlette devamlılık esastır, yarım kalan hiçbir iş olmaz."

CADDE VE SOKAKLARIN EMARI ÇEKİLİYOR

kentsel dönüşüm, imar ve yol çalışmalarının hızlı bir şekilde devam edeceğini aktaran Kavuş, "İnşallah yeni dönemde imar ve 18 uygulamalarının tamamlanması adına hızla çalışılacak. Biliyorsunuz Konya Metro projesinin ilk etabı Meram'da başlayacak. Bu proje yine Meram'a artı değer katacak, Meram'ın dönüşümünü hızlandıracak, vatandaşlarımızın arsa değerlerini de artıracak. Yollarla ilgili çalışmalar devam edecek. Cadde ve sokakların emar çalışmalarını yapıyoruz. Alt ve üstyapılardaki eksikler belirlenerek, yapılması gerekenler planlanacak. Bu biraz külfetli bir iş ama bunu yapmadığımız takdirde dönüşüme tam katkı sağlanamaz. Onun için bu çalışmaları eksiksiz yapma gayretinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Kavuş, başkan olduktan sonra da sürekli vatandaşlarla içiçe olacağının sözünü vererek, "Meramlı bize her zaman ulaşabilecek" diyerek söz verdi.

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim