Görme engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmalarla adından söz ettiren Altın nokta Körler Derneği çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye genelinde 10 bin üyesi ve 32 şube ile çalışmalarına devam eden Altın nokta Körler Derneği görme engellileri yaptığı çalışmalar ile topluma kazandırıyor hem de toplumda engelli bireylere yönelik algıları yıkıyor.

ÜYELERİMİZİ SOSYAL HAYATA KAZANDIRIYORUZ 

Altı nokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin derneğin engelli bireylerin sosyal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla kurulduğunu ifade ederek, “Altı Nokta Körler Derneği görme engellilerin kendine yeterli, üretken ve toplumla kaynaşabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, sosyal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla 1950 yılında kurulmuş köklü bir dernektir. Altı Nokta Körler Derneği Bugüne kadar başta eğitim ve istihdam olmak üzere görme engellilere yönelik birçok sosyal ve kültürel projeye imza atmıştır. Türkiye genelinde  10  bin tane üyesi bulunan ve 32 şubesi bulunan bir dernek. Konya, derneğimizin 32 şubesi. Konya şubemizi 6 Ekim’de kurduk ve 28 Ekim’de açılışını yaptık. Konya şubemizin şu anda 100’den fazla üyemiz mevcut. Üye sayımız ise engelli kardeşlerimizin çalışmalarımızı görmesi sonucunda gün ve gün artıyor. Üyelerimize eğitim kursları açmanın eşiğindeyiz. Bilgisayar kursu, birey alfabesi kursları açacağız. Bu kurslarımızı halk eğitim müdürlerimiz ve kaymakamlıklarımız ile beraber açıyoruz. Üyelerimize yönelik sosyal ve kültürel tüm çalışmalara imza atıyoruz. Atmaya da  devam edeceğiz.  Yaptığımız çalışmalar ile üyelerimizin sosyal hayata kazandırılmasını sağlıyoruz” diye konuştu. 

HER BİREY ENGELLİ ADAYI 

Altı Nokta Körler Derneği’nin Konya’ya açmalarındaki amaçtan da bahseden Şahin, “Derneğimizin Konya’da açmamızdaki amaç görme engelli ya da engelli denildiği zaman köşe başlarında iş yapamayan algısını yıkmak için derneğimizi açtık. Dernek üyelerimiz tarafından Konyalı bir firma’nın kolonya kutusunun dışına ahşap kesimden kutu yaptık.  Kamu kurum ve kuruluşlarımız bu konuda bizlere desteklerini esirgemediler sağ olsunlar.  Dernek olarak bizlerin üretimde bulunacak makine ve sponsor konusunda desteğe ihtiyaçlarımız var.  Ahşap ürünlerimizin yanında üyelerimize gelir sağlamaları ve vakitlerini değerlendirmeleri açısında bez bebek yapmak için çalışmalara başladık.  Bu bez bebeklerimizin bazı bölümlerin üretimi için dışarıdan destek alacağız. Bu konuda yapmış olduğumuz ürünlerin pazarlanması ve tanıtılması konusunda eksiklerimiz var. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, hayırseverlerimizden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Engelli kardeşlerimiz hem ticaret noktasında hem de engelleri konusunda bir nebze de olsa nefes almasını kolaylaştıracak. Engelleri vatandaşlarımız ile beraber el ele açacağız. Her vatandaş bir engelli adayı. Toplumda engelli bireylere yönelik duyarsızlık var.  Bu duyarsızlığı yıkmak istiyoruz. Derneğimizin hiçbir siyasi kuruluş ile ilgisi yoktur. Tüm engelli kardeşlerimize dernek olarak kucak açıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA