Türkiye’de Türk Standartları Enstitüsü Covid-19 güvenli üretim belgesi almaya hak kazanan ilk kuruluş Helvacızade grubu oldu. 135 yılı geride bırakan Helvacızade grubu bugün 7 kıtaya ve 85 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ülke ekonomisine çok büyük katma değer sağlıyor. Global arenada da kattığı değerler ile Türkiye’yi gururla temsil etmeye devam ediyor.

TSE Covid-19 güvenli üretim belgesini almaya hak kazanan Helvacızade ailesinin 3. kuşak üyesi Helvacızade grubunun ve Zade Globalin CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil programda konuşarak, 135 yılı geride bıraktıklarını ve hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade etti. Büyükhelvacıgil, “Helvacızade grubu için özel bir günde bir aradayız. Küresel ölçekte zorlu bir sınavdan geçiyoruz. Bu zorlukları atlamamıza çok az bir zaman kaldı. Covid-19 sürecinde Sağlık Bakanımızın da dediği gibi sorun küresel çözüm ise yerel. Bu zorlu süreci birlikte başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Koca beyefendiye ve Bilim Kuruluna da teşekkür borçluyuz. Hayatın her döneminde hijyen, toplum sağlığında kritik bir öneme sahip. Covid19 salgınında bunu bir kez daha gördük. Hijyen aynı zamanda kurumunda çalışanlarına vermesi gereken güven ruhsatı durumundadır. Helvacızade grubu olarak 135 yıldır üretim yapıyoruz. Bugün ise TSE tarafından hazırlanan TSE Covid-19 güvenli üretim belgesine alanında sahip olan ilk kurum olmanın gururunu yaşıyoruz. Bilime olan tutkumuz, doğaya ve doğanın bütün canlılarına saygımız ile faaliyetlerimizi gösterdiğimiz gıda, sağlık ve distribütörlük alanında temel çalışmalarımız disiplinimiz güven ortamı içerisinde hijyen oldu. Grubumuz kullandığı teknolojik üretim sayesinde güvenli üretimin öncüsü oldu. Ülkemize kazandırdığımız 2 ARGE merkezimiz ve 4 üretim merkezimiz bulunuyor. Bu başarıların arkasında iyi ve güvenli üretim aynı zamanda iyi bir ekip bulunuyor” dedi.

‘TÜRK TOHUMLARININ ŞİFASINI DÜNYA İLE TANIŞTIRDIK’

Yerli ve milli marka olarak Türk tohumlarını dünya ile tanıştırdıklarını ifade eden Büyükhelvacıgil, “Biz burada dünyayı Türk tohumlarının şifası ile tanıştırdık ve 7 kıtaya yayıldık. Yerli ve millî marka olarak dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar 350 milyon nüfus Amerika’da Zade Vital ürünlerine ulaşabiliyor. Son 1,5 yıl içerisinde Amerika’da 5 eyalette ve eczanelerde dağıtımlara başladık. Bu gerçekten ülkemizin için çok önemli. Yerli ve milli üretim olan ürünlerimizi dünyaya duyurmak için çok çalıştık ve başardık. 67 Türk bitkisini dünya ile tanıştırdık. Hedefimiz 2023 yılında 200 Türk bitkisini tüm dünya ile buluşturmak” ifadelerini kullandı.

ZADE VİTAL AMERİKA’DA COVİD TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR

Covid-19’un ilk döneminden itibaren Amerika’da Zade Vital markasının virüsün tedavi protokolüne konulduğunu dile getiren Zade Vital CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Bu bizim için oldukça önemliydi. Yaşadığımız pandemi sürecinde üretim ve hijyen seviyesini her zaman üst seviyelerde tutmakla yetinmedik. Sağlık personellerimize destek vererek virüs ile mücadeleye karşı topyekûn beraber hareket ettik. Halkımızın ihtiyaçlarını ön planda tutarak üretim kapasitemizi maksimum seviyeye çıkardık. Normalleşme adımları attığımız yeni dönemde aldığımız belgenin sektörümüzde örnek olacağına inanıyorum. Çalışanlarımızın da sağlığına karşı olan sorumluluğumuz büyük. TSE Covid-19 güvenli üretim belgesi doğru yolda ilerlediğimizin en büyük kanıtı” diyerek sözlerini noktaladı.

‘ŞEHRİM VE ÜLKEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de Helvacızade grubunun aile işletmesi olarak büyük başarılara imza attıklarını ifade etti. Kütükçü “Konya’mızda yanlış bilmiyorsam 4. jenerasyonda faaliyetlerini sürdüren aile işletmeleri arasında örnek bir aile işletmesi olarak Helvacızade grubunun başarılı çalışmaları sonucunda ilk güvenli üretim belgesi takdim töreni ile birlikteyiz. İnşallah yeni gelen jenerasyonlarda bu başarılara başarılar katsın. Bu örnek işletme önümüzdeki dönemlerde de bu başarılı yolda yürümeye devam edecek. Sanayi bakanımızın başlattığı çalışma ile yeni normal dönemde sanayi işletmelerinin yola nasıl devem edeceği ve yani tedbirlerle nasıl uyulacağı konusunda başlatılan çalışmalar sonucunda bizimde katkımızın bulunduğu kılavuz ortaya konuldu. Bu kılavuzu TSE hazırladı ve yayımladı. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma TSE Başkanı nezdinde teşekkür ediyorum. Bu yazılı dokümanın sanayi işletmelerine dağıtılması ve duyurulması sonucunda da bir belgelendirme çalışması başlattılar ve yine bugün sertifikalarını vereceğimiz firmalarımız TSE kurumumuza müracaat ederek gerekli şartlarında ortaya koyarak belgeyi almaya hak kazandılar. Bizim birinci önceliğimiz çalışanlarımızı sağlığını korumak ikinci önceliğimiz işletmelerimizi korumaktır. Omuz omuza çalıştığımız ve bu başarıda emeği olan bütün Büyükhelvacıgil ailesine, Helvacızade grubunda alın teri döken bütün çalışan kardeşlerimize şehrim adına ülkem adına teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ BİR KURULUŞ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Helvacızade’nin sadece Konya’da değil bütün dünyada öncülük yaptığını ifade etti. Pekyatırmacı, “Üretim anlamında, ihracat anlamında çok değerli hizmetler yapıyorlar. Bugün ki alınan belge aslında ne kadar doğru işler yapıldığını ve öncü bir kuruluş olduğunu ifade ediyor. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu süreçte bir an önce adapte olup mücadele ederek güvenli üretim belgesini almaya hak kazanan ilk kuruluş olması bizim için çok önemli. Helvacızade ailesine alınan belgenin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün aileye bütün çalışanlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum ve hayırlı günler diliyorum” dedi.

GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ HAYIRLI OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Helvacızade grubu farklı iş kolları ile Türkiye’nin önde gelen köklü ve kurumsallaşmış aile şirketleri arasında bulunduğunu dile getirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Helvacızade Grup olarak çalışmalarını daha sağlıklı yarınlar ilkesi ile yürütüyor ülkemizin zengin kaynaklarını yenilikçi ürünlere dönüştürüyor. Helvacızade grubu bakanlığımızın önem verdiği, önemsediği üniversite ve sanayi iş birliğinde Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olarak yer alıyor. Bu projeler arasında Selçuk Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile iş birliğinde kuruşla doğal ürünler araştırma ve inceleme merkezi bulunuyor. Grubun bünyesinde yer alan Zade tesisleri ise ISO 9002 kalite belgesi ile tescil edilen ilk bitkisel yağ tesisi unvanını taşıyor. Zade Vital ilaç üretim tesisleri Avrupa’nın en büyük iyi üretim uygulamaları standartlarında yer alan yumuşak kapsül üretim tesisleri arasında bulunuyor. Zade Vital ilaç kimya sanayi adı altında faaliyet gösteren kuruluşlarımızı kılavuzumuza göre denetledik. Kılavuzda yer alan standartları sağlayıp sağlamadığına baktık. Süreci kılavuza uygun yürütüp yürütmediğini kontrol ettik. Denetlemelerimiz so0nucunda Helvacızade gıda ve kimya sanayi ile Zade Vital ilaç kimya Gıda ve Ticaret Anonim Şirketi covid19 güvenli üretim belgesini almaya hak kazandı. Güvenli üretim belgelerimiz kuruluşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu belgenin hazırlanmasında ve süreçlerin yürütülmesinde emeği geçen herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim