Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Konya Yenigün Gazetesi Muhabiri Muhammed Esad Çağla, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe’yi ziyaret etti. Ziyarette Serçe tarafından TÜMSİAD Konya Şubesi çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ziyarette konuşan Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Konya’da bulunan işadamları derneklerini önemsediklerini ve Konya Yenigün Gazetesi olarak bundan sonra da İşadamlarına ve İşadamları derneklerine destek vereceklerini ifade etti. 

‘HELAL KAZANCI ÖNEMSİYORUZ’

TÜMSİAD olarak helal kazancı önemsediklerini ifade eden Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe, “TÜMSİAD Genel Merkezimiz 2005 yılında kuruldu. TÜMSİAD Konya Şubesi de 2006 yılında kuruldu. TÜMSİAD emeğin alın terinin simgesi, yerli ve milli büyük Türkiye idealinde üretmeye ve ülkemiz için çalışmaya, koşturmaya çalışan erdemli ve ahlaklı iş adamlarının sesi. Özellikle Ahir zamanda faizin her yerimize girdiği, piyasa şartlarının karabasan gibi üstümüze çöktüğü dünyada yaşıyoruz. Bizler bu dünyada aynı saflarda durarak, aynı pencereden bakarak zihniyet dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Bu zihniyet dönüşümü de Helal Ticaret olacak. Bu dönemde faiz, sözlerin yerinde getirilmemesi gibi, İslam’da ticaret hukukunun temellerine ters hareket ediliyor. Bizler de bu noktada göreve geldiğimiz günden itibaren Selçuk Üniversitesi ile İslam Ticaret Hukuku'na yönelik Yüksek lisans çalışması gerçekleştirdik. Eğitimlerimizi TÜMSİAD binamızda gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin ardından İslam da Ticaret Hukuku ile ilgili bilmediğimiz birçok durum varmış. İslam da Ticaret Hukuku konusunda üyelerimiz nezdinde de eğitimler vermekteyiz. Üyelerimiz ağırlığı KOBİ’lerden oluşturmakta. Türkiye genelinde 52 şubesi 12 bin üyesi. Yurtdışında 9 şubesi, 47 temsilciliği olan bir sivil toplum kuruluşuyuz.  KOBİ üyelerimize Diş Ticaret ile ilgili, E- ticaret ile ilgili, devlet teşvikleri ile ilgili eğitimler verdik. Üyelerimizi belli aralıkta davet ediyoruz ve ne türlü eğitimler istediklerini ya da bizlerden ne konuda destek istediklerini soruyoruz. O konuda da programlarımızı revize ediyoruz. Konya TÜMSİAD Şubemizin 200 üyesi var” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEM VERİYORUZ’

TÜMSİAD olarak birlik ve beraberliğe önem verdiklerine dikkat çeken Serçe, “Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde bulunan 32 şubemizi gezdim. Şube Başkanlarımız ve yöneticileri ile hasbihal ettik. Onların çalışmalarını ve projelerini dinledik. Nasıl ortak nasıl çalışmalar gerçekleştirebileceğimizi konuştuk. Ortak çalışma yapabilme konusunda çalışmalar yapıyoruz. TÜMSİAD olarak üyelerimiz arasındaki birlik ve beraberliğe önem veriyoruz. Üyelerimizin birbiri ile ticaret yapmayı önemsiyoruz. Üyelerimizde gelen taleplerini dinliyoruz ve çalışma planımızı bu şekilde oluşturuyoruz. Türkiye ve Konya ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için gayret gösteriyoruz. Büyük Türkiye idealinde de işadamları olarak bir ve beraber olmalıyız. Türkiye niteliği ve katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım” şeklinde konuştu. Gençlere ve girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Başkan Serçe, “Gençlerimiz ve girişimcilerimiz korkmasın. Önce sebebini işlesin. İçlerindeki enerjiyi, sinerjiye çevirerek çalışsınlar. Korkmasınlar. Devamlı çalışmak lazım” diye konuştu.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ HAREKETLENECEK’

İnşaat sektöründeki son durumu da değerlendiren TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Serçe, “İnşaat sektörü bir kriz olduğu zaman en çok etkilenen ve krizden de en son çıkan sektördür. İnşaat sektörü 250-300 kaleme doğrudan ya da dolaylı olarak etki etmekte. Son 1,5 yılda inşaat sektörü zor bir süreç içerisinden geçti. Fakat öz sermaye ile devam edenler devam ediyor ama, banka ve kredi ile devam edenlerin içinde iflas edenler oldu.  Yeni dönemde inşallah ikinci çeyrek ile beraber inşaat sektörünün yukarıya doğru yavaş yavaş yukarıya çıkacağına inanıyorum. Hem faizlerin düşmesi, hem istikrar ortamı, kişilerin inşaata yatırım yapmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Diğer yandan mülk alacak vatandaşlarımız öncelikle inşaatın kalitesine baksınlar. Fiyat endeksli değil, kalite endeksli değerlendirsinler. Sonrada aldıkları mülk satın aldıkları firmaları kontrol etsinler” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim