Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları imcelemek üzere geçtiğimiz hafta içerisinde TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı  ve Kayacık Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pazartesi günü ise AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’ya kazandıracak olan Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı ve çevresinde incelemelerde bulundu. Yeni Yüksek Hızlı Tren Garında çalışmalar hızla devam ederken, garın 17 Aralık tarihinde hizmete sunulması planlanıyor. Konya'nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı Projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 75 bin metrekarelik alana inşa edilen istasyon, toplam 32 bin 500 metrekare  kapalı alana sahip olacak. Hızlı trenlerin ana çıkış durağı olacak garda toplam 7 hat, 3 platform, restaurant, kafe, banka, PTT, VIP ve CIP salonları, 117 araçlık kapalı otopark bulunacak.

17 ARALIK’A YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Konya Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatı hakkında bilgi veren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Yeni Konya Yüksek Hızlı Tren Garı’nı bir an önce hizmete açılması için hem Devlet Demir Yollarımız, hem yüklenici müteahhit firmamız, hem de Konya Büyükşehir Belediyemiz yoğun bir çalışma sürdürüyor. Yeni Tren garımızın biran önce hizmete açılması için herkes elinden gereni yapıyor. İnşallah Konya Yeni Yüksek Hızlı Tren Gar inşaatımızı 17 Aralık’a yetiştirilmek için çalışmalar yapılıyor. Şuanda Yeni Yüksek Hızlı Tren Gar inşaatımızın yüzde 80-85 bitti. Geçtiğimiz hafta TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta Yeni Yüksek Hızlı Tren Garında incelemelerde bulundular. Pazartesi günü ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile birlikte bizler de ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde gar inşaatını incelememizin yanında inşaat çevresindeki kamulaştırma ve yollar konusunda çalışmaları istişare ettik . İnşallah 17 Aralık tarihinde Yüksek Hızlı Tren Garımızı hizmete girmesi için tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim