Konya Ankara Yolu üzerinde bulunan Havaalanı girişi üst üste yaşanan trafik kazalarının ardından kapatılmış, Havaalanı’nda şehir merkezi istikametinden giriş yaklaşık 1 kilometre ileride bulunan OSB Kavşağı’ndan verilmişti. Havaalanı’ndan çıkanların ise Ankara Yolu ya da OSB istikametinde gidebilmesi için Aksaray Yolu Kavşağı’na kadar gitmesi gerekiyordu. Havaalanı’nın çıkışından sola açılan ve OSB’nin girişine kadar uzanan yol ile bu sorun ortadan kalkmış oldu. 

ÜST ÜSTE YAŞANAN KAZALAR NEDENİYLE KAPATILDI

Şehir merkezinden Ankara Yolu istikametindeki Havaalanı Kavşağı’nda üst üste trafik kazası meydana geliyordu. Çoğunluğu maddi hasarlı olsa da yaşanan kazalara bir son vermek için UKOME’nin aldığı kararla Havaalanı Kavşağı kapatılarak, Havaalanı’na giriş, yaklaşık 1 kilometre ileride bulunan OSB Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’ndan yapılabilir hale geldi. Konya Havaalanı’ndan çıkıp, Ankara ve OSB istikametinde gitmek isteyenler ise bu yolu kullanamaz hale gelmişti. 

KAVŞAĞIN KAPATILMASI KAFALARI KARIŞTIRMIŞTI

Havaalanı Kavşağı’nın trafiğe kapatılmasının ardından Konya Havaalanı’ndan çıkıp, Ankara istikametinde ya da OSB’ye gitmek isteyenler ise alternatif bir yol arayışına girdi. Ankara ve OSB istikametinde gidebilmek için Havaalanı’ndan çıkan araçların, Aksaray Yolu Köprülü Kavşağı’na kadar gidip, buradan dönüş yapması gerekiyordu. Bu durum ise özellikle Konya’ya gelen yabancılarda kafa karışıklığına yol açıyor ve bir çıkış yolu aranıyordu. 

HAVAALANI’NI OSB KAVŞAĞI’NA BAĞLAYAN YOL ÇÖZÜM OLDU

Konya Havaalanı’ndan çıkıp Ankara istikametinde gitmek ya da en kısa yoldan OSB’ye girmek isteyenler için ise yeni bir güzergah oluşturuldu. Konya Havaalanı’ndan çıktıktan sonra Ankara Yolu’na çıkmadan yeni bir kavşak açılarak hem sağa, hem de sola dönüş verildi. Kayacık Mahallesi istikametinde sola dönüş verilerek bu yol Aliya İzzet Begoviç Caddesi üzerinden Ankara Yolu OSB Köprülü Kavşağı’na bağlandı. Bu sayede Havaalanı’ndan çıkanların Ankara ve OSB istikametine daha rahat bir şekilde ulaşabilmeleri sağlandı. 

YÖNLENDİRME LEVHALARI EKSİK, YOL HALÂ AÇIK

Trafikteki kafa karışıklığını giderecek çözümler üretilmiş olsa da sorun tamamen bitmiş değil. Konya Havaalanı’ndan çıkışta yeni açılan yola ‘Ankara Yolu’ ve / veya ‘OSB’ yönünde bir levha koyulmadığı için Havaalanı’ndan özel araçlarıyla çıkanlar Ankara Yolu’na kadar gidip, oradan geri dönmek zorunda kalıyor. Ayrıca, Havaalanı’nın çıkışında eskiden var olan ve kapatılan kavşakla ilgili olarak orta refüj kapatılırken, Havaalanı çıkışı Ankara istikametinde halen açık duruyor. Yönlendirme tabelaları olmadığı için yola kadar gelen vatandaşlar, refüjün kapalı olduğunu görünce ya ters yoldan ilerlemek; ya da geri dönmek zorunda kalıyor. Yönlendirme tabelalarının olmaması nedeniyle özellikle gece saatlerinde büyük risk yaşandığı belirtilirken; olası kazaları yaşanmadan önlemek için acilen yönlendirme tabelalarının yapılması ve Hava Alanı’nın Ankara Yolu’na çıkan kısmının trafiğe tamamen kapatılması öneriliyor. 

HABER: METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim