Haftanın ilk iş gününde Konya güne sis bulutlarıyla birlikte uyandı. Sabahın erken saatlerinde şehrin tamamında etkili olan yoğun sis nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Şehir merkezinde görüş mesafesini 10 metreye kadar düşüren sis, şehirlerarası yollarda ise daha çok etkili oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araçlarıyla daha temkinli bir şekilde ilerlemeye çalışan sürücüler, olası bir kazaya mahal vermemek için çaba harcadı. Karayolu ulaşımı yoğun sis nedeniyle yavaşlasa da herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Şehir merkezindeki sis bulutları 10:30 sıralarında tamamen kalktı, güneş sıcak yüzünü gösterdi.

HAVAYOLUNDA İPTAL VE TEHİRLER OLDU!

Şehir merkezindeki sis bulutları 10:30 sıralarında tamamen dağılsa da şehirlerarası yollarda sis, etkisini ilerleyen saatlerde de sürdürdü. Konya Havaalanı’nın bulunduğu Ankarayolu üzerinde yoğunlaşan sis bulutları karayolu trafiğinden çok havayolu trafiğini etkiledi. Konya Havaalanı’ndan sabahın ilk uçağı olan 06:55’teki İstanbul uçağı havalandı.

Konya’dan İstanbul yönünde hareket etmesi planlanan tarifeli 09:40 uçağı yoğun sis nedeniyle kalkamadı, uçuş iptal edildi. 10:25’te havalanması beklenen bir diğer uçak ise, gecikmeli olarak seferini yapabildi.

Öte yandan İstanbul’dan Konya Havaalanı’na inmek üzere tarifeli bir şekilde hareket edecek olan uçakların seferlerinde de aksamalar oldu. İstanbul’dan Konya yönünde sabah ilk uçak seferi 06:20’de gerçekleştirildi. Sonrasındaki 08:10 seferi 13:40’a; 10:25 seferi ise 13:30’a ertelendi. 09:40’ta yapılacak olan sefer ise olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İptal edilen seferin yerine ise öğleden sonra ek bir sefer koyulduğu öğrenildi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim