Din ve ilim eğitimi yeniden birleştiren Karatay Müftülüğü Bedir Kız Kuran Kursu bünyesinde Robot Eğitim Labaratuvarı açıldı. Gerçekleştiren programa Vali Yakup Canbolat, Karatay Kaymakamı Selim Parlar, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, İl Milli Eğitim Müdür  Yardımcısı Servet Altuntaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İl Müftü Yardımcıları ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Açılan merkezde Hafız Yazılımcı yetişecek. 

İŞİ EHLİNE TESLİM ETMEK GEREKİYOR 

Programın konuşan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “ Allahın dini iman, ilim ve cihat üzerine kurulmuş bir dindir. İman, ilim ve cihat üzerine İslam  öyle bir varoluş , varoluş imkanı dünyada sergilemiştir ki, varoluşun temel direkleri adalettir, ihsandır ve liyakattir. Yani işi ehline teslim etmektir. Bedir Gençlik Derneğine, Bedir Kuran Kursuna ve hayırseverlerimize destekleri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu merkezimin açılışı önemli ve yeniden dönüşün bir işareti olarak görüyorum. Açılışa katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MERKEZİMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN 

Hayırsever Mustafa Böyet  de firma olarak katma değeri yüksek , marka olacak şekilde hizmet ettiklerini belirterek,” 5 adet firmamız ile ülkemize katma değeri yüksek, marka olacak şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bugün burada bu kursumuza Robot Eğitim Merkezimizin kurma amacı bayan kardeşlerimizin evlerinde iş yerlerine hizmet edebilecek konuma gelmesi lazım.  Burada kodlama sistemini öğrenip, bilgisayardaki kodlama sistemi ile evinden uzaktaki robotu ayarlayabilecek konuma gelmesi lazım. Kız çocuklarımız evlerinde hem çocukları ile ilgilenirken, firmalarla iletişim kurabilir. Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. BEDİR Gençlik Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Biçer de , “  Bizler Müslümanlar olarak inancımız ve güzel hasretlerimiz nedeni ile her zaman şeytan ve yoldaşlarının bir numaralı  hedefleri olmuştur.  Çağımızda büyük teknolojik gelişmeler büyük katkı sağlarken, şeytana da güçlü silahlar vermektedir. Bu noktada kendimizi ve evlatlarımızı kuran ahlakı ve peygamber efendimizin SAV sünneti üzerine eğitmek, teknolojiyi insanlığın hayrına olacak şekilde üreten ve kullana bir nesil yetiştirmekten başka kurtuluş yolunun olmadığının bilincindeyiz.  Din ve İlim eğitimin yeniden birleştirerek açtığımız, Robot Eğitim Laboratuvarı Hafız Yazılımcı projemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim