Çumra’nın sevilen isimlerinden gönül ve dava adamı Ahmet Keklik yakalandığı koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Ahmet Keklik’in vefatı sevenlerini ve Çumra halkını yasa boğdu. Keklik’in vefatının ardından yine durumu ağır olan anne Zülfiye Keklik ve kız kardeşi Halise Keklik de koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetti. Cenazeler geçtiğimiz hafta içerisinde Çumra'da toprağa verildi. Merhum Keklik’in ardından Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan dostları, merhum Keklik’in iyi ve sevgi dolu bir insan olduğuna dikkat çektiler.

‘ÇİLEKEŞ BİR İSİMDİ’

Ahmet Keklik’in çilekeş bir isim olduğuna dikkat çeken Şükrü Arslan , “Ahmet Keklik ile uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. Vefatı bizleri oldukça üzdü. Ahmet Keklik dünya tatlısı, vefakâr bir isimdi. Sevdiklerinin ve dostlarının sevinç ve hüzünlerinde yalnız bırakmazdı ve yanlarında olurdu. Yine tarihi yerleri gezmeyi seven bir isimdi. Vatanına ve bayrağına da aşık bir isimdi. Kendisi Hacı Gurbanımdı. Çilekeş bir isimdi. Görevinde sadık bir hak dostuydu. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

‘GÜZELLİK VE SEVGİ ABİDESİ BİR İNSANDI’

Sedat Ulupınarlı Ahmet Keklik’in Çumra’nın sevilen sayılan gönül kırmayan, incitmemeye gayret eden bir isim olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı, “Çumra’mızı derinden yaralayan ölüm haberlerinden birisi de maalesef sevgili abimiz, kıymetli kardeşimiz, iyilik ve hoşgörü timsali, gönül alan, gönül yapan ve gönüllerde yer alan Ahmet Keklik abimizin ve aile efradının acı haberleri oldu. Şu günlerde herkesin bu türden haberlere alışık olmasına rağmen Ahmet Keklik ve aile eşrafının koronavirüs hastalığına yakalandığı ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde olduğu haberi tüm Çumra’da yayılmış ve tüm sevenleri şok olmuştu. Ahmet Keklik ve ailesi için hatimler okunup dualar edilmeye ve gözyaşları dökülmeye başlamıştı. Ahmet Keklik Çumra’nın sevilen sayılan gönül kırmayan, incitmemeye gayret eden delikanlılarından birisiydi. Kendisi Çumra Vergi Dairesinde hizmet etmekteydi. Çumra’da çoğu insanın çok iyi bildiği Ahmet Keklik iyilik güzellik ve sevgi abidesi bir insandı. Aslen Bozkır Gederet köyünden olan ve 1965 yılında Çumra’da dünyaya gelen Ahmet Keklik ailenin tek erkek evladı idi. Babası mahallemizde “İsmail hoca” lakabıyla bilinen merhum İsmail Keklik, Annesi kendisiyle aynı kaderi paylaşıp koronavirüs hastalığında vefat eden Zülfiye Keklik hanımdı. Üç kız kardeşi üç de kız evladı vardı. Ahmet Keklik abimizin. Çocukluğumuz ve gençliğimiz aynı mahalle ve sokakta geçtiği için Ahmet Keklik abimizin çocukluğunda, gençliğinde ve sonraki yıllarda kimsenin kalbini kırdığını, incittiğini veya yalan konuştuğunu bilmeyiz. Ahmet Keklik ismi bütün Çumra’da, arkadaşlar arasında ve özellikle mahallemizde ahlaklı temiz dürüst ve güvenilir kişiliğiyle öne çıkmıştır. Çocukluk ve gençlik yıllarında sesi çok güzel olduğu için mahalle camisinden ezanları o okurdu genellikle. O ezan okumaya başlayınca millet pencerelerini açar ve onun o tatlı sesini ve güzel namelerini dinlerdi. Çumra İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Üniversite okuyup Çumra Vergi Dairesinde göreve başlamış ve ömrünün sonuna kadar da bu görevde kalmıştır. Ahmet Keklik dürüstlük ve hassasiyetini görevi esnasında da ortaya koymuş ve örnek bir kişilik sergilemiştir.”

ÖRNEK ŞAHSİYETLERDEN VE DEĞERLİ İNSANLARDAN BİRİSİYDİ

Ahmet Keklik’in Çumra’nın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden ve değerli bir insanlardan biri olduğuna dikkat çeken Dr. Selahattin Bitik de, “Sevgili Ahmet Keklik kardeşimin vefatını derin bir üzüntü içerisinde öğrendim. Çumra’mızda doktor olarak yaklaşık 20 yıl kadar görev yaptım. Bu zaman zarfında tanıdığım en temiz ve ahlaklı insanlardan birisi olarak tanıdığım kıymetli kardeşim merhum Ahmet Keklik beyi rahmetle yâd ediyorum. Ahmet Keklik Çumra’nın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden ve değerli insanlardan birisiydi. Görevinde başarılı, iş ve sosyal ahlakı olgunlaşmış, ibadetine düşkün ve sevdikleri tarafından sevilen bir insan olan Ahmet Keklik kardeşime ve annesi Zülfiye Keklik hanım ile kıymetli kardeşi Halise Keklik hanıma rabbimden sonsuz rahmetler diliyorum. Sevenlerinin ve Çumra’mızın başı sağ olsun” diye konuştu.

‘KİŞİLİĞİ İLE HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI’

Ahmet Keklik’in kişiliği ile herkesin takdirini kazandığını ifade eden Abdullah Sucu ise şu görüşlere yer verdi, “Yakalandığı koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz günlerde annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaybettiğimiz arkadaşımız Ahmet Keklik, tanıyanlarını ve sevenlerini maalesef üzüntüye boğdu. Aynı mahallede oturduğumuz; çocukluk ve gençlik yıllarını birlikte geçirdiğimiz, liseyi de aynı okulda okuduğumuz merhum arkadaşımızla elbette çok anılarımız var. Her birimiz hayata atılıp iş sahibi olduktan sonrada dostluğumuz devam etti. Temiz kişiliğiyle kendisini tanıyan herkesin takdirini kazandı. Yardımseverliği, cana yakınlığı, ahlaki duruşuyla ve insanlarla olan ilişkileri nedeniyle herkes tarafından sevildi. Bu sebeple aniden gidişine tüm Çumra’yı üzüldü. Acısı herkesin yüreğine düştü. Vefatının ardından onu tanıyanlar tarafından yapılan yorumlar ve paylaşımlar herkesin ondan razı olduğunu gösteriyor. Şahsen ben de onun iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olduğuna şahitlik ediyor, Rabbimin de razı olmasını diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.”

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim