Son zamanlarda gerçekleştirilen yeniliklerle adından söz ettiren Sille’de su kanalının kenarlarında güvenlik sorunu yaşanıyor. Özellikle 4-7 yaş arasındaki çocukların ailelerinden ayrılarak Sille Kanalı’na tehlikeli bir şekilde sarkması sorun teşkil ediyor. Geçtiğimiz günlerde 6 yaşındaki bir erkek çocuğun Sille Kanalı’nın içerisine bakarken kanala düşmesi ve bir vatandaşın kanala atlayarak çocuğu son anda kurtarması ile su kanalının kenarlarının güvenliği tekrar gündeme gelmişti.

“GEREKLİ MÜRACAATLARIMIZI YAPACAĞIZ”

Sille Mahallesi Muhtarı Mevlüt Aksoy daha önce de su kanalının çevresinde çocukların kanala sarktığını ve çocukların güvenliği için kanalın çevresine bariyer konulması gerektiğini söyledi. Muhtar Aksoy, “Sille’de yaşayan bölgemizin çocukları buraya alışkın oldukları için kanalın etrafını bilebiliyorlar. Ancak bölgemize dışarıdan gelen ailelerin çocukları Sille Kanalı’na daha yakın bakmak için kanala doğru eğiliyorlar. Bu durumda tehlikeye neden olabiliyor. Geçtiğimiz hafta buraya dışarıdan gelen bir çiftin 6 yaşındaki çocuğu kanala yakından bakmak isterken düştü. Allah’tan çevre yakınlarında bir vatandaş çocuğun durumunu görüp hemen kanala atlayarak onu kurtardı. Maalesef böyle tehlikeler yaşanabiliyor. Bu olaydan sonra bölge vatandaşlara bana kanal ile ilgili önlem alınmasını istediler. Ben de Başkanımız U. İbrahim Altay’a durumu anlattım. Başkanımız durumu inceleyeceklerini ama kararın Anıtların Kurulu’na ait olduğunu söyledi. Sille birinci derecede sit alanı olduğu için bariyer tarzı bir çalışmanın zor olduğu bize iletildi. Ancak çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önemli. Yine de biz tekrar bariyer için müracaatlarımızı yapacağız. Çocuklar malum çok meraklı. Ailesiyle dolaşırken kanalı görüp bir anda hareket edebiliyorlar. Belki bariyer olmayabilir ama başka tedbirler alınabilir” diye konuştu.

CHECK IN NOKTASINA ÖNLEM GEREKİYOR

Sille Kanalı’nın hemen yanına konulan check ın(yer bildirim) noktası ile vatandaşlar bölgede fotoğraf çektirip; Facebook, Twitter, Swarm, İnstagram vb sosyal medya üzerinden paylaşım yapabiliyor. Özellikle kanalın bu noktası vatandaşların ve çocukların yoğun olduğu nokta olarak, önlemlerin en fazla alınması gereken yer olarak dikkat çekiyor.  

UFUK KENDİRCİ  

Editör: TE Bilişim