Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı Konya Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda divan oluşturulduktan sonra, bütçe görüşmeleri yapılarak dernek başkanı, yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

5 Mart 2017 tarihinde yapılan 9. Olağan Genel Kurulu sonucunda seçilerek göreve başlayan Veli Özağan, toplumun engellilerle ilgili daha da bilinçli olması gerektiğini vurgulayarak, “Dernek olarak, ‘tanımlamayan sorunlara çözüm üretmek mümkün değildir’ mantığıyla görme engellilerin genel ve yerel sorunları tanımlanarak, çözüm üretilmiş ve projeler üretilmiştir. Toplumun engelli bireylerin sorunları konusunda bilinçlendirilerek, engelli bireylerinde sosyal hayata daha aktif katılımları sağlanarak çalışmalar yürütülmüştür” dedi.

ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Son yıllarda yaptıkları etkinliklerden ve faaliyetlerden bahsederek bir çok il ve ilçeleri gezdiklerini ve bir çok etkinlikte bulunduklarını ifade eden Özağan, “Son 3 yıl içerisinde yaptığımız etkinlikler ve faaliyetlerden bir kısmı, Konyaspor ve Salzburg takımları arasında oynana UEFA maçına gidilerek takımımıza destek olunmuştur. Arkeoloji Müzesine gidilmiştir. İŞKUR’un finanse ettiği bilgisayar kursu derneğimizde açılmıştır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bunlar sadece yapmış olduğumuz faaliyetlerin bir kısmı. Bunun gibi bir çok faaliyet ve etkinliklerimiz var. Etkinliklerimize yeni dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘ETKİNLİKLERİMİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Genelde engellilerin ve özelde de görme engellilerin daha çok sosyalleşmesi adına yıl içerisinde yaptıkları pek çok etkinliğe şehri yönetenlerin maddi ve manevi desteklerini aldıklarını dile getiren Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “8. Gören Eller Kampı’nı ziyarete gelerek bizleri onurlandıran Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak’a; Isparta Valisi Sayın Ömer Seymenoğlu’na teşekkür ediyoruz. Ayrıca yapılan bu faaliyetlerde bize destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Isparta Yenişarbademli Belediyesi, Selçuklu ve Karatay Halk Eğitim Merkezine; Konyaspor yönetimine ve Metro Market’e teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetimimize ve denetim kurulumuza da yeni dönemin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından oluşturulan divan kurulu ve genel kurula katılan üyelerin oylaması ile birlikte yapılan seçim sonucunda Veli Özağan, yeniden başkan seçildi.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim