31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Selçuklu İlçesi’nde bulunan Hacıkaymak Mahallesi’nde girdiği muhtarlık yarışını kazanan Hacı Mustafa Kaymak, adeta gönüllere taht kurdu. Hacıkaymak Mahallesi’nin köklü ailesinden gelen Kaymak, muhtarlık hizmetiyle tam not alıyor. 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde muhtar seçilen Hacı Mustafa Kaymak, seçimlerden önce yaptığı seçim çalışmalarında “Kaymak gibi Hacıkaymak” sloganıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. Mahallenin köklü ailesinden gelen Kaymak, mahallenin tarihini ve yapısını iyi bilmesiyle de öne çıktı. Çok sevdiği mahallesine hizmeti bir vefa borcu olarak gören Kaymak, muhtar seçilmesinin ardından kolları sıvadı. Geniş bir çevresi olan ve “gönül adamı” olarak tanınan Kaymak, mahallenin sorunları ve ihtiyaçları için elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor.

MUHTARLIK OFİSİ BOŞ KALMIYOR

Mahallenin sorunlarını çözmek için çalışan Kaymak, aynı zamanda muhtarlık ofisinin kapılarını da mahalleliye ve dostlarına açmış durumda. Kaymak, sabah saatlerinde muhtarlık ofisinde başlayan mesaisini, akşam geç saatlere kadar sürdürüyor. Bu süre zarfında mahalleliyi ve dostlarını ağırlayan Kaymak, hem gönlünü hem de muhtarlık ofisinin kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Geniş bir çevresi bulunan Kaymak’ın muhtarlık ofisi hiç boş kalmıyor. 

İL DIŞINDAN BİLE GELENLER VAR

Emekli polis memuru olması nedeniyle Kaymak, daha önce çeşitli illerde önemli görevlerde bulundu. Bunun da etkisiyle Kaymak’ın Türkiye’nin dört bir köşesinden seveni bulunuyor. Seçim çalışmalarından önce de birçok ilden kendisine destek vermek amacıyla ziyarete gelen dostları, şimdilerde ise “hayırlı olsun” ziyaretlerinde bulunuyor. Konya içinden ve Konya dışından gelen ziyaretçilerle dikkatleri üzerinde toplayan Kaymak, muhtarlık görevinde ses getiriyor. 

ÇALIŞMALARA HIZLI BAŞLADI

Mahallenin sorunlarıyla ilgili çözümler noktasında hızlı bir şekilde girişimlerine başlayan Kaymak, önce sorunları tespit ediyor sonra da çözümü için çalışıyor. Mahallenin altyapı ve üstyapı ihtiyacını karşılama noktasında gerekli mercilerle görüşerek, taleplerini ileten Kaymak, sorunların takipçisi oluyor. 

HİZMET İÇİN GELDİK

Hacıkaymak Mahallesi’nin kendisinde özel bir yeri olduğunu belirten Kaymak, “Mahallemizin çok güzel ve özel bir geçmişi var. Burada anılarımız, çocukluğumuz var. Bu mahalleden nice insanlar geldi, geçti. Bu değeri kalbimde her zaman yaşıyorum. Muhtarlık serüvenim de böyle başladı. Doğup büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği, unutulmaz dostluklar kurduğum mahalleme kendimi borçlu hissediyordum. Bu borcu hizmet ederek ödemeyi tercih ettim. Bu da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde bize nasip oldu ve hizmete başladık. Mahallelimizin bizlere gösterdiği teveccühten dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüzle, kalbimizle mahallemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Mahallemizin her türlü ihtiyaçları noktasında elimden gelen gayreti gösteriyorum, göstermeyi de sürdüreceğim” ifadelerini kullandı. 

DOSTLARIM BANA GÜÇ VERİYOR 

Gerek seçimlerden önce gerek seçimlerden sonra hem mahallelinin hem de dostlarının büyük desteğini gördüğünü, bundan dolayı da oldukça mutlu olduğunu anlatan Kaymak, “Öyle dostluklar kazanmışım ki, bu süreçte çok iyi gördüm. Hem mutlu oldum, hem gurur duydum, hem de duygulandım. Çünkü seçimlerden önce ve seçimlerden sonra dostlarımdan büyük destek gördüm, görmeye de devam ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Sürekli ziyaretime geliyorlar, muhtarlık görevimde bana destek oluyor. Bundan dolayı tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” değerlendirmesinde bulundu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK