Lalebahçe  Mahalle Muhtarı Mehmet Avcı, mahallede yaşanan değişiklikler ve gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Lalebahçe Mahallesinin Konya’nın en eski ve yeşil mahallerinden olduğunu belirterek, “Mahallemiz Konya’nın en eski ve yeşil mahallelerinden bir tanesidir. Mahallemiz gün geçtikçe yeni yerleşim sınırları ile büyümeye devam ediyor” dedi. 

KALAN HİZMETLERİMİ TAMAMLAMAK İÇİN YENİDEN MUHTAR ADAYIYIM 

Lalebahçe Mahalle Muhtarlığında ilk dönemini geçirdiğini ifade eden Mehmet Avcı, “Lalebahçe Mahalle Muhtarı olarak mahallemde ilk dönemim olan mahalle muhtarlığı görevini gerçekleştiriyorum. Mahalle sakinlerim ve Allah ömür verirsen bir dönem daha mahallemde muhtarlık yapmak istiyorum. Çünkü önümüzdeki dönemlerde mahallemde tamamlanacak hizmetlerim var.  Onları tamamlamak için muhtarlığı bir dönem daha yapmak için karar aldım.  İnşallah Lalebahçe halkı tekrar bizlere teveccüh gösterir ise görevime devam ederek, mahallemizin eksiklerini tamamlayacağım” ifadelerini kullandı. Göreve geldiğinde mahallenin en büyük sorunun doğalgaz olduğunu ifade eden Avcı, “2014 yılında göreve gelmemin ardından mahallemize temel sorunu olan doğalgazımız yoktu. Mahallenin yüzde 10’u doğalgaz alıyor, yüzde 90’sanı doğalgaz almıyordu. Göreve gelmem itibari ile bu konu ile ilgili çalışmalara hız verdik.  O dönem ismi Gaznet olan şimdiki adı Enerya yetkilileri, siyasiler ile iletişime geçtik. Şu anda mahallemize tamamında şu anda doğalgaz mevcut. Mahallemizin tamamına doğalgaz’ın yayılmasında destek olan herkese mahalle sakinlerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.  Doğalgazın geçtiği cadde ve ara sokakların hemen asfaltlanmasını sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru hanımefendiye mahalle halkım ve şahsım adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı. 

MAHALLEMİZDE BULUNAN ARSA VE YAPILAR DEĞER KAZANDI 

Mahalle Muhtarı olarak mahallesine kazandırması için büyük emek verdiği Kapalı Pazar ve emekliler konağını kazandırdığını belirten Avcı, “Meram Belediyesi tarafından en büyük hayalim olan ve mahalleme kazandırılmasını çok istediğim emekliler konağı, kapalı Pazar yeri ve halı saha projesi tamamlandı.  Bu tesislerimizin ihaleleri tamamlanarak inşaat çalışmaları başladı.  Bu tesislerimizin inşaat çalışmaları inşallah 1 yıl içerisinde tamamlanarak mahalle halkının hizmetine sunulacak. Hizmetler için Meram Belediyesi Başkanı Fatma Toru'ya ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Lalebahçe Mahallesinde bulunan arsaların ve evlerin değerlendiğini ifade eden Avcı, “Ben Lalebahçe mahallesine muhtar olduğum dönemde 80 bin TL olan yerler 400 bin TL oldu. Mahallemizde bulunan arsaların ve evlerin değerleri gün geçtikçe artıyor.  Lalebahçe Konya’nın yaşanabilecek mahallesi olduğu için mahallemiz diğer mahallerden göçler alıyor. Mahallemiz 2 kata imarlı. 2 kat olmasına rağmen arz- talep oldukça çok” dedi. 2018 Yılı içerisinde mahallenin altyapı sorunun kalmayacağını belirten Avcı, “Mahallemizin nüfusu giderek artıyor. Nüfusun artması ile birlikte arz ve talepler artıyor. Belediyemiz ile istişare ile inşallah arz- talepleri tamamlayacağız. Eski bir mahalle olmamızdan dolayı altyapıda sıkıntılarımız vardı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatı ile altyapılarımız yenilendi. Bu konuda desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine mahallemizin asfalt, tretuvar, imar çalışmalarına desteklerinden dolayı Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru ve çalışma ekibine mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde mahallemizin kalan altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Mahallemiz Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru’nun belediye başkanlığı dönem sürecinde yıllardan beri almadığı hizmetleri aldı” dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim