Son dönemlerde Konya’da gastronomiye verilen önem sayesinde Konya’nın yöresel lezzetlerinin tanıtılması sağlanmaya çalışılıyor. Bu çalışmalara en büyük katkılardan birini de Gazyağcı Furun Kebabı veriyor. Bu konuda Konya’da bir ilke imza atarak geçtiğimiz yılsonunda Gastronomi Festivali düzenleyen Gazyağcı Furun Kebabı, yaptığı organizasyonla binlerce kişiye Konya mutfağının önemli lezzetlerini tanıtmıştı. Bu konudaki açılımını sürdüren Gazyağcı Furun Kebap, 2020 yılına özel olarak hazırladığını menüsünü tanıttı. Yeni menüsüyle de çok konuşulacak olan Gazyağcı Furun Kebabı, bu alanda dünya markası olmayı hedefliyor.

FARKLI LEZZETLER BULUŞUYOR

129 yıldır Türkiye’nin ilk Furun Kebabı olarak gıda sektörüne adım attıklarını hatırlatan Gazyağcı 5. Kuşak Furun Kebabı Ustası Hüseyin Çınalı, yaptıkları projelerle adlarını sadece Konya’da değil, Türkiye’de de duyurduklarını söyledi. Konya’nın yöresel ürünlerini tanıtmanın yanında, Türkiye’deki farklı lezzetleri de Konya’ya buluşturduklarına dikkat çeken Çınalı, hazırladıkları 2020 menüsüyle ilgili şunları söyledi, “Gazyağcı Furun Kebabı olarak 2020 menülerimizle yeni yıla iddialı girdik. Ürünlerimizin içerisinde mevsiminde ve taze taze yapılan ürünler bulunurken, aynı zamanda sürekli geliştirmekte olduğumuz yeni projelerimizle dünya markası olma yolunda daima hızla ilerliyoruz. Türkiye’nin en güzel ve sağlıklı kahvaltısı sunmak için geçtiğimiz yıllarda yurdun dört bir yanını dolaştık. Bu şehirlerdeki yöresel ürünleri Gazyağcı kahvaltısına koyarak, organik olan ürünlerimizle müşterilerimizin beğenisi kazanma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

KAHVALTIDA İDDİALILAR

Gazyağcı Furun Kebabı olarak 2020 menüsünün detaylarını paylaşan Çınalı, şunları söyledi, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Kahvaltıdan başlayacağım. “Türkiye’nin en iyi kahvaltısı, Türkiye’nin ilk Furun kebapçısından” sloganıyla kahvaltımızı tanıtacağım. Bu ürünleri Türkiye’nin çeşitli illerini tek tek dolaşarak, oralardaki en iyi yemekleri seçerek bu menüyü oluşturduk. Ceviz reçeli, turunç reçeli, balımız bunların hepsi yöresel, organik kendi yaptırdığımız ürünler. Yine kaymağımız organik. Yine Hatay’ın ünlü kömbesini kahvaltıya koyduk. Tahinli pide, Konya’nın vazgeçilmez yağ somunu menümüzde olacak. Kendi yaptığımız zeytin yağlı sarma. Orijinal ezene peyniri. Bu ürünlerin hepsini bizzat kendimiz yaptırıyoruz. Antep peyniri yine menümüzde. Konya’mızın küflü peyniri, kendi doldurttuğumuz sucuğumuz, yüzde yüz doğal pekmez helvası, tarhana cipsi gibi yaklaşık 50 çeşit kahvaltılık bundan böyle menümüzde olacak.”

YENİLİKLER KATTILAR

Kendilerine has özel yemekler ortaya koyduklarını ve bunu da müşterilerinin beğenisine sunduklarını dile getiren Çınalı, “Böbrek salatı yaptık ve çok güzel oldu. İçinde kuzu böbrek, soğan ve yeşillik olacak. Özel tatlılarımız, Konya’nın unutulmuş bir ana yemeği zülviye de menümüzde. Yine su böreğimiz, tiridimiz var menümüzde. Et yemeyen misafirlerimiz için yine özel yemekler yaptık menümüze koyduk. Çorbalarımız var, Konya’nın bamya çorbası, Gazyağcı’ya özgü kebap çorbası var. Çorba çeşitlerimiz de yine oldukça fazla” diye konuştu. Tanıtımın ardından yeni zengin içerikteki yeni menü müşterilere sunuldu. Yeni menüyü beğendiklerini belirten vatandaşlar, yemek ve kahvaltı çeşitlerine tam not verdi.

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim