Konya'nın sağlık sektöründeki önemli kurumlarından biri olan Özel FİZİKON Tıp Merkezi, son teknoloji ürünleriyle verdiği sağlık hizmetiyle göz dolduruyor. Onlarca hastalıkla ilgili hizmet veren Özel FİZİKON Tıp Merkezi, dil ve konuşma bozuklukları, kekemelik, yutma bozukluğu olan hastaların sorunlarına da çare oluyor. 2016 yılında kurulan sağlık kurumu, hizmetleriyle kısa sürede dikkat çekmiş durumda. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hasan Oğuz, tıp merkezinde açıklamalarda bulunarak, "FİZİKON tıp merkezi yeni binasında ‘A tipi’ bir tıp merkezi oldu" dedi. 

YAKLAŞIK 60 KİŞİ ÇALIŞMAKTA 

FİZİKON tıp merkezinin 5 Aralık 2016 tarihinde açıldığını hatırlatan Prof. Dr. Oğuz şunları söyledi, “Merkezimiz, Özel Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi adıyla 2005’de açıldı. Hasta kabulü ve fizik tedavi uygulamalarına bir iş merkezinin içinde başlandı. Artan talep ve gelişen teknolojik uygulamalar için mevcut yerin yetersiz kalması üzerine 5 Aralık tarihinde yaklaşık 5 bin metre kare kapalı alana sahip yeni binasına taşındık. FİZİKON tıp merkezi yeni binasında ‘A tipi’ bir tıp merkezi oldu. Yeni binamız bağımsız olup daha geniş ve ferah mekanlarda kapsamlı rehabilitasyon hizmeti verme kapasitesine sahip. Diğer yandan merkezimize tramvay, otobüs, dolmuş, gibi her vasıtasıyla kolayca ulaşılabilir olup park sorunu yaşanmamaktadır. Merkezimizde ikisi prof. olmak üzere 5 FTR uzmanı, fizyoterapistler, fizik tedavi teknikerleri, konuşma terapisti ve klinik psikolog ile hizmet veriyor. Bünyemizde sağlıkçı, hasta kabul ve diğer görevlilerle yaklaşık 60 kişi çalışmakta olup, nöroloji uzmanımız beyin ve sinir hastalıkların alanlarında hasta kabulüne başlamıştır”

SON MODEL TEKNOLOJİK ROBOTLAR

FİZİKON’da tedavisi yapılan hastalıklar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan Oğuz, hizmet alanları hakkında, “Tıp merkezimizde romatizmal hastalıklar, boyun ve kol ağrıları, omuz, diresek, el, sırt, bel ve bacak ağrıları, kalça, diz ve ayak ağrılarının tanı ve tedavi yapılıyor. İnme, beyin ve omurilik yaralanmaları sonucu gelişen bozukluklar ile MS, Parkinson, CP, çocuk felci, miyopati, hidrosefali, meningomiyelosel, felçler, lenfödem, kırık ve ameliyat sonu eklem kontraktürleri, eklem protezi, yüz felci, obezite, yürüme bozuklukları, konuşma bozuklukları ve diğer hastalıklar rehabilite edilmektedir. Diğer yandan akupunktur, ozon tedavisi, kupa-hacamat, konuşma-yutma tedavisi, hastanın kendi kanından elde edilen PRP, CGF ve kök hücre tedavileri, robotik rehabilitasyon, son model teknoloji kullanılarak yürüme-kol ve el robotları hizmetleri yine aynı şekilde veriliyor” diye konuştu.

“REHABİLİTASYON HİZMETLERİNİ ÜST AŞAMAYA TAŞIDIK”

Prof. Dr. Oğuz son olarak en büyük hayallerinin yürüme problemi olan hastaların merkezlerindeki tedaviden sonra koşar duruma gelmesi olduğunu vurgulayarak, “Merkezimiz yeni binasında son teknolojik gelişmelere uygun cihazlarla donatılmıştır. Kol ve elini kullanma sorunu olan hastalar için üst ekstremite robotu, yürüme problemi olan hastalar için yürüme robotu ile rehabilitasyon hizmetlerini bir üst aşamaya taşımıştır. Çocuklar ve erişkinler için ayrı aparatlar kullanılarak robotla yürüme eğitimi veriliyor. Kurum olarak yürüme problemi olan bir hastayı koşar duruma getirerek gelişim sağlamak istiyoruz” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMINA UYGUN TEDAVİ

Tıp merkezinde arzu eden hastalar tedavilerini bireysel olarak bütün fizik tedavi cihazlarının bulunduğu banyo ve tuvaleti bulunan odalarda daha uzun zaman diliminde alabiliyor. Dil ve konuşma terapisti tarafından dil ve konuşma bozuklukları, kekemelik, yutma bozukluğu olan hastaların sorunları da tedavi ediliyor. Sağlık Bakanlığı sertifika programına uygun olarak merkezde akupunktur, ozon, kupa ve hacamat tedavisini içeren tedavi ünitesi kurulmuş olup ilaç kullanmadan hastalıkların tedavi yapılıyor. Ayrıca FİZİKON talep eden hastalarını kapıdan alıp kapıya bırakma şeklinde servis hizmeti veriyor.

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim