Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 4. Etabı tamamlanan “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Kültür Turları’nı yakından takip eden Yenigün Gazetesi, turlara katılan vatandaşların düşüncelerini aktarmaya devam ediyor. Osmanlı Devleti’nin tohumlarının atıldığı yer olarak dikkat çeken Bilecik-Söğüt bölgesine yapılan bu turlar, vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Tarihi açıdan oldukça önem arz eden bu bölgeye yapılan turların, önemli bir farkındalık oluşturduğu düşünülüyor. Turlarla ilgili düşüncelerini aktaran İdris Kanat, tura eşiyle birlikte katıldığını ve turdan oldukça memnun kaldığını söyledi. Bilecik-Söğüt bölgesini tarih kitaplarından okudukları kadarıyla bildiklerini ancak bu tur sayesinde görme imkanı bulduklarını kaydeden Kanat, “Eşimle birlikte bu tura katıldık ve çok memnun olduk. Bilecik ve Söğüt’ü tarih kitaplarında okuduk. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bölge olarak okuduğumuz kadarıyla biliyorduk. Ancak bu tur sayesinde bu güzel tarihi mekanları yerinde görme fırsatı bulduk. Tur rehberleri eşliğinde burada neler yaşandı, hangi olaylar oldu, kimlerin burada kabirleri var hepsini görerek öğrendik” diye konuştu. 

GÜZEL DUYGULAR OLUŞTURDU

Bilecik-Söğüt bölgesinin tarihi açıdan oldukça önemli olmasına rağmen, buraların yıllardır ihmal edildiğini belirten Kanat, “Yıllardır buralar ihmal edilmiş. Bazı şeyler yanlış anlatılmış. Buraya gelince bunu daha iyi anlayabiliyoruz. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bölgeyi görmek bizde çok güzel duygular oluşmasına vesile oldu. Gerçekten çok güzel bir tur oldu. Söğüt’ü gördük, Bilecik’i gördük çok güzeldi” ifadelerini kullandı. 

YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Buraya gerçekleştirilen turların özel bir önemi olduğuna dikkat çeken Kanat, şöyle devam etti, “Burada birçok yeri ziyaret ettik. Tarihi mekanları gezdik gördük. Ertuğrul Gazi’nin kabrini ziyaret ettik. Burası beni çok etkiledi diyebilirim. Onun askerleri, hepsi çok etkileyiciydi. Yeni nesle burayı anlatmak ve gezdirmek lazım. Çünkü geçmişimizi görerek geleceğimizi şekillendireceğiz. Bence bu turlar bu yüzden çok çok önemli.”

TAVSİYE EDECEĞİZ

Selçuklu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür turlarının oldukça isabetli olduğuna değinen Kanat, “Selçuklu Belediyesi bu tür organizasyonlara gerçekten önem veriyor. Önem vermesi de bence çok kıymetli. Öğrencilere Çanakkale turları düzenledi. Bu turlar da çok kıymetliydi. Çünkü hep diyoruz ya, “Çanakkale ruhu” diye, bu ruhu yaşatmak ve ileriye aktarmak adına bu turların ne kadar önemli olduğunu bilmek gerekiyor. Ebeveynler olarak bizlere de burada Bilecik-Söğüt turları düzenledi. Atalarımızın olduğu bir yer, görülmeye değer bir yer. Mutlaka görülmesi gerekiyor. Eşimize dostumuza tavsiye edeceğiz. Torunlarımıza çocuklarımıza anlatacağız buraları” şeklinde konuştu. 

BU BÖLGEYE TURLAR DÜZENLENMELİ 

Bilecik-Söğüt bölgesi bu kadar önemli olmasına rağmen şöyle bir eksiklik olduğunu kaydeden Kanat, şu değerlendirmeyi yaptı, “Bu bölgeye hiç tur düzenlenmiyor mesela. Tanıdığım tur şirketleri var, onlara bu konuda ricacı olacağım. Buralara bir gün 2 gün turlar düzenlenebilir. Selçuklu Belediyesi böyle bir organizasyon gerçekleştirmese, böyle bir tur yok Konya’dan buraya. Selçuklu Belediyesi olmasa, biz buraya gelemezdik. O yüzden çok yerinde isabetli bir organizasyon oldu.”

İYİ HAZIRLANMIŞAR 

Gerçekleştirilen organizasyona Selçuklu Belediyesi’nin oldukça güzel hazırlandığını ve sorunsuz tamamlandığını belirten Kanat, “Organizasyon gerçekten çok güzeldi. İyi hazırlanmış ve üzerinde çok güzel çalışılmış bir organizasyondu. Dört dörtlük bir iş çıkarmışlar. Bilhassa rehberlerimiz çok iyiydi. Çok memnun kaldık. Rehberin söylediğine göre daha görülmeye değer yerler varmış bizim görmediğimiz. Bu nedenle kendimiz buraya gelip o görmediğimiz yerleri de gezmek isteriz” ifadelerini kullandı. 

KÜLTÜR TURLARI DEVAM ETMELİ 

Kanat, Selçuklu Belediyesi’nin bu tür kültür organizasyonlarına devam etmesinin vatandaşları memnun edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu tür organizasyonların devam etmesini elbette isteriz. Bilecik-Söğüt bölgesinin dışında Türkiye’nin dört bir yanında tarihi bölgeler var. İmkanlar ölçüsünde Sivas, Erzurum, İstanbul gibi yerlere de bu tür organizasyonlar düzenlenebilir. Zaten Çanakkale’ye öğrenciler götürülüyor. İmkanlar ölçüsünde bu tür organizasyonlara devam edilebilir. 

Başta Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Bey olmak üzere ekibine teşekkür ediyoruz. Bize eşlik eden otobüs şoförüne, rehberimize, yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Selçuklu Belediyesi’nin sloganı var “Bunun adı aşk” diye. Gerçekten hizmet aşkının bir sonucu bu organizasyonlar. Bu nedenle, bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

Editör: TE Bilişim