Kış mevsiminin yaklaşmasıyla evlerde kışlık yiyecek hazırlama telaşı sardı. Haftasonunu da fırsat bilen vatandaşlar, pazarlara akın etti. Her yıl bu dönemlerde başlayan kurutma sebze ve turşuluk hazırlıkları sebze satışlarının artmasına neden oldu. Esnaf turşuluk ürünlerini müşterileri ile buluştururken, vatandaşlar ürünlerden oldukça memnun.  Vatandaşlar ise daha çok yerli ürünlere rağbet gösteriyor. Nedeni ise doğal ve lezzetli olması. 

‘HAREKETLİLİKTEN MEMNUNUZ’

Konya Pazarcılar Odası 2. Başkanı Cengiz Yılmaz, yaz mevsimin sonuna geldiğimiz günlerde işlerinde hareketlilik yaşadıklarını belirterek, “Pazardaki fiyatlarımız şu anda uygun. Bazı ürünlerin fiyatlarının yüksek olmasındaki  sebep arz talep meselesi. Vatandaşlarımız turşuluk ürünlere ve sebzelere olan ilgisi fiyatları yükseltiyor ancak fiyatlarımız 2 haftaya düşüş yaşacak.  izler pazarcı esnafı olarak vatandaşlarımızın ürünlerimize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı memnunuz.  Kurutmalık yapacak ve dolaba sebze koyacak vatandaşlarımız erken davransın” ifadelerini kullandı.

‘TEZGAHLARIMIZ ŞENLENDİ’

Pazarcı esnafı Hasan Ay ise vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, “Eylül ayının girmesi ile birlikte Konyalı vatandaşlarımızın turşu ve kurutmalık telaşı başladı.  Pazarcı esnafı olarak yaşanan hareketlilikten memnunuz. Özellikle ev kadınları aldıkları sebzelerin bir kısmını turşuda kullanırken bir kısmını da kurutarak kış aylarında tüketiyorlar. Halkımızın pazarları tercih etmesindeki en önemli etkenlerden bir tanesi de fiyatların uygun olması.  Vatandaşlarımız Kurutmalık olarak, dolmalık biber, patlıcan var. Turşu için de salatalık, yeşil domates, acı biber, fasulye var. Bunlara çok talep var” dedi. 

Pazara gelen Vatandaşlar ise , kış dönemi için aldıkları sebzeleri ya geleneksel yöntemle kurutup kışa yiyecek hazırladıklarını  ya da sirke veya limonla turşusunu yaptıklarını belirtti. Pazardaki fiyatlardan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, kurutmalık ve kışlık alışverişinde tercihlerinin Pazar olduğunu ifade etti.  

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim