Koronavirüs tedbirleri kapsamında “Evden çıkmayın” çağrısına uyan vatandaşlar, gün içerisinde evlerinden çıkmıyor. Evde bunalan vatandaşlar, akşamları ailecek ya da arkadaşlarıyla Akyokuş’a çıkarak hava alıyor.

Dünyayı saran koronavirüs, Türkiye’yi de tehdit altına almış durumda. Sağlık Bakanlığı’nın takibinde yapılan çalışmalarla koronavirüsün yayılması önlenmeye çalışılırken, hastalananların da iyileştirilmesi için sıkı bir tedavi uygulanıyor. Alınan önlemler kapsamında okullar ve üniversiteler tatil edilmiş, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bunun dışında acil işi olmayan diğer vatandaşlar için ise “Evde kalın” çağrıları yapılıyor. Kamuda ve özelde birçok işyerinde evde çalışma sistemi ya da nöbetleşe çalışma sistemi getirilmiş durumda. Bu nedenle birçok vatandaş bugünlerde evlerinden çok çıkmıyor. Bu da vatandaşların sıkılmalarına neden oluyor. Konya’da canı sıkılan vatandaşlar da akşamları Akyokuş’a çıkarak, Konya’yı izliyor, hava alıyor. Bu nedenle Akyokuş bölgesi bugünlerde akşam saatlerinde en yoğun günlerini yaşıyor.

ARABALARLA GELİP MANZARA İZLİYORLAR

Arabalarıyla Akyokuş’a gelen vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına park ederek hava alıyor. Birkaç gündür havaların da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, evde kalmanın stresini burada atıyorlar. Vatandaşlar biryandan yukardan Konya’yı izliyor diğer yandan açık havada sohbet ediyorlar.

İÇECEKLER YANLARINDA

Bazı vatandaşların çay, kahve gibi içeceklerini yanlarında getirerek burada açık havada sohbet eşliğinde içtikleri görüldü. Ayrıca bölgede yanında içecek olmayan için de seyyar içecek büfeleri bulunuyor. Buradan içeceklerini satın alan vatandaşlar, açık havanın ve manzaranın tadını çıkarmaya çalışıyor.

POLİS UYARIYOR ANCAK YENİDEN GELİYORLAR

Yol kenarı parkların trafik kazalarını veya farklı olumsuzlukları beraberinde getirme ihtimaline karşı emniyet birimleri sık sık bölgeye gelerek vatandaşları uyarıyor, bölgeden uzaklaşmalarını istiyor. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar araçlarıyla bölgeyi terk ediyor. Ancak ekiplerin bölgeden gitmesiyle kısa sürede Akyokuş yeniden hınca hınç araçlarla doluyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim