15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde on binler Mevlana Meydanı’na akın ederken, esnafta 15 Temmuz’u unutturmadı. Pankartlar açan esnaflar, ‘Sizi unutturmadık, unutturmayacağız’ ve ‘Konya size hakkını sonsuza kadar helal ediyor’ yazıları ile 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi sonucu şehit olan, 249 kişiyi andı. Birlik ve beraberlik mesajı veren esnaflar, vatandaşa hizmet amacıyla sabahın ilk saatlerine kadar da iş yerlerini açık tuttu. Piri Mehmet Paşa Çarşısı esnafları ise günün anlam ve önemine hitaben iş yerlerini bir günlük süreyle kapatarak şehitler andı. Mevlana Meydanı civarında bulunan esnaflardan Dilara Hediyelik Eşya İşletme Sahibi Veysel Yaşar “Esnaflar olarak bugün satış gayemiz yok. Buraya gelenlere hizmet vermek ve eksiklerini gidermek amacıyla işyerimiz sabaha kadar açık tutacağız” diye konuştu.

MEVLANA MEYDANI ESNAFI SABAHIN İLK SAATLERİNE KADAR HİZMET VERDİ

15 Temmuz Hain Darbe girişiminin 2. yıldönümünde Konyalılar yeniden birlik oldu. Mevlana Meydanı’na Türk bayraklarıyla akın eden vatandaşlar, coşkuyla birlik ve beraberlik sloganları attı. Vatandaşlara destek ise esnaftan geldi. Vatandaşlara hizmet etmek amacıyla sabahın ilk saatlerine kadar işyerlerini açık tutan esnaflar, 15 Temmuz şehitlerini de rahmetle andı. Öte yandan bazı esnaflar günün anlam ve önemine hitaben dükkânlarını 1 günlük süre ile kapalı tuttu.

BAZI ESNAFLAR,  GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ İÇİN DÜKKÂNLARINI KAPATTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılındavatandaşlar meydana akın ederken Konya esnafı da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne destek verdi. Mevlana Çarşısı esnafları ve Bedesten Esnafları ‘Sizi unutturmadık, unutturmayacağız’ ve ‘Konya size hakkını sonsuza kadar helal ediyor’ pankartlarını açarak, şehitleri andı.  Piri Mehmet Paşa Çarşısı esnafları ise günün anlam ve önemi adına işyerlerinin 15 Temmuz günü kapalı tutarak, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andı.“HALKA HİZMET AMACIYLA SABAHA KADAR AÇIĞIZ”

Mevlana Meydanı esnafı halka hizmet vermek amacıyla sabahın ilk saatlerine kadar işyerlerini açık tuttu. “15 Temmuz Hain darbe girişimi gibi bir darbeyi rabbim bize bir daha yaşatmasın” diyen Dilara Hediyelik Eşya İşletme Sahibi Veysel Yaşar meydanın bu sene daha çok kalabalık olduğunu da sözlerine ekleyerek, “15 Temmuz gibi bir hain darbe girişiminin rabbim bizlere bir daha inşallah yaşatmasın. Esnaflar olarak biz burada vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Mevlana Meydanı’nda çok coşkulu bir kalabalık var. Konyalı esnaflar olarak bugüne kadar böyle bir kalabalık görmemiştik. Türk Milletinin, Konya halkının bu şekilde bir araya gelmesi bizi çok memnun etti. Esnaflar olarak satış gayemiz yok ama buraya gelenlere hizmet vermek ve eksiklerini gidermek amacıyla işyerimiz sabaha kadar açık olacak. Vatandaşımıza hizmet vermek adına buradayız” diye konuştu.

“İLK GECE OLDUĞU GİBİ ESNAFLAR OLARAK MEYDANDAYIZ”

Seyyar Satıcılardan Erol Albayrak ise 15 Temmuz’un ilk gecesinde olduğu gibi 2. Senesinde de canla, başla meydanda olduklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devletimizi işgal girişimini, 15 Temmuz’un yıldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınıyoruz. 15 Temmuz’un ilk gecesi canımızla, başımızla meydanlara çıkmıştık. 2. Yıldönümünde de her seneki gibi canımızla buradayız. Allah korusun tekrardan böyle bir şey olursa biz yine canımızı vermeye razıyız. Bu sene meydan da yoğun bir kalabalık var. Rabbime şükürler olsun ki satışlarımız da iyi.”

DOLMUŞÇU ESNAFLAR ŞEHİTLERİ UNUTTURMADI

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından da dolmuşların arka camına “Unutmadık, unutmayacağız, 15 Temmuz Aziz Milletimizin Destan Yazdığı Gündür” yazılı afişler yapıştırıldı. Dolmuşçu esnafları araçlarının arkasına yapıştırmış olduğu afişler ile 15 Temmuz şehitlerini unutturmadı. 

“NE MUTLU Kİ NÖBETİNİ TUTACAK BİR VATANIMIZ VAR!”

Açıklamalarda bulunan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ta birlik ve beraberlik mesajı vererek, “15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne kast edenlerin hain planına canını siper ederek karşı koyan şehitlerimizi rahmetle ve dualarla anıyoruz. Şehit olurken bayrağımızın yere düşmemesi için çaba sarfeden şehit kardeşimize teşekkür ediyorum, tankların altına hiç umursamadan yatan kalkıp tekrar yatan abimize teşekkür ediyorum, ekmek teknesini ezileceğini bile bile umursamadan tankın önüne süren esnafımıza teşekkür ediyorum, VATANI için korkmadan şehadete yürüyen şehitlerimize, yaralanan değerli gazilerimize teşekkür ediyorum, vatanı ve milleti için canını hiçe sayan milletimize emir komuta eden meydanlarda bizlere ülkemizi koruma görevi veren Sayın başkomutanımıza teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'u Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız.  Çanakkale ruhuyla meydanlarda nöbet tutan aziz milletime çok çok teşekkür ediyorum. Ne mutlu bize ki nöbetini tutacak bir vatanımız var” ifadelerini kullandı.  

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim