Önceki gün akşam saatlerinde Selçuklu ilçesi Çevreyolu Caddesi üzerinde yaya üstgeçidinin merdiveninin bir bölümü kendiliğinden yıkıldı. Bu sırada merdivenden aşağı indiği öğrenilen bir kişi yaralandı. Yaralı şahıs, ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatıp, üstgeçidin çevresine emniyet şeridi çekti. Beyşehir Çevreyolu Caddesi’nin trafiğe her iki yönde de kapalı olması nedeniyle sürücüler bağlantılı ve yan yolları kullanmaya çalıştı. Trafikte akşam saatlerinde büyük bir yoğunluk oluştu. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜSTGEÇİT AÇIKLAMASI

Aynı saatlerde Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri olay mahalline gelerek inceleme başlattı. Olaya hızlı bir şekilde müdahale eden Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri açıklama yaparak, “Akşam saatlerinde Beyşehir Caddesi üzerinde bulunan 25 yıllık yaya üst geçidinin merdiveninin bir bölümü yıkılmıştır. Olay üzerine hemen harekete geçen ekiplerimiz yolu trafiğe kapatarak müdahale etmiştir. Şehrimize yürüyen merdivenli ve asansörlü yeni yaya üst geçitleri kazandıran belediyemiz, şehir merkezinde bulunan 3 eski yaya üst geçidinin yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması için bir çalışma yürütmekteydi. Bu olay sonrası yenileme çalışmalarımıza hız vereceğiz. Olayın yaşandığı yaya üst geçidi, can ve mal kaybına mahal vermemek için en kısa zamanda gerekli önlemler alınarak yıkılacak, yol trafiğe açılacak ve yeni bir yaya üst geçidi yapılması için hemen ihaleye çıkılacaktır. Yıkım tamamlanıncaya kadar Beyşehir Çevre Yolu Teknik Lise yolunu kullanan sürücülerimizin alternatif yolları tercih etmeleri gerekmektedir” denildi.

OLASI BİR FACİANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Aynı akşam Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler merdivenlerinin bir bölümü yıkılan yaya üstgeçidini tamamen yıkıp, enkazını kaldırmak için yoğun bir şekilde çalıştı. Akşam 21:30 sıralarında yaya üstgeçidi iş makineleri aracılığıyla tamamen yıkıldı. Yıkım esnasında iş makinelerinin fazla efor harcamaması ve küçük darbelerle köprünün hemen yıkılması, olası bir facianın önüne geçildiğini de gözler önüne serdi. 

GECE, ÜSTGEÇİT TAMAMEN YIKILDI, CADDE TRAFİĞE AÇILDI

Üst geçidin tamamen yıkılmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yıkılan yaya üstgeçidinin enkazını kaldırmak için gece geç saatlere kadar çalıştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tehlike oluşturan yaya üstgeçidini tamamen yıkıp, sabaha kalmadan yolu tekrar trafiğe açmayı başardı. Çalışmalar gece 04:00 sıralarında tamamen bitirilmiş oldu. Güvenlik nedeniyle kapatılan yol, trafiğe yeniden açıldı. 

ESKİ ÜSTGEÇİTLERİN HEPSİ YENİLENİYOR!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında bahsi geçen ve 25-30 yıldır hizmet veren 3 yaya üstgeçidini yıkıp yerine yenilerini yapmak için çalışmaların hız kazandığı öğrenildi. Eski Sanayi girişinde bulunan Eski Sanayi Yaya Üstgeçidi ve Aydınlıkevler Mahallesi girişinde bulunan Gazeteci Orhan Samur Yaya Üstgeçidi de ergonomik ömrünü tamamlamış olan diğer üstgeçitlerdi. Her ne kadar şimdilerde bu yaya üstgeçitleri herhangi bir tehdit oluşturmasa da, bahsi geçen üstgeçitlerin de yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı öğrenildi. Daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu üstgeçitleri yenilmek için çalışma başlattığı, projelerinin hazır olduğu, ihalesinin hızlı bir şekilde yapılacağı ve en kısa sürede 3 üstgeçidin yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağı öğrenildi. 

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim