Erenköy Mahallesi sakinleri halk dilinde büyük kanal olarak adlandırdıkları su tahliye kanalının kenarına bariyer çekilmesi gerektiğini ifade ediyor. Bariyer olmadığı için üzücü kazaların meydana gelebileceğini belirten mahalle sakinleri aynı zamanda Karlıbel Caddesi için de hız kesicilerin konulmasını istiyor. 

Kanal kenarına bariyer yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Erenköy Mahallesi Muhtarı Hasan Gülen, “Bölgede büyük kanal olarak geçen kanalımızın bazı bölgelerinde bariyerler var. Bu bariyerler kazalar ve kazaların zararlarına karşı önlem olabiliyor. Ama maalesef kanalımız boyunca bariyer güvenliği yok. Bu konuda yetkililerle toplantılarımızda büyük kanal boyunca araçların düşmemesi ve önlem alabilmeleri için bariyer talep ettik. Hatta bariyerin olmadığı kanalın bir yanında geçen hafta kaza yaşanmıştı. Bölgeyi bilmeyen vatandaşlar burada zorluk yaşayabiliyor. Bir de Semavi Caddesi ile Hira Caddesi yolunda son zamanlarda yaşanan sıkıntılar bizlere iletiliyor. Semavi Caddesi’nden gelen bir sürücü için sağa dönüş zor. Çünkü sağ tarafta bulunan ev görüş alanını kısıtlıyor. Daha önce bu bölgeye sürücülerin görüş açılarını kolaylaştırmak için ayna konulmuştu. Ama çok fazla faydalı olmadı. Belki buraya yapılacak bir kasis sürücüyü daha dikkatli dönmeye teşvik edebilir” dedi.

“DİLEKÇE YOLLADIK”

Diğer yandan Erenköy Mahallesi Semavi Caddesi’ndeki Zekialtındağ İlköğretim Okulu’nun önündeki 4 yolda, okulun önünde yaşanan kazalar yeni eğitim-öğretim yılı öncesi velileri tedirgin ediyor. Veliler çocukları adına okulun önüne sürücülerin hızını yavaşlatacak bir set çekilmesi konusunda hem fikirler. Bölge sakinlerinden Ahmet Ebiri konuyla ilgili şunları söyledi: “Selçuklu bölgemize Zekialtındağ İlköğretim Okulu’nun hemen önündeki bu caddeye set istiyoruz. Çünkü burası 4 yol olarak geçiyor ve yoğun bir trafik yaşanıyor. Sanayilerden Meram yoluna geçildiği için bu bölgeden özellikle akşam saatlerinde sıkışıklık oluyor. Karşıdan gelen araçlar ağaçlardan dolayı önleri tamamen açık olmadığı için araçlar hızını kesmeden buradan ilerliyor. Eğer okulun olduğu bu caddeye set yapılırsa karşıdan sürücüler hızını düşürmek zorunda kalabilirler. Bu konuda mahalleli olarak kendi aramızda imza toparlayıp belediyeye ilettik. Dilekçeler yolladık. Çocuklarımızın güvenliği için okul bölgesine set yapılmasını yetkililerden istiyoruz.” 

“KAZA GELİYORUM DİYOR”

Bir başka mahalle sakini Muammer Büyükkendirci ise evlerinin önünde hız nedenli trafik kazası yaşanmaması için herhangi bir önlem alınmadığını belirterek, “Bölgemiz trafik açısından çok hareketli. Bazı zamanlarda evimden garaja gitmek için trafik sıkışıklığından dolayı yarım saat beklediğim bile oldu. 4 yol olduğu için sürekli araçlar geçiyor ve hızlı gidiyorlar. Bu konuda önlemler alınmalı. Geçtiğimiz senelerde burada araçların çocuklarımıza çarptıklarına şahit olduk. Kazalar maalesef geliyorum diyor ve tedbir gerekiyor. Buradan belediyemize sesleniyoruz. 4’lü set veya kasis ne gerekiyorsa yapılmalı. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili dilekçelerimizi de gönderdik. Gerek çocuklarımız gerek de bölge sakinleri için önlem alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim