Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 9. sene-i devriyesinde Konya’da düzenlenecek çeşitli programlarla anılacak. Erbakan Hoca’yı anma haftası etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Hocamızın anlatacağımız birçok yönü ve eserleri var. Her yıl genel merkezimizin belirlediği, Erbakan Hocamızın farklı bir yönünü ön plana çıkararak, Erbakan Hocamızın ve onun davası olan Milli Görüş’ün anlaşılmasını sağlamak amacıyla bu haftayı tertip ediyoruz. Bu yılki tema üretim, kalkınma ve adil paylaşım olarak belirlendi. Bu çerçevede bu hafta boyunca Erbakan Hocamızın fikirlerini, düşüncelerini farklı platformlarda anlatmaya çalışacağız. Burada önemli olan Erbakan Hocamızın anılması, hatırlanması değil. Zaten Erbakan Hocamızın böyle bir şeye ihtiyacı da yok. O bütün hayatı boyunca, yaratılış gayesini anladı, bizlere de anlattı ve söylediklerini de tatbik etti. Ömrünü laf üreterek değil icraat yaparak geçirdi. Bizlere de söylettiği ‘milletimizin saadet ve selameti için takatimizin sonuna kadar çalışacağız’ ifadesini kendi hayatında da tatbik ederek yaşadı. Buna hepimiz şahidiz. Erbakan Hocamızın ayrıca bir hatırlanmaya, anılmaya ihtiyacı yok; çünkü geçmişte ortaya koyduğu icraatlar, yaptığı uyarılar ve bu uyarıların bugün meydana geliyor olması ister istemez herkese onu zaten hatırlatıyor. Onun davasına gönül vermiş, vermemiş, içinde bulunmuş bulunmamış herkes bir şekilde onu anmak ihtiyacı hissediyor.     

Erbakan Hoca’nın ömrünün sonuna kadar önüne çıkan zorluklara rağmen, yılmadığını, Allah'ın rızasını kazanmak için insanlığa, Müslümanlara, millete ve devlete ne yapabileceğini düşündüğünü dile getiren Saydam, “Önünde büyük bir imkân varken dünyaca ünlü bir bilim adamı olup Avrupa’da iyi bir üniversitede kürsü sahibi iken; o milletini, devletini ve Müslümanları düşündü. Bildiklerini, birikimini ülkesi adına kullanmak için ülkesine döndü. Ülkemizin kalkınması, ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ ve ‘Yeniden Büyük Türkiye’ olması için canla başla çalıştı. Eğer bugün milliyetçilikten bahsetmek gerekirse asıl milliyetçilik buydu. O milletinin ayağa kalkmasını, diğer devletler nezdinde onurunu, izzetini korumasının büyük devlet olmaktan, üretmekten, bilim ve teknolojide önde olmaktan geçtiğini söyledi ve tatbik etti. Ta 1960’larda ilk olarak otomobili Türkiye’de üretebiliriz fikrini ortaya atmış ve bunun için Otomobil Kongresi tertip etmişti. Devrim otomobilinin kısa sürede tamamen yerli olarak üretilme aşamasında bizzat bulunmuş ve mühendisliğini yapmıştır. Önüne çıkan engelleri aşabilmek Anadolu’yu ayağa kaldırabilmek için siyasete atılmış ve ilk olarak şehrimizden Konya’mızdan başlayarak milletvekili olmuş, sonrasında ise parti kurarak meclise girmeyi başarmıştı. O dönemde kendisi ile aynı düşünmeyen partilerle bir araya gelmiş, 1974 ve 1977 yıllarında farklı partilerle koalisyon kurmuş ve yetkiyi alır almaz Ağır Sanayi Hamlesini başlatmıştır. Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan zıt kutupların bir araya gelemeyeceği tezini çürütmüş, ülke menfaatleri için farklı düşünüyor olsak bile millet olarak bir araya gelebileceğimizi, birlikte ülke için çok büyük hizmetler yapabileceğimizi kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

BUGÜN ÖĞÜNDÜĞÜMÜZ BİRÇOK FABRİKANIN BAŞ MİMARI

“Bugün gururumuz, övündüğümüz birçok fabrikanın, fabrika yapan fabrikaların temelleri o zaman atılmış ve kısa zamanda önemli bir kısmı da üretir hale gelmiştir” diyen Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Bugün Aselsan, Tümosan, Tanksan, Roketsan gibi ülkemiz için övünç kaynağımız olan silah ve makine sanayine yönelik birçok adım ta o yıllarda atılmıştır. İnsanımız hem üretsin, hem iş sahibi olsun, hem müreffeh yaşasın, hem de doğduğu yerde doysun diye ülkenin her bir tarafına yaygın fabrika ve sanayi tesisleri kurmuştur. Dünyadaki sömürü düzenini görmüş, küresel vampirlerin dünyayı sömürdüklerinin farkına varmış ve bu konuda hem milletini hem de diğer İslam ülkelerini de uyarmıştır. Yeryüzündeki nimetlerin hakça ve adaletlice paylaşılması için adeta çırpınmıştır. Adil Düzen sitemini geliştirmiş, faiz ve sömürü sisteminin olmadığı, insanların yardımlaşarak bu sömürü sistemine muhtaç olmayacakları bir nizamı bir düzeni ortaya koymuştur. Yine elinde yetki olduğu dönemlerde de milletin vergilerinden toplanan paraları faizcilere rantiyecilere aktarılmasının önüne geçmiştir. Havuz sistemini kurmuş, milletin faize giden parasının tekrar millete dönmesini sağlamıştır. Ülke kaynaklarından herkesin eşit olarak faydalanmasını sağlamış, çok kısa sürede Türkiye’nin nasıl kalkınacağını ispatlamıştır. Ama bunun için büyük bedeller ödemiştir. Erbakan Hocamız bu bedeli öderken ortaya koyduğu tavrı ile de “Biz milletimizin refahı ve mutluluğu için bedel öderiz ama kesinlikle milletimize bedel ödetmeyiz mesajını vermiştir” diye konuştu.

KONYA ONUN İÇİN ÖNEMLİYDİ

Erbakan Hoca’nın anlatmakla bitmeyecek hayat hikayesinde Konya’nın önemli ve özel bir yerinin olduğuna işaret eden Saydam, “Konya için de Erbakan Hocamız önemli idi. Fikirlerini hayata geçirmek, siyasi hayatına başlamak için Konya’mızı seçmiş, bu manada Konya’ya ve Konya halkına güvenmiş ve ilk adımlarını burada atmıştır. Konya’mızda bağımsız olarak seçildiği ilk seçimde 3 milletvekili alacak oyu almış, Konya halkı da Erbakan Hocamızın bu güvenini boşa çıkarmamış ve gereken desteği vermiştir. Geçmişte TÜMOSAN, Ilgın Şeker Fabrikası, Ereğli Şeker Fabrikası gibi fabrikaları şehrimizde kazandırmıştır. Erbakan Hocamız Konya’mızın neden önemli olduğunu, neden işe Konya’dan başladığını, Milli Görüş davası için Konya’nın ne kadar önemli olduğunu her Konya ziyaretinde üzerine basa basa anlatırdı. Bugün biz de Saadet Partisi İl Teşkilatı olarak onun öğretileri doğrultusunda, onun hatırasına uygun olarak aynı hassasiyetle sevdiği, önem verdiği şehir için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCA’YI ANLAMAYA DAVET

Bütün siyasi hayatı boyunca insanlığın saadeti için çalışmayı öğütleyen Erbakan Hoca’nın bunu kuru bir temenni olarak öne sürmediğini dile getiren Saydam, “Söylediklerini tatbik etmiş, çalışmış çabalamış ve icraata koymuş olan bir liderdi. Bugün her zamankinden daha fazla anlamaya, anlatmaya ve davasına sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Kendisini rahmetle anıyoruz. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun. Konya İl Teşkilatı olarak hatırasına sahip çıkmak, anlamak ve anlatmak adına bizler de her yıl olduğu gibi bu yıl da Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ve Erbakan Hocamızın çalışma arkadaşlarının da katılacağı bir programla onu anmakla beraber tekrar anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Bu vesile ile 25 Şubat Salı günü Bera Otel’de saat 20.00 yapacağımız programa herkesi davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim