Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin hocası merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 8 yıl geçti. "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türk siyasetine yeni bir anlayış getiren Erbakan, siyasi hayatı boyunca Türkiye öncülüğünde adil bir dünyanın kurulacağına inanarak çalıştı. Dünya gündemi ile Türk siyasal hayatına, sağ ve sol çizginin dışında "Milli Görüş" kavramını taşıyarak İslam dünyasında siyasi bir uyanışa vesile olan Erbakan, hak ve adalete inanan tüm Müslümanların birleşmesi gerektiğini savundu. Bugün Prof. Dr . Necmettin Erbakan’ın fikirleri kurdurduğu Anadolu Gençlik Derneği ile gençlere aktarıyor. AGD gençlere Erbakan Hocanın fikirlerini aktarmanın yanında ahlaklı ve örnek nesiller olarak da yetişmesine katkı sağlıyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Milli Görüş Hareketinin Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ve AGD çalışmalarını Yenigün’e anlattı.

‘ERBAKAN HOCAMIZ YAŞATILAN ONCA SIKINTIYA RAĞMEN ASLA YILMADI’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın  asla ama asla yılmayan, önüne hangi engeller gelirse gelsin hiçbir zaman hak bildiği davadan vazgeçmeyen büyük bir lider olduğuna vurgu yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız asla ama asla yılmayan, önüne hangi engeller gelirse gelsin hiçbir zaman hak bildiği davadan vazgeçmeyen büyük bir liderdi. Buna da herkes ve tarih şahitti. Erbakan hocamız bizlere çok büyük örnek oldu. Erbakan Hocamız yaşatılan onca sıkıntıya rağmen asla yılmadı. Erbakan Hocamız görevde kaldığı süre içerinde Türkiye’yi sanayi hamleleri ile şaha kaldırdı. Erbakan hocamızın görevde kaldığı dönemde çiftçilerimizde, memurlarımızda oldukça memnun idi. Erbakan hocamız madden ve manen kalkınma için Türkiye’nin bilim adamlığından vazgeçmiştir.  Erbakan hocamız Türkiye’de gümüş motoru kurmuştur. Devrim arabasının başmühendislerindendir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde görev yapmıştır.  Erbakan hocamız 1969 yılından itibaren Milli Görüş hareketini önce ahlak ve maneviyat merkezli Konyamız’dan başlattı. Hocamız Milli Görüş Hareketini Konya’dan başlatırken Türkiye’de toplu iğne dahi üretilmeyen, fabrikalardan doğru düzgün bahsedilmeyen dönemde hocamız ağır sanayinden bahsetti.  Hocamız zamanında büyük fabrikaların temelleri, şeker fabrikaların temelleri o dönemde atıldı ve faaliyetlere başlandı.  Erbakan hocamızın hükümetleri hep kısa sürdü. Erbakan Hocamızın büyük projeleri vardı.  Bizler Erbakan hocamızdan ilk defa Siyonizme karşı İslam dinarını duyduk. İslam birliğini, D-8’leri Erbakan hocamızdan gördük. Havuz sistemini Erbakan Hocamızda gördük. Erbakan Hocamızın fikirlerini ve projelerini hocamız tarafından kalem alınan eserler okundukça Erbakan hocamız daha iyi anlaşılacak” ifadelerini kullandı.

‘ERBAKAN HOCANIN FİKİRLERİNİN YAŞATILMASI LAZIM’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın efsane olarak anlatılması yerine, o görüşler yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Parlak, “Bizler Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu fikirlerin büyük itibari ile devam etmesinin, bundan sonra da  hocamızın ortaya koyduğu meselelerin hem Türkiye’de hem de dünyada yapılması hususunda çalışmaları yerine getirmemiz gerekiyor. Erbakan hocamızın görüşleri efsane olarak anlatılması yerine, o görüşler yerine getirilmesi lazım. Bizler Erbakan Hocamızın görüşlerini Anadolu Gençlik Derneği  başta olmak üzere diğer derneklerimiz, siyasi derneklerimiz ile inşallah Türkiye’de hakim kılınması için gece gündüz çalışma mecburiyetimiz var.  Erbakan Hocanın fikirlere her sene düzenlene konferanslar, programlar ve kitaplar ile devam ediyor.  Erbakan Hocamızın cenazesi tüm dünyaya örnekti.  Erbakan hocamızın hizmet etmediği, gönüle girmediği kimse yoktu. Erbakan hoca büyük bir devlet adamı idi.  Erbakan hoca bütün dünya Müslümanları düşünmüş onlar için projeler geliştirmiş. Ellerinden tutmuştur.  Erbakan Hocamız Türkiye’de STK’ların, Yardım derneklerin temelini atmıştır. Erbakan hocamızın derdi milleti ve İslam alemiydi” şeklinde konuştu.

‘AMACIMIZ GENÇLERE ULAŞMAK’

Anadolu Gençlik Derneği’nin , evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Parlak, “Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Konya merkez ve ilçelerinde faaliyetlerimizi okuma salonlarımız ile temsilciliklerimiz ve temsilcilerimiz ile faaliyetlerimiz ile gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek, kurtların kapmaya niyetlendikleri kuzulara hangi nehrin kenarında olursa olsun kol kanat gerecek, çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır” ifadelerini kullandı.

AGD’DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

AGD’nin birinci vazifesi ortaokul,lise ve üniversite düzeyindeki kız ve erkek öğrencilerimizden sorumlu. Bununla alaka birinci dönem Konya genelinde  Siyer-i Nebi Yarışması yapıldığına dikkat çeken Parlak, “AGD’nin birinci vazifesi ortaokul,lise ve üniversite düzeyindeki kız ve erkek öğrencilerimizden sorumlu. Bununla alaka birinci dönem Konya genelinde  Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı. öğrenciler ‘Son Peygamber Hz. Muhammed’ isimli, Ahmet Cevdet Paşa’nın kitabından sınava hazırlandı. Yapılan  yarışmalarda dereceye giren isimleri Mekke’nin Fethi kutlamalarında ödüllendirdik.  Bu vesile ile Konyamız’da Peygamber efendimizin hayatını birinci dönemde lise ve İmam Hatipli öğrencilerin katılımı ile 31 İlçede 54 farklı okulda 10 binlerce genç’e ulaştık. İnşallah bu dönemde de   Peygamber Efendimizin Hayatını konu alan ödüllü Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasını gerçekleştireceğiz. Sınava başvuran Ortaokul öğrencileri Mustafa Soykök’ün kaleminden "En Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)" adlı kitaptan yarışmaya tabi tutulacak. Yarışmada dereceye giren öğrenciler için; Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Yine Konya genelinden birinciye 3 bin TL , ikinciye 2 bin TL, 3 bin TL4. Yarım Altın.5.Ciye ise Çeyrek Altın verilecek.  Erbakan Hocamız ortaokul öğrencileri için Ortaokullar Ağacın kökü gibidir. Kökü kurutmayın derdi. AGD olarak bu konuda  yaz ve kış etkinlikleri, kamplarımız devam ediyor. Sene içerisinde de sohbet gruplarımız,eğitim gruplarımız, sosyal faaliyet gruplarımız oluşuyor.  Bu anlamda ortaokul gençlerimize yönelik keşif dergimiz var. Keşif dergisi vasıtası ile gençlerimizi Kaşif gruplarına yöneltiyoruz.  Liseli gençlerimize yönelik Genç İstikbal dergisi ile onlara ulaşıyoruz. Liseli ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize yönelik gruplarımız var. Bu grubumuzun adı ise Karavan Grupları. Tüm bireylere de Anadolu Gençlik Dergisi ile ulaşıyoruz. MGV Yayınları ile de  vatandaşlarımıza ve gençlerimize ulaşıyoruz.  MGV Yayınlarının şuanda 100’den fazla eserleri var. MGV Yayınları hem milli görüş ile alakalı, hem Erbakan Hocamız ile alakalı. Hem de toplumun hayrına vesile olacak birçok eseri şuanda hazırlanılarak bütün Türkiye’ye Avrupa’ya ulaştırıyor. Yine MGV Yayınları Erbakan Hocamızın vefatının ardından kendi kaleminden aldığı notlar toplandı. Beş bin sayfa kadar not toplandı. Buradan da Erbakan Hocamız ile ilgili Erbakan Külliyatı, Davam, İslam ve İlim, Adil ekonomik düzen, Darbe, islam birliği, Erbakan ve Yeni Dünya gibi kitaplar yavaş yavaş piyasaya sunuluyor. Vatandaşlarımız ve gençlerimiz eserlere AGD temsilcilikleri tarafından ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

 ‘KİTAPLARI GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZE SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Gençlere kitapları sevdirmeye çalıştıkları ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Parlak, “Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından başlatılan zamansız ve mekansız kitap okuma etkinliği ile gençlerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz. Bizler gençlerimizde okuma ruhunu canlandırmak istiyoruz. Maalesef son dönemlerde gençlerimizin arasında okuma alışkanlığı hızla düştü. Bunu önlemek istiyoruz. Yayınlarımız ile gençlerimizi kitap okumanın önemini ve kitap okumalarını sağlıyoruz. Kitapları geleceğimiz olan gençlerimize sevdirmeye çalışıyoruz.  Yine AGD olarak sosyal faaliyetler kapsamında Çanakkale etkinliklerini Nisan ayında gerçekleştireceğiz. Ortaokullu gençlerimiz ile 250 Bin Şehide 250 Bin Fidan Dikimi gerçekleştireceğiz. "250 bin şehide 250 bin hatim" kampanyasını gerçekleştireceğiz. 250 bin genci Çanakkale'ye götüreceğiz. Bu projelerimizi ortaokul, lise ve Üniversiteli gençlerimiz ile yapacağız. Bizler tarihimizdeki zaferleri ve tarihimizdeki örnek şahsiyetleri salt vermekten öte bir sosyal aktivite şeklinde eğlenerek, eğlendirerek sıkmadan vermeye çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve programlar aileler tarafından büyük destek ve beğeni alıyor. AGD gençliği hayata hazırlıyor, gençliğin hayatlarını çizmesinde yardımcı oluyor. Yine üniversite öğrencilerimize yönelik olarak kurduğumuz komisyonlar ile öğrencilerimize üniversite eğitimleri ardından yönlendirilmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim