Eski Başbakan ve ´Milli Görüş´ün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 9. yılında Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Erbakan demek, bereket demek’ temasıyla düzenlenen anma programında anıldı. Atiker De Luxe Karatay Toplantı ve Düğün Merkezinde düzenlenen programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program merhum Necmettin Erbakan'ın anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

‘İSLAM ÜMMETİ VE İNSANLIK ERBAKAN’A HASRET KALDI’

Düzenlenen anma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, “ Nasıl ki Konya Ovası suya hasretse, bu toplum islam ümmeti ve insanlık Erbakan’a hasret kaldı. Bazı siyasilerin Erbakan hocamın ismini anmayı, ona referans yapmayı moda yaptığı bu günlerde biz Erbakan hocamı onlar gibi anmak değil, anlamak için buradayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlarımız hoca haklıymış, 20, 30,40 önce söylediğinde doğru söylemiş diyerek hakkını teslim ediyorlar. Bazı liderler her yıl vefat gününde sadece bir günlüğüne anılır. Ama Erbakan hocamı, yaşadıklarımı gördükçe hocamızı ve fikirlerini her gün onlarca defa anıyor ve daha iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

O SADECE KONUŞAN DEĞİL, KONUŞTUĞUNU YAPAN BİR ERBAKAN'DI

Daha sonra kürsüye gelen Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan babası Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş Hareketi'nin ilk adımını 1969 yılında Konya'da atarak yola çıktığını belirtti. Erbakan, konuşmasında şunları kaydetti: “ Erbakan hocamızı Konya’da anıyoruz. Konya’da anmaktan dolayı da ayrıca Cenabı- Allah’a şükretmemiz gerekir. Konya’nın diğer şehirlerde olmayan çok önemli bir hususiyeti var. O da Konya’mızın Belde-i Muhayyere şerefine nail olan bir şehir olmasıdır. Bu şeref hiçbir şey ile karşılaştıramaz ve ölçülemez.  Milli Görüş tohumunun Anadolu toprağı ile bundan 51 sene evvel ilk defa buluştuğu yer Konya’mız. Cenabı-ı Allah Erbakan hocamızı andığımız gibi, anlamayı da bizlere nasip etsin. Onu anladıktan sonra da onun yürüdüğü yolda yürümeyi, onun gibi yaşamayı Cenabı-ı Allah bizlere nasip eylesin” diye konuştu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın özelliklerinde de bahseden Fatih Erbakan, “Erbakan demek hakkın hâkim kılınması demektir. Erbakan demek adaletin tesis edilmesi demektir. Erbakan demek 7 Milyar insan için kul haklarının teminat altına alınması demek. Erbakan demek Cenabı-ı Allahın bütün insanlara doğuştan bahşettiği hakları 7 milyar insan için korunması demektir. Erbakan demek bolluk, bereket ve refah demektir. Erbakan demek milletin hakkını gaspeden, millete sömüren anlayışa karşı çıkmak ve bu yolda gerekirse seve seve bedel ödemeye razı olmak demektir. Erbakan demek paylaşımda adaleti hiçe sayan, siz çalışacaksınız, siz terleyeceksiniz, biz sizin alın teriniz ve emeğinizin üzerinden faizci kapitalist sömürü sistemi ile zengin olacağı ve siz kölelere biz ne kadar istiyor ise o kadar vereceğiz diyen düzeni ortadan kaldırmak demektir. Bu düzen yerine adil paylaşımı esas alan yeni ve adil bir düzen kurmak demektir. Bunları konuşmak kolay ama bunları hayata geçirmek zordur. Hatta ve hatta her babayiğidin harcı değildir. Neden? Çünkü bu düzeni kuran ve işleten ırkçı emperyalizm bu düzeni değiştirmeye kalkanlara bedel ödetir de ondan.  Erbakan hocamızın hayatında bütün bu örnekler fazlası ile var. O sadece konuşan değil, konuştuğunu yapan bir Erbakan'dı. 'Bu konuştuklarımı yaparsam başıma ne gelir, koltuğumdan olur muyum, makamımı, mevkimi kaybeder miyim' bunları hiç düşünmedi. Davası uğruna, milleti uğrunda hiçbir riski almaktan geri durmadı. Her türlü zorluğa da seve seve göğüs gerdi. Sadece 54. Hükümet değil, işte 1974 ağır sanayi hamlesi, bunlar Cumhuriyet tarihinin en büyük en hakiki kalkınma hamleleridir” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET YÖNETİMİNDE EHLİYET,LİYAKET VE ADALETE ÖNEM VERİLDİ’

Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın devlet yönetiminde ehliyet, liyakat ve adalete büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Allah ondan binlerce kez razı olsun bize de yeni dönemde aynı hizmetleri gerçekleştirmeyi nasip eylesin. Allah onun gibi devlet adamlarını yeniden bu ülkenin başına getirsin. Milli Görüş zihniyeti ile yönetilmeyi nasip etsin. Bu gecenin en güzel duası da bu oldu" dedi. Konuşmaların ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a parti mensupları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim