Tarımsal endüstrinin oldukça geliştiği Konya’da, buna bağlı olarak çok sayıda üretim alanı bulunuyor. Özellikle Türkiye’nin tahıl ambarı olarak anılan Konya’nın bu önemli özelliğinden dolayı un sektörü de önemli ölçüde gelişmiş durumda. Un sektörü içerisinde önemli markalardan olan Taşkınlar Un da 1992 yılından bu yana Konya’da bu alanda önemli işlere imza atıyor. Konya-Ankara karayolu üzerinde kurulu olan Taşkınlar Un, 1995-1996 yıllarında yapmış olduğu yatırımlarla tesisini 10 bin metrekare kapalı alan toplamda 30 bin metrekarelik modern bir tesis haline getirip üretim kapasitesini günlük 200 tona çıkarıp, ürün yelpazesindeki ürün çeşitlerini de artırdı. Taşkınlar Un hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Haki Taşkın, “Taşkınlar Un, 20 bin ton buğday depolama kapasitesine sahip. Kaliteli üretime oldukça önem veren Taşkınlar Un, üretimlerinde ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi ve ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi ile ürün üretilirken, son teknoloji olan otomasyon sistemleri ile bilgisayarlı olarak izlenmekte ve çıkan ürünler teknik donanımı en yüksek kapasite olan AR-GE araştırma Laboratuvarlarda kalite kontrolleri yapılarak tüketicilere sunuyor” dedi. 

ÜRÜN YELPAZESİ OLDUKÇA GENİŞ

Taşkınlar Un Yönetim Kurulu Başkanı Haki Taşkın, Taşkınlar Un’un ürünleri ve üretimleri ilgili bilgiler verdi. Taşkın, “Taşkınlar Un, Endüstriyel ve Perakende ürünler ana başlığı olmak üzere çeşitli ürünler üretiyor. Endüstriyel ürünler içerisinde; Dadaş, Konyalı, Lale un, Nuar ve Taşkınlar un adı altında 5 farklı ürün bulunuyor. Pastacılık ve Unlu mamuller sektörünün tüm çeşitlerinde kullanılan DADAŞ ; ekmekçilik sektöründe de, odun ekmeği, Trabzon ekmeği, Ata ekmeği, rollar, baston ve baget tipi ekmek yapımı için ideal bir un olarak dikkat çekiyor. Baklava, tulumba, lokma ve diğer tatlı çeşitleri yapımında kullanılan Konyalı da Baklavalık Böreklik un, özel ürünlerde de kullanıma uygun bir un olarak üretiliyor. Lale Un da, bisküvilik, gofretlik, lavaşlık anlamında ideal bir un olarak dikkat çekiyor. Nuar Un ise, kadayıflık, mantılık, pizzalık, uğralık için kullanılan un olarak biliniyor. Taşkınlar ise, taş fırın ekmeklik buğday unu olarak kullanılıyor. Ekmekçilik sektörünün tüm çeşitleri için kullanılan Taşkınlar ekmeklik un, ekmek tebliğine uygun bir un olması özelliğine sahip. Perakende ürünler ise; Doğ-Ya ve Paket Unlar olarak 2 gruptan oluşuyor. Doğ-Ya unlar, Tahıl Miks - Tahıllı Özel Amaçlı Buğday Unu - Hazır Ekmek Miksi, Vi-Taş (Multivitamin Ve Mineral Katkılı Özel Amaçlı Buğday Unu) olarak kullanılıyor. Paket unlar da, Baklava, börek, pasta ve tüm hamur işleri için kullanılabiliyor. Konyalı-10 paket unları 1 kilogram, 10 kilogram, 2 kilogram ve 5 kilogram olarak değişik paketlerde tüketiciye sunuluyor” ifadelerini kullandı. 

GDO’LU ÜRÜNLER KULLANILMIYOR

Taşkınlar Un’un, kaliteli hizmet prensibiyle birlikte, tüketicinin sağlıklı bir ürün tüketmesini de temel amaç edindiğine dikkat çeken Taşkın, “Bu anlamda Taşkınlar Un, ürünlerinde kesinlikle genetik olarak modifiye edilmiş organizmalar kullanmıyor. Ayrıca Taşkınlar Un, yerli hammadde kullanımına özen gösteriyor. Bu anlamda ürünlerde genelde Türk menşeli hammadde kullanıyor” şeklinde konuştu. 

İHRACAT YELPAZESİ OLDUKÇA GENİŞ

Taşkınlar Un olarak ihracat noktasında da önemli çalışmalar yürüttüklerini ve dünyanın çeşitli yerlerine ürün gönderdiklerini ifade eden Taşkın, şunları söyledi, “İhracat noktasında da başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mal ihracında belli bir alıcı grubunu hedeflemeyip tüm gıda toptancısı ithalatçılara, perakende satış yapan ithalatçılara ve resmi kurum ve kuruluşlara direk ihracat yapan Taşkınlar Un, dünyanın çeşitli bölgelerine ürün gönderebiliyor. Ancak daha çok Uzakdoğu, Ortadoğu, Afrika ve C.I.S bölgelerine ihracat gerçekleştiriyor.”

KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

Kaliteden ödün vermeyen Taşkınlar Un, kaliteli hizmet anlayışını tescilledi. Bu anlamda Taşkınlar Un, bir çok kalite tescil, ürün tescil, marka tescil ve sertifikaya sahip. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim