Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bilgiç ile birlikte gazetemizi ziyarette bulundu. Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ile görüşen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çekti. 

İlçe genelinde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Altay, hazır beton fabrikaları ve beton mikser araçları ile ilgili sorunların çözüleceğini ifade etti. Konya’da hazır betonfabrikalarının çevresinde yaşayan vatandaşlar, tozdan dolayı şikâyetçi. Diğer şikayet konularından birisi ise hazır beton mikserlerinin yola dökmüş oldukları beton kalıntıları. Bunlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Altay, “Hazır beton tesislerinin bulunduğu tüm alandaki kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Hazır betoncular ve Sadık Ahmet Caddesi arasında bulunan yeşil alanı da toprakla doldurarak oraya bir bitkiden toz perdesi yapmayı planlıyoruz” dedi. Altay, yola dökülen beton kalıntıları ile ilgilide kamera uygulamasının başlayacağının altını çizdi. 

TOZ VE BETON KALINTILARI İLE İLGİLİ PROBLEMLER ÇÖZÜLECEK!

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hazır beton firmalarının bulunduğu bölgeden gelen toz şikâyeti ile ilgili önlem aldıklarını belirtti. ‘Hazır betoncular ve Sadık Ahmet Caddesi arasında bulunan yeşil alanı da toprakla doldurarak oraya bir bitkiden toz perdesi yapmayı planlıyoruz’ diyen Altay, yola dökülen beton kalıntıları için de kamera sistemi uyguladıklarını ifade ederek; “Hazır betoncuların bulunduğu alanlardaki ‘toz’ konusu en çok şikâyet aldığımız konulardan birisiydi. Bundan dolayı bir çalışma yürütüyoruz. Hazır beton tesislerinin bulunduğu tüm alandaki kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Bununla ilgili Çevre İl Müdürlüğü’nün çok ağır cezaları var. Mali Çevre Kurulu kararı çıkartılarak denetlemesi de geçen hafta itibari ile tamamlanmış oldu. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Hazır betoncular ve Sadık Ahmet Caddesi arasında bulunan yeşil alanı da toprakla doldurarak oraya bir bitkiden toz perdesi yapmayı planlıyoruz. Tamamlandığı anda mevcut tozun kaynağının büyük bir kısmı çözülmüş olacak. Bir diğer şikâyette hazır beton mikserlerinin seyir halindeyken asfalta döktükleri betondu. Alanların tamamında bir kamera çalışması yürütüldü. Bu haftadan itibaren de kameralar aktif hale gelecek ve cezai işlem sonucunda bu sorunu da aşacağımızı düşünüyoruz. Hazır beton araçlarının betonlarını şantiyelere bıraktıktan sonra yıkamaları ile ilgili çevreye verdikleri zarar sorunu var. Bununla ilgili de özel olarak seyyar bir ekip oluşturacağız. Ekiplerde bunu takip edecekler.Kısa bir sürede hazır beton firmalarına başka bir bölgeye taşımak zor gözüküyor.  Bu şehir hepimizin ancak para kazanırken bu şehre zarar vermememiz gerekiyor. İşletmelerimizin en önemli duyarlılığı çevre olması gerekir” diye konuştu. 

SELÇUKLU’NUN NÜFUSU 50 İLDEN BÜYÜK

Selçuklu bölgesinin nüfusunun her yıl 20 bin civarında arttığını dile getiren Başkan Altay Selçuklu’nun 50 ilden de büyük olduğunu söyledi. Altay, imar ve altyapı çalışmaları bakımından hazır olduklarını da belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Selçuklu bölgemiz nüfusu bakımından 50 ilden büyük bir yer. Nüfusun yıllık 20 bin artacağını planlıyoruz. 2009 yılında göreve geldiğimizde Selçuklu’nun nüfusu 460 bindi bu yıl itibari ile 640 bin oldu. Yani 8 yılda 180 bin arttı her yılda düzenli bir şekilde artıyoruz. İmar alanları ve alt yapı çalışmaları bakımından hazırlıklıyız. Gelen 180 bin insan ile birlikte AK Parti’ye bu oranla destek veriyor. Böyle bir metropolde yüzde 70’in üzerinde oy alıyoruz. Halkımıza bu konuda da teşekkür ediyoruz”

SANAYİ BÖLGELERİ’NİN PROJESİ 3-5 YIL İÇERİSİNDE NETLEŞECEK!

Eski sanayi ve yeni sanayi bölgelerinin taşınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altay; “Sanayideki esnaflarımızla haftanın 3 günü ‘simitler bizden çaylar sizden’ diyerek beraber oluyoruz. 3-5 yıl içerisinde de Eski sanayi ve yeni sanayi bölgesinin projesi netleşmiş olur. Karatay bölgesine taşınılacak olan alanın tapusu Büyükşehir Belediyesine geçti. Şuanda talep toplama ve sınıflandırma ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Oradaki diğer bir problemde mevcut kiracılar gittikten sonra kalan mülk sahipleri ile yeni bir anlaşma yapılacak” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİRİSİ HALİNE GELDİK’

Selçuklu bölgesinin bir cazibe merkezi haline geldiğinin altını da çizen Altay, bölgenin yaşanılabilecek bir ilçe olduğunu belirtti. ‘Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi haline geldik’ diyen Altay cümlelerini şu şekilde aktardı: “Selçuklu Üniversitesi, Alışveriş merkezleri, otelleri, yeşil alanları ile bir cazibe merkezi haline geldi. Yeni hızlı tren istasyonunun bulunduğu bölgede de bir cazibe alanı oluşacak. Selçuklu artık insanların yaşam alanı olarak seçebileceği bir alana dönüştü. Bizde zaten ‘iyi ki Selçuklu’da yaşıyorum’ diye bir slogan ürettik. Altyapısıyla, sosyal-spor alanlarıyla, çocuklara yapmış olduğumuz hizmetler ile yaşanan bölgeden keyif alınacak bir yer oluşturmaya gayret ediyoruz. SEDEP projesi ile gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çanakkale, Bilecik gibi öğrencilerimize milli ve manevi değerleri aşılayacağımız projeler yürütüyoruz. Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi haline geldik. Belediyemizin girişine 6 adet mihver yaptırıyoruz. Amacımız Selçuklu’ya gelindiğini hatırlatmak olacak.”

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim