Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Basın Buluşmaları" programı kapsamında Konya basınıyla biraraya geldi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanısıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Hacı Ahmet Özdemir, Selman Özboyacı, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Cumhur İttifakı Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

KONYA BASININA TAKDİR 

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sözlerine Konya basınına teşekkür ederek başladı. Konya basınının Milli Mücadele döneminde, mücadelenin kazanılmasında büyük emeklerinin olduğuna değinen Bakan Kurum, "Anadolu basını, Konya basını, milli mücadele döneminde dik durmuştur. Yaptığınız görev çok önemli. Konya demek Anadolu demek, Konya demek Hz. Mevlana demek, Konya demek Şems-i Tebrizi demek. Konyalı olmak ve Konya'da olmak bize gurur veriyor. Konya basını bu anlamda çok iyi durumda" dedi. 

'KONYA'YA HİZMET ETME GAYRETİNDEYİZ' 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne sayılı saatler kaldığını anımsatan Bakan Kurum, bu seçimlerin ülkenin bekası ve şehirlerin geleceği açısından büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı. Konya'nın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir vefa gösterdiğini dile getiren Bakan Kurum, Konya'nın 31 Mart'ta da bu vefayı göstereceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye'nin değil tüm İslam dünyasının da lideridir" diyen Bakan Kurum, "Türkiye'nin bekası, tüm İslam dünyasını ilgilendiriyor. Biz Konya'da 31 ilçeyi de alarak birlik ve beraberlikle hizmet etmek istiyoruz. Sahada güzel bir birliktelik var. Vatandaşlarımızla, belediye başkanlarımızla, il başkanımızla, milletvekillerimizle el birliğiyle çalışmak, Konya'nın potansiyelini daha da artırmak istiyoruz. Konya'nın ihtiyacı olan tüm projeleri yapmak gayretindeyiz" diye konuştu.  

'SOSYAL KONUTLAR ÜRETECEĞİZ'

8 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptığını hatırlatan Bakan Kurum, bu süre zarfında şehirlerin ihtiyacı olan önemli projeleri yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu anlamda Konya'ya 51 milyar TL'lik yatırım yaptıklarının bilgisini veren Bakan Kurum, çalışmaların süreceğini söyledi. Bu çalışmalardan en önemlilerden birinin sosyal konutlar üretmek olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti, "2023'e kadar dar gelirliye 250 bin konut hedefimiz var. Bunun 50 binini açıkladık. Konya'ya da bu kapsamda 4 bin sosyal konut kazandıracağız. 460 TL'den başlayan taksitlerle konutlar üreteceğiz. Bu projeyi açıkladığımız günden bu yana 550 binden fazla başvuru yapıldı. Bu ciddi bir rakam."

YILDA 300 BİN KONUT DÖNÜŞÜYOR 

Bakan Kurum bir diğer önemli projelerinden birinin de kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu söyledi. Bu çalışmalar kapsamında yılda 300 bin konutun dönüşümünü sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Kurum, şöyle devam etti, "Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken bazı mağduriyetler de oldu. Bunları engellemek amacıyla düzenlemeler yaptık, Meclis'ten geçirdik. Konya'da da kentsel dönüşüm anlamında tüm ilçelerde çalışmalar var. Buradaki projelere destek olacağız. Şükran Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıp, orada tarihi dokuya uygun bir yapılaşmayı gerçekleştireceğiz. Sanayi alanının taşınmasıyla ilgili adımlar attık. Sanayinin yeni yerine  taşınmasıyla esnafımız daha iyi şartlarda hizmet etme imkanı bulacak. Eski sanayi alanını da sosyal dokusuyla, yeşil alanıyla güzel bir şekilde şehre kazandıracağız. Mevlana Müzesi ve Kapu Camii arasındaki aksı düzenleyeceğiz. Oradaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracağız. Büyükşehir Belediyesi ile, esnafımızla el ele vererek önemli bir kentsel dönüşüm projesini burada hayata geçireceğiz. Bu sayede turizm potansiyelini artıracağız. Millet Bahçeleri ile kişi başına düşen yeşil alanı artıracağız. Konya'da 5 tane millet bahçesi planlanıyor. Ağır Bakım, Dutlukır Koruluğu, Eski Stadyum alanı Millet Bahçesi olacak. Merkezin dışında ilçelerimize de Millet Bahçesi kazandıracağız."

KONYA PROJELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ 

Bakan Kurum, sadece kendi alanıyla ilgili değil, diğer konularda da Konya'nın sorunlarını, çözüm önerilerini ve projelerini takip ettiklerini söyledi. Konya'nın tarımı için takip ettikleri sulama yatırımı olduğuna değinen Bakan Kurum, "Bu projeyi takip ediyoruz. Metro çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız tarafından da açıklanan Konya'ya banliyö kazandırılması projesi var. Bu projeyle ulaşımda daha iyi bir imkan sunulmuş olacak" ifadelerini kullandı.  

'ZİLLET İTTİFAKI'NA REKOR OYLA CEVAP VERELİM' 

1 Nisan sabahı belediye başkanlarıyla el birliğiyle şehre hizmet etmek için uyum içinde çalışmak istediklerini dile getiren Bakan Kurum, "Tevazu, gayret ve samimiyetle çalışmayı sürdürmek istiyoruz. Tevazu ve samimiyetten uzaklaşırsak vatandaşımız bizden hesap sorsun. 31 Mart'ta Konya'dan rekor bir oyla zillet ittifakına gerekli mesajı vererek, Konya'nın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında duracağına olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu. 

EMLAK BANK KONYA'DA DA AÇILIYOR 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Kurum, Emlak Bank'la ilgili bir soruya da açıklık getirdi. "Konya'da Emlak Bank kurulacak mı?" sorusunu açıklayan Bakan Kurum, "Emlak Bank açıldı faaliyete geçti, işlem yapmaya başladı. Artık şubelerini açmaya başlayacak. Merkezi İstanbul. 7 bölgede şubelerimiz olacak. Konya'da da şubemiz olacak. Buna ilişkin yer bakıyoruz. En kısa zamanda Konya'daki şubemizi açacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

'KIYMETLİ BİR BAKANIMIZ VAR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. "Kıymetli bir bakanımız var" diyen Usta, Bakan Kurum'un çözüm odaklı çalışmalarıyla sorunlara anında çözüm getirmek üzere çalıştığını söyledi. Seçimlere az bir süre kaldığını dile getiren Usta, Bakan Kurum'la birlikte Bedesten esnafıyla biraraya geldiklerinin bilgisini vererek şunları söyledi, "Gördüğümüz ilgi bizi daha da umutlandırıyor. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ve 31 ilçeyi alacağımıza inanıyoruz. Bütün derdimiz hizmet etmek. Seçimlerden sonra bütün başkanlarımız oy versin vermesin herkesin başkanı olarak bu şehre hizmet etmek için çalışacaklar." 

31 İLÇEYE DE TALİBİZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un seçim çalışması süreci boyunca Konya'ya birçok kez gelerek Konya'ya destek verdiğini söyledi. Yaklaşık 2 buçuk aydır seçim çalışmaları kapsamında sahada olduklarını ifade eden Başkan Altay, çalışmalar kapsamında Konya'da tüm hemşehrileriyle kucaklaşmaya çalıştıklarını söyledi. "Amacımız 31 ilçenin hepsini almak" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, sözlerine şöyle devam etti, "Büyükşehir Yasası'nı en iyi uygulayan illerden biri Konya. Bunun nedeni, 28 belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin birlikte hareket etmesinden kaynaklanıyor. Bu kapsamda, 31 Mart Seçimleri'nde de Cumhur İttifakı olarak 31 ilçeyi ve Büyükşehir'i alarak, bu birlikteliği sürdürmek istiyoruz. Seçim çalışmalarımız boyunca verdikleri destekten dolayı Konya'ya teşekkür ediyoruz. Hemşehrilerimiz gittiğimiz her yerde bizi kucakladılar. İyi ki Konya'da siyaset yapıyoruz. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un Konya'ya büyük katkısı var. Konyalı bir diğer bakanımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Konya'yı güzel bir şekilde temsil ediyorlar.  İnşallah hep birlikte Konya'ya güzel işler kazandıracağız."

ÇALIŞMALARIN BEREKTİNİ GÖRECEĞİZ

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konyalı Bakan olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Konya'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne sayılı saatler kaldığını hatırlatan Başkan Angı, yaptıkları seçim çalışmalarının bereketini sandıkta görmeyi umut ettiklerini söyledi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim