Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Akınsoft, 15. Bonus Dönemi Ödül Takdim töreninde bayileriyle buluştu. Antalya Kemer’de bulunan Limak Limra Otel’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen organizasyona Akınsoft’un Türkiye genelindeki bayileri katıldı. Bir yıl boyunca üstün performans gösteren firma çözüm ortaklarının ödüllendirildiği törende Akınsoft Pazarlama Müdürü Ganimete Şahin, Pazarlama Koordinatör Yardımcıları Ahmet Özbay ve Volkan Çoban, Finans Koordinatörü Tahir Baş, Sektörel Yazılımlar Koordinatörü Ercan Polat ve Pazarlama Koordinatörü Esma Göksu birer konuşma gerçekleştirerek ödülleri sahiplerine takdim etti. 

Gecede son olarak sahneye gelen Akınsoft, Akınrobotics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, bayilerine hitap etti. 25 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Akın, “Biz çeyrek asırdan beri birlikteyiz ve Türkiye’de dijital dönüşümün imzasını atan en önemli kurum biziz. Herkes her geçen gün bunun farkına varıyor. Bizim dünyada rakiplerimiz var. Biz Akıncı ile uğraşıyoruz ama ‘geliyorlar’ dedik. ‘Bizim tersanelerimizi alacaklar, limanlarımıza girecekler’ dedik ve rotayı çevirdik Mini Ada’lara. 2-3 ay gibi kısa bire sürede Mini Ada’ları geliştirdik. Henüz kaplamasını bile bitiremedik ama bu şekilde karşılarına çıkardık. ‘Bizim robotlarımızı karşılaştıracaksınız ve onlardan iyi olduğumuzu size ispatlayacağız, bizi öyle alacaksınız’ dedik. Çin, Japonya ve Rusya’dan gelen robotları yan yana koydular. Bizim iyi olduğumuzu söylediler. Türkiye’de dönüşümü biz yapıyoruz. ‘Daha iyisini yapacağız’ dedik ve 3 ay gibi kısa süre içerisinde eksiklerinden çok daha fazlasını tamamlayıp teslim ettik. Artık robotlarımız dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi İstanbul Havalimanı’nda çalışmaya başladı. Bunun yankılarını duyuyoruz. Dubai’de, ‘Biz de ihaleye girecektik ama Türkiye’de robotik şirketi Akınrobotics bizden daha iyiymiş’ demişler. Bugün o fiyatlarda onların orada hizmet vermesi mümkün değil. Biz sürekli Ar-Ge yapıyoruz. Terimizin son damlasına kadar savaşmaya devam edeceğiz. Biz işimizi etiğiyle yapıyoruz” dedi.  

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Akınsoft ve Akınrobotics ailesinin başarılarının anlatmakla bitmeyeceğinin altını çizen Özgür Akın, “Ben size sürekli bekleyin, yarın daha iyi olacak dedim. Bunu size vaat ettim. Siz de bana inandınız ve güvendiniz. Büyüdük ve bugüne kadar geldik. Şimdi ise yarın yok. ‘Artık daha iyi olacağız arkadaşlar’ demeyeceğim. Yarını kaybederseniz daha iyi olmayacaksınız. Biz küçük ve orta ölçekli işletmelerle çalışırken onlar büyük pastalara göz diktiler. Artık biz de harekete geçeceğiz. Kazanıyoruz ama yetmez. Bugün ticaret konuşmak zorundayız. 25 yıl boyunca çalıştınız. Eğer yarın bu emeğinizi biçmeye çıkmazsanız hasat tarlada kalacak. Hasadı aldığınız zaman çok ciddi bir müşteri portföyünü elinizde bulunduracaksınız. Artık sahaya çıkıyorsunuz ve koşmaya başlıyoruz. Şu anda herkes sizi bekliyor. Dijital dönüşümü doğru anlatırsanız o insanların size ihtiyacı var. Bunu birlikte başaracaksınız” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim