Sınav Koleji, Konya’nın eğitim hayatına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. 4+4+4 sistemine uygun, teknik altyapısı ile ciddi bir eğitim sunan Sınav Koleji, başarılı nesiller için çalışmalarını sürdürüyor. Meram Özel Sınav Anadolu Lisesi, Selçuklu Temel Lise ve Merkez Temel Lise olarak orta öğretimde 3 kurumda 1000’in üstünde bir öğrenciye hizmet eden Sınav Koleji, okul bahçesinde yaş gruplarına göre oyun alanları, yüksek teknolojiyle donatılmış "akıllı okul" anlayışı ve yüksek kalite akıllı tahtalar ile donatılmış sınıfları ile alanında büyük başarılar sağlıyor.Sınav Koleji’nin eğitime yönelik yatırımları da hız kesmeden devam ediyor. “Amiral Gemisi Meram’dan yola çıktı” sloganıyla işe koyulan Sınav Koleji, 2017/2018 öğretim yılında Meram Koleji olarak Anaokulu, İlkokul ve Orta Okul binasını da eğitim-öğretime kazandırdı.  Konya Sınav Eğitim Kurumları Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, Sınav Koleji’nin eğitim alanındaki çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Kaliteli eğitim anlayışını benimsediklerinin altını çizen Gürbüzer,  “Evrensel normları benimseyen ufku geniş, özgüveni yüksek, "dünya vatandaşı" seçkin bireyler yetiştirmektir” diyerek önemli bir amaç doğrultusunda eğitim sektöründeki ilerleyişlerini sürdürdüklerini söyledi. 

KALİTELİ EĞİTİM ORTAMLARI OLUŞTURULDU

Sınav Koleji’nin fiziki altyapıya oldukça önem verdiğini belirten Gürbüzer, “Sınav Kolejleri inşa edilirken fiziki ortamların eğitimde başlı başına bir motivasyon kaynağı olduğu bilinciyle hareket edilir. Bu doğrultuda; kapılar, pencereler ve tahtalar oldukça büyük, sınıflar, koridorlar, salonlar, bahçe ve etkinlik alanları ise oldukça geniş olarak tasarlanır. 4+4+4 sistemine uygun olarak, her kademe için eğitim ortamları ve diğer mekânlar birbirinden ayrıştırılır. Okul bahçesinde yaş gruplarına göre oyun alanları bulundurulur. Yüksek teknolojiyle donatılmış "akıllı okul" Sınav Kolejinde, derslikler yüksek kalite akıllı tahtalar ile donatılmıştır” ifadelerini kullandı. 

SANAT, SPOR, İNGİLİZCE EĞİTİMLER

Sınav Eğitim Kurumları’nın eğitim anlayışı hakkında bilgiler veren Gürbüzer, öğrencilerin her alanda başarı sağlamaları için ciddi bir eğitim verdiklerine dikkat çekti. Bu anlamda Gürbüzer, spor, kültür, dil, el becerisi gibi bir çok alanda seçkin kadroları ile eğitim verdiklerini ifade ederek şunları söyledi, “Sınav Koleji nitelikli sanat eğitimi için gerekli tüm mekânları, araç gereçleri ve seçkin eğitmenleri bir araya getirerek kültür-sanat beceri çalışmalarına ayrı bir önem verir. Görsel sanatlar, seramik, teknoloji tasarım ve diğer atölyelerde öğrenciler sanatı günümüz kültürüyle birleştirir, dünyaya daha estetik bir pencereden bakar, çağdaş yaşama katılma fırsatını yakalayarak sosyal yaşamda etkin biçimde var olur. Öğrencilerimiz spor etkinliklerini, 4 mevsim kullanılabilecek açıkkapalı spor alanlarında gerçekleştirir. Nitelikli spor becerilerinin yanı sıra spor bilgisi ve kültürünü de derslerde öğrenir. Aynı zamanda spor eğitimi için uygun ve zengin ekipmanlardan uzman eğitimciler eşliğinde faydalanır.Sınav Koleji, uyguladığı “Side to Side” programı ile “Türkiye’de İngilizce öğretilemiyor” yargısını yıktı. “Side to Side” programı ile anadili Türkçe olan öğrenciler, hem İngilizce öğreniyor hem de kendi anadillerinde öğrenimlerini devam ettiriyor.  Bu programla özellikle anaokulu ile 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıfta eğitim; aynı içerikle ve farklı iki öğretmenle (anadil-İngilizce) yapılmaktadır.” 

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME EĞİTİM ANLAYIŞININ MERKEZİNDE

Sınav Kolejinde ölçme-değerlendirme ve rehberlik hizmetinin, eğitim anlayışının merkezinde yer aldığına da dikkat çeken Gürbüzer, okulda öğretilen her konunun mutlaka yazılı, test gibi sınavlar yoluyla ölçüldüğünü, öğrenci ve veliye de ayrıntılı rapor verildiğinin altını çizdi. Bu anlamda sık sık Türkiye geneli sıvanlar yaptıklarını belirten Gürbüzer,“Özellikle Sınav Kolejinde sık sık yapılan Türkiye geneli deneme sınavlarıyla öğrencinin sınıfındaki, okulundaki, ilindeki hatta Yurt genelindeki başarı düzeyi tespit edilerek sonuçlar öğretmen, veli ve öğrenciyle paylaşılır.  Ayrıca sınavların sonrasında rehberlik ve ölçme değerlendirme uzmanlarının hazırladığı sınav analiz raporuyla, öğrencinin hangi kazanımlarda yetersiz ya da eksik olduğu belirlenerek etüt ve konu tamamlama çalışmaları yapılır.  Sınav Kolejinde güçlü ölçme-değerlendirme sistemi sayesinde her öğrenci konuları öğrenir eksikleri tamamlanır. Sınav Kolejinde, uzman bir rehberlik kadrosu ile sistemli bir rehberlik programı uygulanır. Merkezi bir koordinasyonla yürütülen bu programla öğrencilerin, öğrenme ve gelişimleri sürecinde yaşanan tüm sorunlara çözüm yolları aranır ve başarıları için tam destek sağlanır. Aynı şekilde rehber öğretmenler, öğrencinin okula devamını, derslere katılımını, sınav performanslarını, okul içi davranışlarını yakından takip eder, gerekli durumlarda ders öğretmenleriyle işbirliği yapar, velileri süreçler hakkında bilgilendir” şeklinde konuştu. 

SINAV KOLEJİ HEDEFLERİNİ BÜYÜK TUTUYOR

Kurum olarak hangi okullarda kaç öğrenciye hizmet ettiklerini ve eğitim sektöründeki temel hedeflerini de anlatan Gürbüzer, sözlerini şöyle sürdürdü, “Meram Özel Sınav Anadolu Lisesi, Selçuklu Temel Lise ve Merkez Temel Lise olarak orta öğretimde 3 kurumda 1000’in üstünde bir öğrenciye hizmet etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Ana Okulu İlk Okul ve Orta Okul projeleri ile yönetim kurulumuz yatırımlarına devam etmektedir. Bu bağlamda 2017/2018 öğretim yılında Meram Koleji Anaokulu İlkokul ve Orta Okul hizmete girecek olması da bizlere ayrı bir heyecan ve onur yaşatıyor. Sayın yönetim kurulumuza (Mustafa Özkök, Tevfik Kart, Galip Ünal ve Fatih Doğancı) beylere teşekkür eder saygılarımı sunarım. Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu olarak Sınav Koleji için hedefimizi büyük tutarak, "büyük milletimize" yakışır nitelikte çağdaş eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda, bir kurum olmak, aynı zamanda Yeniliğe açık, akademik eğitimin yanında etkin yabancı dil öğretiminin yapıldığı; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zenginleştirilmiş programıyla, hem öz değerlerimize bağlı hem de evrensel normları benimseyen ufku geniş, özgüveni yüksek, "dünya vatandaşı" seçkin bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışan Sınav Koleji'ne çocuklarımız her gün severek, isteyerek, keyifle gelmekte; derslerini yaparak, yaşayarak, zevkle öğrenmektedirler. Bugünün mutlu ve başarılı çocuklarının, yarının üretken ve saygın bireyleri olacağına inancımız tamdır.”

SAMİ KAYALAR 

Editör: TE Bilişim