Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Ortaokul olarak hizmet verecek olan Hüma Okulları, 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için kayıtlarına başladı. Konya’da fark oluşturacak eğitim-öğretim anlayışıyla yola çıkacak olan Hüma Okulları, yabancı dil eğitimi ve uluslararası düzeyde kabul görmüş eğitim anlayışıyla yeni bir soluk olmayı hedefliyor. Fiziki altyapısıyla da önemli avantajlar sunan Hüma Okulları, bu avantajını öğrencilerin en iyi eğitim hizmeti alabilmesi için değerlendirecek. Toplam 36 dersliği bulunan Hüma Okulları, 630 öğrenci kontenjanına sahip. Dünya standartlarında sınıfları, etüt merkezleri, laboratuvarları ve fark oluşturacak eğitim anlayışıyla yola çıkan Hüma Okulları, Konya’da çıtayı yükseltmeyi amaçlıyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM BİR BÜTÜNDÜR

Hüma Okulları yönetimi, okulun kapılarını basına açtı. Okulun tanıtımını gerçekleştiren Hüma Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, okulla ve eğitim anlayışlarıyla ilgili bilgiler verdi. Hüma Okulları’nın eğitim ve kültür alanında geleneklerle geleceği birleştiren özel bir kurum olduğunun altını çizen Birekul, farklı eğitim anlayışlarını şöyle anlattı, “Eğitim balığa uçmayı kuşa yüzmeyi öğretmek değildir. Her öğrencinin kendine has bilgi ve yetenekleri vardır. Tüm bunları dikkate alarak, geliştirdiğimiz eğitim-öğretim programlarıyla eğitimi bir ihtiyaç haline getirmiş durumdayız. Eğitim öğretim bir bütündür. Her bir öğrencinin bu bütünlük içerisinde analitik düşünmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimde toplam kaliteyi artırmak için öğretmen kalitesinin de en üst seviyede tutulması gerektiğine inanıyoruz. Hüma Okulları olarak bu alanda kendini kanıtlamış yüksek tecrübe sahibi uzman öğretmen kadromuzla geleceğe yön vermeye hazırız. Her birey eğitime aile ortamından başlar. Eğitimin değişkenlerini aktif bir rol halinde okulumuzda sahneye çıkartıyoruz. Çocuklarımızı birey olarak desteklerken, onları toplumun birer üyesi olarak hazırlamaya ve onları en değerli varlıklarımız olarak geleceğe hazırlamanın gayreti içindeyiz. Eğitim öğretim sadece okul sınırları içinde değil aynı zamanda Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi ile öğrenmeyi, öğrencilerimizin bulunduğu her alana taşıyoruz. Bu konuyla ilgili alt yapımız hazırlanmış durumdadır. Nisan ayı itibariyle LGS ve TYT çalışmalarımıza başlamış durumdayız.

YABANCI DİLİ ÖNEMSİYORUZ

Hüma Okulları olarak yabancı dil eğitimini önemsediklerini vurgulayan Birekul, “Hüma Okulları yabancı dil noktasında Konya’nın ilk ve tek özel hazırlık sınıfı bulunan Anadolu Lisesi’ne sahiptir. Bu bir zorunluluk değildir. Öğrencilerimizin bugünden itibaren İngilizce hazırlık noktasında diğer şehirlerle yarışacak konuma getirmek için elimizden geleni göstereceğiz. İngilizceyi doğal öğrenme formasyonu içerisinde yaşayarak öğreteceğimizi sizlerle paylaşıyorum. Haftalık 25-30 saatlik ders programlarıyla birlikte ikinci yabancı dil olarak Almanca ve diğer müfredat dersleri ile hazırlık sınıfını öğrencilerimize sunacağız” dedi.

EĞİTİMDE KONYA’DA BİR İLK

Birekul, Konya’da bir ilke imza atacakları eğitim programını da açıkladı. Dünyadaki pek çok okulda kabul gören ve uygulanan IB Uluslararası Bakalorya Programı’nı Konya’ya getireceklerinin bilgisini veren Birekul şunları kaydetti, “Dünya insanı, dünya bireyi yetiştirmek amacıyla IB Uluslararası Bakalorya Programı’nı Konya’ya getiriyoruz. Bu program, dünyada en yetkin, en etkin programlardan biri. Yaklaşık 7 bin okul buna üyedir dünya çapında. Ülkemizde toplam 10 bin 500 lise içerisinde sadece 49 lise bu program dahilinde eğitim görmektedir. Konya’da böyle bir program olan okul yok. Biz de 2020-2021 eğitim-öğretim yılında bu programla eğitim vermeye devam edeceğiz. Bir toplumun mutluluk ve refah içinde gelişmesini bekliyorsak eğitime önem vermeliyiz. Hüma Okulları olarak mutlu, donanımlı bireyler yetiştirmek ve bugünden itibaren öğrencilerimizi kucaklamak için kayıtlarımız başladı.

Kurumumuzu 4 temel değer üzerine inşa ettik: Bunlar adalet, vatana hizmet, yenilikçilik, istikrar ve kalite.”

23 NİSAN’A ÖZEL İNDİRİM YAPTILAR

Hüma Okulları’nın teknik özelliklerini ve kayıt ücretiyle ilgili bilgileri de paylaşan Birekul, “Nisan ayından itibaren kayıt kabul sınavları başladı. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 99. Yılını kutladı. Bu nedenle 22-28 bin TL olan fiyatlarımızı yaklaşık yüzde 50 olarak indirdik aylık 999 TL olarak insanlara duyurduk ve bu şekilde devam ediyoruz. Kurumumuz 5 bin metrekare alan üzerine oturuyoruz. 2 bin metrekare bahçe, 2 bin metrekare spor alanları, 1000 metrekarede de binamız bulunuyor. 6 katlı bir bina. Özel amaçlı kullandığımız salonumuz var. Beden eğitimi salonumuz var. Ortaokulumuz, Anadolu lisemiz, fen lisemiz ve yönetim-misafirhane olarak katlarımızı donatmış durumdayız. Çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKILLI TAHTA BULUNUYOR

Konuşmaların ardından basın mensuplarına okulu gezdiren Hüma Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, özellikle “Akıllı Tahta”ya dikkat çekti. 3 boyutlu olarak 23 dilde farklı konularda sunum yapılabilen Akıllı Tahta ile, öğrencilerin görsel olarak kavrama düzeylerinin artırılabileceğinin altı çizildi.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim