Selçuk Üniversitesi’nin karşısında bulunan ve oldukça büyük bir yapı olan eğitim binası, bir zamanlar Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitimine tahsis edilmişti. Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi’nin FETÖ’den devralınan binalardan birine taşınması sonrasında ise bina kendi haline bırakılmıştı. Sahipsiz bırakılan ve değerlendirilemeyen bina ise yağmacıların uğrak mekanı haline geldi. Binan boş olmasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişiler, binanın kapı ve pencerelerinden tutun da kalorifer peteklerine varıncaya kadar içerisinde para edebilecek ne varsa yağmaladı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Selçuk Üniversitesi’ne devredildikten sonra uzun zamandır atıl kalan binada güvenlik görevlisinin bulunmaması, binayı yağmacıların meskeni haline getirirken duyarlı vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Milli servetin heba edilmemesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar “Bu şekilde güvenliksiz ve sahipsiz kaldığı sürece uyuşturucu bağımlıları ve yağmacılar çevreye de zarar vermeye başlayacaklar. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın” diyerek binanın atıl bekletilmesine tepki gösterdi.

DİKKAT ÇEKEN TABLO

Binanın kapı ve pencerelerinin tamamen sökülerek yok edilmesi ile milli servet heba olurken, ortaya çıkan yağma görüntüleri de pes dedirtti. Tabelaların bile sökülerek satıldığı binada “Bizler Yitik Çağın Zaferi Müjdeleyen Öncüleri’yiz” yazılı tablonun asılı kalması da dikkat çekti.

BİNA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLDİ

İlk olarak Görme Engelliler Okulu olarak kullanılan bina, daha sonra Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuş sonrasında ise Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin FETÖ’den devir alınan binaların birine geçmesi ile bu bina belli bir süre sonra da Selçuk Üniversitesi’ne aktarılmıştı.

MÜJDEYİ ORHAN ERDEM VERMİŞTİ

Dönemin Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, katıldığı bir ödül töreninde Konya’ya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kurulacağının müjdesini vererek şu cümleleri kurmuştu: “Bu okulumuzda, 71 ülkeden gelen gençler imam hatip okuyacak ve buradan dünyaya dağılacaklar. Bunun da müjdesini buradan sizlere vermek istiyorum.”

HZ. MEVLANA’NIN ‘GEL’ ÇAĞRISI VÜCUT BULDU

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Konya’ya kurulacak olması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nin İstanbul ve Kayseri’de daha önce açıldığını söyleyerek, “Bu iki ilimizde daha önce açılan liselerde 70’den fazla ülkeden öğrenci geldi ve eğitim görüyor. Bu bağlamda Konya’ya İslam ülkelerinden gelecek olan öğrenciler vasıtasıyla şehrimizin kültürünü, sosyal yapısını tanıma, tanıtma ve yayma konusunda önemli bir rol oynayacaklar. Hz. Mevlana’nın ‘Ne olursan ol, gel’ çağrısı bu proje ile vücut bulmuş olacak ve Konya’nın ruhu anlatılabilecek” ifadesini kullanmıştı.

MEHMET ALİ ELMACI

Editör: TE Bilişim