Meram Sınav Koleji Yeni Müdürü Cafer Tanrıseven oldu. 40 yıldır eğitim hayatında 10 yıldır ise Sınav Eğitim Kurumları’nda görev yapan Tanrıseven, Meram Sınav Koleji Müdürlüğü görevine getirildi. Amaçlarının çağdaş bir eğitim anlayışı ile öğrencileri, ulusal değerlerini benimsemiş, bilim ve teknolojinin farkında olan, farklılıkları zenginlik kabul eden, hoşgörü sahibi, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı, demokrasiyi önemsemiş, kendine güvenen, katılımcı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu belirten Tanrıseven, “Öğretmenlerimiz, öğretimin yanında eğitime de önem vermektedirler. Bütün sınıflarımızda akıllı tahtada ne anlatacağını, nasıl öğreteceğini bilen bir kadromuz var” diye konuştu. 

“HER YARARLI KURULUŞ BİRER EĞİTİM YUVASIDIR”

Meram Sınav Koleji Müdürü Cafer Tanrıseven, toplum içerisinde her yararlı kuruluşun birer eğitim yuvası olduğunu anımsatarak sözlerine şu şekilde devam etti: “40 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 10 yıldır da Sınav Eğitim Kurumlarında hizmet vermekteyim. Eğitim uygarlığın başlangıcıdır. İnsanı insan yapan eğitimdir. Kişinin ve toplumun gelişmesini sağlayan, kültürel değerlerimizi koruyup, geliştirip genç kuşaklara aktaran, ekonomik yönden kalkınmayı destekleyen en önemli süreçtir. Toplum içerisinde her yararlı kuruluş birer eğitim yuvasıdır. Ancak en yararlısı, en önemlisi okullardır. Okulumuz disiplinli ve başarılı bir okuldur. Çağdaş bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ulusal değerlerimizi benimsemiş bilim ve teknolojinin farkında olan, farklılıkları zenginlik kabul eden, hoşgörü sahibi, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, insan haklarına saygılı, demokrasiyi önemsemiş, kendine güvenen, katılımcı bireyler olarak yetiştirmektir”

“ÖĞRETMENLERİMİZ, ÖĞRETİMİN YANIN DA EĞİTİME DE ÖNEM VERİRLER”

Sınav Koleji öğretmenlerinin, alanlarında uzman ve bilgi ile birikimlerinin yüksek olduğunu hatırlatan Tanrıseven, “Öğretmenlerimiz deneyimli, alanlarında uzman, bilgi ve birikimleri yüksek ve dinamiktirler. Öğretmen eğitiminkilit taşıdır. Öğretimin yanında eğitime de önem verirler. Bütün sınıflarımızda akıllı tahtada ne anlatacağını, nasıl öğreteceğini bilen bir kadromuz vardır. Öğrenci merkezli bir eğitim yapılmaktadır. Her zaman okul aile işbirliği içerisinde yoğun akademik çalışma programı uygulanır. Her öğrencimiz yakından takip edilir. Başarı içinde güçlü bir öğretmen, veli işbirliği şarttır” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim