Konya’da akıl almaz bir olay yaşandı. Bir camiye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlenerek, cami talan edildi. Saldırının hangi amaçla yapıldığı henüz bilinmezken, emniyet birimleri saldırganları bulmak için harekete geçti.

Konya’nın Çumra İlçesi’nde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. İlçeye bağlı Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan AK Cami’ye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. 3 gün önce düzenlenen saldırının nedeni bilinmiyor. Olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek saldırganları bulmak için araştırmalarını sürdürüyor. 

CAMİ TALAN EDİLDİ

Saldırıya maruz kalan AK Cami, talan edilmiş durumda. İzinli olduğu bildirilen cami imamının yokluğunu fırsat bilen saldırganların amacı ise henüz bilinmiyor. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin caminin içine girerek verdikleri zarar, yapılan incelemeler esnasında çekilen fotoğraflarda net bir şekilde görülüyor. Caminin içinde bulunan eşyaların, kitapların dağıtılarak atıldığı saldırının nedeni ise merak konusu.

KONYA VE TÜRKİYE BÖYLE OLAY GÖRMEDİ!

Müslümanların ibadethanesi olan Camiler ve mescitler, birçok kez yurt dışındaki farklı dinlere mensup kişi ya da kişilerce saldırıya maruz kaldı. Yer yer özellikle Avrupa bölgesinden Müslümanların ibadethanelerine yapılan saldırı haberlerini görmek mümkün. Ancak Türkiye’de özellikle de Konya’da bir camiye bu denli yapılan saldırı oldukça düşündürücü. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin amacı ne olursa olsun yapılan bu saldırı, kafalarda soru işaretleri bıraktı.

NEFRETLE KINIYORUM!

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan ve olaya tepki gösteren Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, yaşanan hadisenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Olayla ilgili detayları aktaran Koç, “Camiye girip, sağı solu kırıp dökmüşler. Olaya karışan kişi ya da kişilerin hangi amaçla bunu yaptıkları bilinmiyor. Ancak olay ikindi namazından sonra cemaatin camiden çıkmasının ardından gerçekleşmiş. Olayı gören, duyan olmamış. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın ardından araştırmalarına başladığını biliyoruz” dedi. Bu tür saldırıların daha çok yurt dışındaki camilerde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Koç, şöyle devam etti, “Buralar Allah’ın evi. Allah’ın evini korumamız hatta buraların devamlılığını sağlayabilmesi için katkı sunmamız gerekiyor. Yurt dışında farklı ülkelerde oralardaki dini inanç farklılıklarından dolayı bu tür saldırıları görüyoruz. Ancak bu saldırının Türkiye’de, Konya’da olması düşündürücü. Bu ben saldırıyı nefretle kınıyorum.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim