Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen düğünler, nişanlar ve kınalar, 1 Temmuz itibariyle koronavirüs önlemleri alınarak başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimine göre, düğün salonları bilim kurulunun önerdiği kurallara uyulmak şartıyla uzun bir aranın ardından kapılarını açtı. Bu kapsamda çiftler, salgın nedeniyle erteledikleri düğünlerini üç ay aradan sonra ilk kez gerçekleştirme fırsatı buldu. Koronavirüs nedeniyle düğün salonları belirlenen kurallar çerçevesinde organizasyonları gerçekleştiriyorlar.

ÖNLEMLERE DİKKAT EDİLİYOR

Düğün salonlarında koronavirüs önlemleri kapsamında alınan önlemler gözlerden kaçmıyor. Düğüne gelen misafirlerin düğün salonlarının girişlerinde ateşleri ölçülüyor. Ayrıca vatandaşların herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı salon görevlilerince sorularak, koronavirüs belirtisi gösteren kişiler salonlara alınmıyor. Salonlar yine belirlenen kurallar çerçevesinde tam kapasiteyle değil, sosyal mesafeli oturma düzenine göre belirlenen yeni kapasiteyle hizmet veriyor. Böylece masalardaki oturma düzeni yarı yarıya düşürülmüş oldu.

14 KURAL HATIRLATMASI

Ayrıca düğün salonlarında Sağlık Bakanlığı’nın bilim kurulunun tavsiyesiyle belirlediği 14 kuralı hatırlatan afişler yer alıyor. Bu yolla düğün salonlarına gelen vatandaşlar, koronavirüse karşı bilinçlendirilmiş oluyor. Ayrıca kapı girişlerinde ve masalarda yine dezenfektanlar bulunuyor. Vatandaşlar böylece dezenfekte oluyor, koronavirüse karşı alınması gereken önlemleri almış oluyor.

TOKALAŞMAK, EĞLENMEK YASAK

Düğün salonları 1 Temmuz itibariyle yeniden hizmet vermeye başladı ancak daha önceki uygulamaların bir kısmı şimdilik askıya alındı. Düğünlerin vazgeçilmezi olan eğlenceler koronavirüs önlemleri kapsamında şuanda gerçekleştirilemiyor. Misafirler masalara alınarak ancak müzik dinletisi sunulabiliyor. Ayrıca düğün salonları ev sahibi olan aileleri sık sık uyararak, misafirlerin “hayırlı olsun” dileklerini gerçekleştirirken tokalaşmamaları gerektiği vurgulanıyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim