Yaz ve Bahar aylarının yaklaşması ile birlikte düğün yapacak olan vatandaşlar, rezervasyonlarını yaptırmaya başladı. Düğün salonlarının artması ve maliyetin sokak düğünleri ile aynı olması nedeniyle vatandaşlar düğün salonlarını tercih ediyor. Özellikle gurbetçilerin önceden tarih alarak yerini ayırttığını dile getiren Düğün Salonu sahipleri fiyatların ise geçen seneye oranla çok az miktarda arttığını dile getirdi. Atiker De Luxe Genel Müdürü Tayyar Sami Atiker, “Vatandaşlarımız erken rezervasyon yaptırıyor ama yüzde 70 oranında da boş yerlerimiz bulunuyor. Erken rezervasyonların birçoğunu yurt dışında bulunan vatandaşlarımız oluşturuyor” dedi.  Konya’da düğün salonlarının sayısının arttığını dile getiren Kardelen Düğün Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akay geçen seneye oranla bu yıl rezervasyonlar da hareketlilik olduğunu söyledi. Mavera Kır Düğün Bahçesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnal ise bahçelerinin yüzde 60’lık kısmının dolduğunu belirtti. 

VATANDAŞLAR ‘YER BULAMAYIZ’ KAYGISINA DÜŞMESİN

Atiker De Luxe Genel Müdürü Tayyar Sami Atiker, doluluk oranının yüzde 30 civarlarında olduğunu belirterek vatandaşların ‘yer bulamayız’ kaygısına düşmemelerini belirtti.

Erken rezervasyonların birçoğunu yurt dışında bulunan kişilerin oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Atiker;  “Yaz ve Bahar mevsiminin yaklaşmasından dolayı şuanda yüzde 30 oranlarında doluluk var. Vatandaşlarımız erken rezervasyon yaptırıyor ama yüzde 70 oranında da boş yerlerimiz bulunuyor. Erken rezervasyonların birçoğunu yurt dışında bulunan vatandaşlarımız oluşturuyor.   Memur olarak çalışan vatandaşlarımız var. İzinlerine düğünlerine göre ayarlayıp 7-8 ay öncesinden rezervasyonlarını yaptırıyor. Konyalı vatandaşlarımız ‘boş yer bulamayız’ diyerekten kaygı duymasın. Karatay ve Meram olmak üzere Atiker’in 2 adet ayrı salonları bulunuyor. Toplamda da 6 ayrı düğün yapılabilecek yerlerimiz var. 2 adet kır düğün bahçesi ve 4 adet kapalı salonumuzla müşterilerimize en iyi hizmeti sunuyoruz. İnsanlarımızın düğünlerde tercihi genellikle geleneksel düğün pilavı oluyor. Alakart ve pastalı düğün çeşidimizde var. Fiyatlarda ise geçen seneye oranlar yüzde 10 şeklinde bir artış var. Hammaddelere fazla zam geldi ama biz bunun hepsini fiyatlara yansıtmadık. 15 ile 75 TL arasında fiyat seçeneklerimiz bulunuyor” diye konuştu. 

REZERVASYONLAR GEÇEN SENEYE ORANLA BU YIL ARTTI

Konya’da bir çok düğün salonunun bulunduğunun altını çizen Kardelen Düğün Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akay, geçen seneye oranlar rezervasyonların bu yıl daha fazla olduğunu söyledi.

Kardelen Düğün Salonu’nun işini en iyi şekilde yaptığını da dile getiren Akay sözlerine şu şekilde davam ett; “Konya’da düğün salonları çoğaldı. Önüne gelen salon açıyor diyebiliriz. Konyalı vatandaşlarımızda salon tutmayı bilmiyor. Geçen seneye oranla bu sene erken rezervasyonlarda hareketlilik var. Yurt dışında bulunan gurbetçilerimizin de talepleri var ancak fazla değil. Salon sayısı çoğaldığı için yer sıkıntısının olacağını da düşünmüyoruz. Salondan yer ayırtacak vatandaşlarda tuttukları yerleri iyi araştırsınlar. Düğün salonu işletmek kolay bir meslek değil. Biz hiçbir müşterimizden özür dilemeyiz. Çünkü işimizi en iyi şekilde yapıyoruz” 

DÜĞÜN BAHÇEMİZİN YÜZDE 60’LIK KISMI DOLDU!

Mavera Kır Düğün Bahçesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnal ise rezervasyonların yüzde 60’lık kısmının dolduğunu ifade ederek, Kır Düğün Bahçesi konseptinde hizmet verdiklerini vurguladı.

Müşterinin bütçesine göre konseptler oluşturduklarını da kaydeden İnal;“Konya’da 2 tane kır ve düğün bahçesi bulunuyor bunlardan biride biziz. Bundan dolayı rezervasyonlarımız çok önceden başladı ve de yoğunlukla devam ediyor. Düğün bahçemizin yüzde 60’lık kısmı şuanda doldu. Talep Temmuz ve Ağustos aylarına bir hayli fazla. Yurt dışında kalan misafirlerimiz genelde çok önceden rezervasyon yaptırıyor. Konseptimizi genelde müşterimize yönelik oluşturuyoruz. Müşterinin bütçesine göre oluşturulan konseptler ile hizmet veriyoruz. Bahçemizin aynı anda 10 bin kişilik yemek yeme kapasitesi var. Bahçemize gelen misafirlerimizin doyabildiği kadar yemek yeme imkânı da var. Pilav da biz 145 gram kendi beslediğimiz düve etini kullanıyoruz” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim