Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Necip Alkan (75) vefat etti. Merhum Necip Alkan’ın vefatının ardından birlikte görev yaptığı Abdullah Uyar, Halil İbrahim Dağ, Hidayet Onur, Tevfik Dündar ve 20 ve 21. Dönem Konya Milletvekili ve Meram Belediyesi eski Başkanı Veysel Candan dava adamı Necip Alkan’ı Yenigüne anlattı.

HİDAYET ONUR: NECİP ABİ DAVA ADAMIYDI

Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından Necip Alkan’ı anlatan Hidayet Onur , “ Necip ağabey tam bir dava adamıydı. 12-13 yaşlarından bu yana Necip ağabey’i tanıyorum. Necip abi bu davanın çınarlarındandı. Necip abi Milli Selamet Partisinde ilçe Yönetim Kurulu Üyesi idi. Seçim zamanlarında meydanlarda, mitinglerde, bayrak asmada, anons yapmada kısacası Necip abi parti çalışmalarında her zaman en önde idi.  Senelik izinleri seçim çalışmalarına denk getirildi. Seçim çalışmalarında mutlaka sahada olurdu. Mücadeleci bir ruhu vardı. Gözü kara idi. Necmettin Erbakan Hocamızın 1982-1983 yılları arasında Türkiye genelinde mitingleri olurdu. Necip abi hocamıza özel kürsü  yaptırmıştı. Rahmetli Seyit Güler abi ile beraber Necip abi hocamızın özel olarak yaptırdığı kürsüyü Türkiye genelinde mitinglerine götürüldü. Necip abi korkusuz ve yüreksiz bir dava adamıydı. Samimi bir insandı. Necip abinin cenazesi gösterdi ki insana yatırım yapmış.  Allah rahmet eylesin. Hazırlıklı olmak lazım diğer dünyaya.  Rabbim mekanını cennet etsin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim sevenlerine ve yakınlarına sabır versin. İyi bir dava insanıydı” ifadelerini kullandı.

HALİL İBRAHİM DAĞ: SADAKATLİ BİR İSİMDİ

Necip Alkan ile hiç ayrılmadan milli görüş davasına hizmet eden Halil İbrahim Dağ, “Necip bey ile 40 yıl beraber siyaset yaptık. Sadakatli, davasına sadık bir isimdi. Akşam, sabah Necip Alkan kardeşim ile beraberdik. Erbakan hocama büyük hizmetleri oldu. Unutulmayacak bir dost idi. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

VEYSEL CANDAN: ÇOK GAYRETLİ VE MÜCADELECİ BİR İSİMDİ

20 ve 21. Dönem Konya Milletvekili ve Meram Belediyesi eski Başkanı Veysel Candan dava adamı Necip Alkan’ı Yenigün’e anlattı. Candan, “Necip Alkan bey 1969 başlayan Milli Görüş Hareketi ile teşkilatlarda bulundu. Benim başkanlığım döneminde Meram ilçesinde parti üyemizdi. Yönetim Kurulu Üyemizdi. Kendisi daha çok programlarda, Türkiye genelinde Erbakan hocam ile ilgili yapılacak programlarda ses düzeni ve miting organizasyonları ile bulunabilen bir isimdi. Edirne’den Van’a kadar çalışan çalışkan ve dürüst bir isimdi. Etrafında sevilen ve sayılan bir isimdi. Dindar iyi bir Müslümandı.  İyi bir güreşçiydi. Teşkilat toplantılarına devamlı katılım sağlardı. Teşkilat çalışmalarını hızlı yapmamız gerektiği hem Genel Merkeze, hem de bizlere iletirdi.  Necip Alkan bey dini hizmetlerde de önemli çalışmalarda bulunmuştu. Elmas Kız Kuran Kursunun yapılması, talebelerin yetişmesinde çok büyük hizmetleri olan bir isimdi. Cenaze namazında her kesim insanın bulunması onun, sevilen ve sayılan bir arkadaş olduğunu şahitlik ettiğini gösterdi.  Teşkilat toplantısında arkadaşlar söz almadan herkes konuşuyordu. Bende arkadaşlara bu kural koyalım ve söz alamdan konuşan kişi 5 lira ödesin dedik. Toplantıya başladık. Toplantı devam ederken arkadaşların hepsi konuşsun diye söz vermiyorum. Necip çıkardı ve 5 lirayı koydu. Cezayı peşin ödüyorum. Konuşacağım dedi. Mahallede teşkilatlanma işleri ile sürekli uğraşır. Mahallelerde mahalle temsilcisi bulur, sandık başkanını bulur. Müşahidi bulur. Çok gayretli ve mücadeleci bir arkadaştı. İnat ve ısrarlı bir isimdi” ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ GÖKÇEK: MİLLİ GÖRÜŞÜ SAVUNAN BİR İSİMDİ

Milli Görüş hareketinde Necip Alkan ile beraber hizmet eden Mehmet Ali Gökçek de Necip Alkan’ı şu ifadelerle anlattı, “ Necip abi Milli Görüş hareketinin ender isimlerinden idi. Erbakan Hocamıza şartsız bağlı bir isimdi. Görüşünden taviz vermeden davaya hizmet etti.  Orduya karşı çıkacak şekilde Milli Görüşü savunan bir isimdi. Eylem ve Kıyam adamı idi. Sürekli olarak milli görüşün iktidara gelmesi için plan ve program yapan. Bu plan ve programları genel merkeze ve İl Yönetimine ileten bir isimdi. Necip sürekli eylem ve hareketli bir isimdi. Uyku bilmez, yemek bilmez bir isimdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Taksiratını affetsin.  Konya’da ender ve nadir sımalarından bir idi. Hiçbir şeye boyun eğmezdi” diye konuştu.

TEVFİK DÜNDAR: NECİP ALKAN DAVANIN ERLERİNDENDİ

İş Adamı Tevfik Dündar’da Necip Alkan’ı şu ifadelerle anlattı; “ Necip Alkan davanın erlerindendi. Davanın en samimi insanlarından biri idi. Erbakan hocamın ismen tanıdığı bir isimdi.  Seçim çalışmalarında hiçbir menfaate gözetmeden çalışmalarda yer alırdı. Gece gündüz çalışırdı. Dünkü cenazesinde beraber  çalıştığı tüm isimler var idi. Tam bir dava adamıydı.  Kendisine bir Necip Fazıl diyebiliriz.  75 yaşının 74 yılında hep çalıştı ve koştu. Hiçbir kimseyi kırmayan ve dökmeyen bir isimdi.  Erbakan hocamızda Necip Alkan’ın gayretine karşı özel bir ilgisi ve samimiyeti var idi. Necmettin Erbakan hocamız her Konya’ya geldiğinde Necip’i sorardı” dedi.

NECİP ALKAN KİMDİR?

Erzurum’da dünyaya gelen Necip Alkan, çocuk yaşlarda geldiği Konya’da yaşamaya başladı, Konya’da büyüdü. Ömrünün çok büyük bir bölümü de Konya’da geçti. Gençlik yıllarında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’yla tanıştı. Onu tanıdıktan sonra aynı davanın bir neferi oldu. Erbakan Hoca’yla olan birlikteliğini, Erbakan Hoca’nın vefatından sonra yaptığı bir röportajda anlatan Necip Alkan, “Yılmayan, vazgeçmeyen, çok kişi tarafından kırılmasına rağmen kimseyi kırmayan bir adam olan Erbakan'ın bu kutlu davasında ona biraz yardımcı olabilmişsem, ne mutlu bana...” demişti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim