AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan'ı ziyaret etti. Kavuş'a ziyarette AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uçar, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Meram'ın Konya'nın dışarıya açılan yüzü olduğunu bu anlamda özel bir ilçe olduğunu vurguladı. Meram Belediye Başkan Adaylığı sürecinin hayırlı olmasını dileyen Arslan, Kavuş'a başarılar diledi. 

SIKMADIĞIMIZ EL, ÇALMADIĞIMIZ KAPI BIRAKMAYACAĞIZ 

AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, seçim çalışmaları ve seçildiği takdirde Meram'da yapılacak projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partisinin Konya'da yaptığı aday tanıtım toplantısının ardından hızlı bir şekilde sahaya inerek çalışmalarına başladıklarını kaydeden Kavuş, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacaklarının altını çizdi. AK Parti'nin bu seçimlerdeki sloganının samimiyetle, tevazu ve gayretle çalışarak gönüllere girmek olduğunu hatırlatan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Hizmet etmek zordur. Hizmeti yaparken kırmadan, dökmeden, insanların taleplerini yerine getirerek, insanların gönüllerine girerek yapmak da gerekiyor. Bu anlamda sadece çalışmak yetmiyor. Yaptığımız çalışmalarla sahadaki karşılığımızın çok iyi olduğunu görmüş olduk. Vatandaşlarımızın karşılaması karşıladıktan sonra da uğurlaması çok güzel. Hiç bir olumsuz örnek yok şuan."

ASIL FOTOĞRAFTAN SONRA ÇÖZÜMLERE BAŞLANACAK 

Meram'ın eski bir yerleşim yeri olduğunu bu anlamda ilçedeki belediyecilik faaliyetlerinin diğer ilçelere göre daha zor olduğuna dikkat çeken Kavuş, yenilenme çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Mevcut Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları anlamında önemli projeler yürüttüğünü hatırlatan Kavuş, sözlerine şöyle devam etti, "İmar çalışması bittikten sonra dönüşüm tamamlanmadan bazı altyapılar yapılamıyor. Dolayısı ile biran önce kentsel dönüşümün hızlı ilerlemesi lazım. Bu konuda Meram'da mesafeler alınmaya başladı. Bir de kentsel dönüşüm olmayan bölgelerdeki beklentiyi de artırdı.  İmar konusundaki kısımlar bitti sayılır, bizim işimiz müteahhitlerin bu bölgelere girmesini sağlamak. Bu anlamda Belediyenin öncü olması lazım, Meram'da kurulan kooperatiflerin amacı da bu zaten. Biz başkan olduktan sonra dönüşümle ilgili süreci şöyle değerlendireceğiz; önce müteahhitleri toplayıp bu bölgelere yönlendireceğiz. Bunda başarısız olursak çok fazla seçenek kalmıyor devletimizin en büyük kurumlarından biri TOKİ. Belki TOKİ ile belki de belediye öncülüğünde dönüşümü hızlı tamamlamaya yönelik farklı yöntemlere bakacağız. Asıl fotoğrafı gördükten sonra bu konuda net bir çözüm sunacağız. Vatandaşın beklentilerini yerine getirme gayretinde olacağız. Dönüşümle alakalı Fatma hanımın başlattığı büyük projeler var. Devlette devam esastır, bu projelerin devamını sağlayacağız, inşallah Allah tamamlamayı bize nasip etsin. Çünkü birçok yerde yıkımlar yapıldı, ne kadar hızlı ve düzgün bir şekilde buradaki süreci tamamlarsak diğer alanlarla ilgili dönüşüm de o kadar kolay olur."

MERAM KABUĞUNU KIRACAK

Meram İlçesinin sanayi anlamında da önemli mesafeler kat ettiğini, gelinen noktanın üzerine koyma gayretinde olacaklarını belirten Kavuş, "Sanayiler genelde Selçuklu ve Karatay'da ama o şirketlerde çalışan işçilerin çoğu da Meram'da oturuyor. Meram İlçesinde sanayi, tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar var. Meram'ın buna ihtiyacı var. Bu manada Meram'ın potansiyeli de yeri de var. Sanayileşmedeki kabuğunu da bu anlamda kırmış olacağız" ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim