Konya’nın önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Demirpolat Tarım Ürünleri bir ilke imza attı. Daha önce birçok kalite ve takdir belgesi almaya hak kazanan Demirpolat Tarım Ürünleri, bu belgeler arasına TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi’ni de kattı. Böylece Demirpolat Tarım Ürünleri, bu belgeyle kendi alanında ilk ve tek olan bir firma oldu. TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi düzenlenen törenle Demirpolat Tarım Ürünleri yetkililerine takdim edildi. Törene Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Müdürü Prof. Dr. Adem Şahin, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, Konya Sanayi Odası (KSO) Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası (KTB) Meclis Başkanı Mehmet Namık Köklüsoy, Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, AK Parti Eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Demirpolat Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Demirpolat ve davetliler katıldı.

KALİTE BELGESİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİLER

Programın açılış konuşmasını yapan Demirpolat Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Demirpolat, şirket olarak pekçok takdir ve kalite belgesi aldıklarını söyledi. Bugün bu kalite belgelerine bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Demirpolat, “Bugün TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi’ni de belgelerimiz arasına ekledik. Bu belgede emeği geçen başta Prof. Dr. Adem Şahin hocamıza, TSE çalışanlarına ve ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

STANDART TEŞKİLATINIZ GÜÇLÜYSE SANAYİNİZ DE GÜÇLÜDÜR

KSO Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil yaptığı açıklamada, Konya’nın örnek bir birliktelik ortaya koyduğuna dikkat çekti. Bu birlik ve beraberliğin güzel işlere vesile olduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, sözlerine şöyle devam etti, “İçinde olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi (OSB) şuanda 23 milyon metrekare alanla, 613 fabrikanın faaliyet gösterdiği 42 bin işletmenin olduğu bir bölge. Çok kıymetli işletmelerimiz var. Bu kıymetli firmalarımızdan biri de Demirpolat Grup. Onlara da ülkemize kattıkları değer için teşekkür ediyoruz. Sanayicilik zor bir süreç, sabır isteyen bir süreç. Bu süreçte birliktelik başarıyı getiriyor. Demirpolat bu anlamda TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi alarak bir ilke imza attı. Bu belge sektöründe ilk ve tek belge. Bu yüzden tebrik ediyorum. Bir ülkenin standartlar teşkilatı güçlüyse o ülkenin sanayisi de güçlüdür. TSE’nin başında da güçlü bir başkan vardır. Bu anlamda TSE’yi ve ülkemizi Yüce Allah ilelebet payidar etsin. Şahsım ve odalarımız adına hepinize saygılar sunuyorum.”

TSE SANAYİCİNİN HİZMETİNDE

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de yaptığı konuşmada, TSK’nin faaliyet alanı ile ilgili bilgiler verdi. “Bizim ilgilendiğimiz alan, bir ülkenin gelişmesinin, sanayileşmesinin sunduğu hizmetlerin, belli bir standardı taşıyıp taşımadığı, belli bir kalite ölçüsüne ulaşıp ulamadığıyla ilgili belgelendirme faaliyetleri alanı” diyen Şahin, şunları kaydetti, “Daha doğrusu dünyada üretimin ortak dili haline gelmiş standardizasyon faaliyetleri. Biz bunu yapabilmek adına Türkiye’de milli kalite altyapısının standardizasyon ayağında çalışan bir kuruluş olarak 65 yıldır faaliyete devam ediyoruz. Bugün TSE olarak sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı faaliyetlerine devam eden bu kurumun başlangıcı 1956 yılında Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası’nın çatı kuruluşları olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde başlıyor. Esasında bu kuruluş, Türkiye’de sanayi ve ticaret erbabına hizmet etmek, onları dünya standartlarında üretim yapabilir hale getirmek için kurulmuş bir kuruluş. Ve bu birlikteliğini de devam ettiriyor.”

KONYA ANADOLU’NUN KALBİ

Prof. Dr. Şahin, Konya’nın ortaya koyduğu birlikteliğin kendisini memnun ettiğini söyledi. Bu birlik ve beraberlik tablosunun diğer şehirlere de örnek olması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Bugün burada gördüğümüz tablo, bizim ülkemizde özlediğimiz, gittiğimiz her ülkede görmeyi arzu ettiğimiz bir tablodur. Bütün sivil toplum kuruluşlarının, kendi üyelerinin iltifata tabi başarılarının paylaşıldığı, bunların belgelendiği ortamda hep birlikte olmaları, bu gururu hep birlikte paylaşmaları özel bir öneme sahip. Bu birlikteliğin ve bu birliktelikten doğan enerjinin Konya’nın her alanına yansıdığını görüyoruz. Konya bu birlikteliği sayesinde Anadolu’nun kalbinde, her alanda önemli işbirlikleri ortaya koymuş başarılara imza atmış bir şehrimiz olarak ilerlemesine devam ediyor.”

BİZ FİRMALARIMIZA REHBER OLUYORUZ

Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi hakkında da bilgiler eren Şahin, şunları söyledi, “Bizim Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sitemi dediğimiz bugün belgelendireceğimiz bu sistem, esasında son derece önemli bir sistem. Malumunuz bugün dünyanın en önemli sorunlarından biri sağlık. Hemen hemen bütün devletlerin temel devlet fonksiyonları içinde en etkin şekilde vermeye çalıştığı hizmet alanı sağlık. Dolayısı ile bu sektörde, sağlığa, hijyene dokunacak her türlü faaliyetin sadece kendi alanıyla sınırlı kalmayıp toplumun her alanına dokunacak bir etkisi var. Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sitem Belgesi, gerekli sağlık hijyen şartlarına uygun üretim yaptığını belgeliyor ve bunu sürdürülebilir kılacağına dair bir beyanda bulunduğu anlamına geliyor. Bugün bu belgeyi Demirpolat’a teslim edeceğiz. Bu sistemin kurulmasından önce uzmanlarımız titiz bir çalışma yürüttüler. Bu tür konularda biz firmalara rehber oluruz. Eğer bir firmanın sahibi bu duyarlılıklar içerisinde değilse bizim yapacağımız rehberliğin çok fazla karşılığı yoktur. Bu yaptığımız işler, insanı sevmek ve insana hizmet diye ifade ettiğimiz o klişe sözlerin altını doldurduğumuz alanlardır. Ticaret, insanlığın hizmetine sunulmuyorsa sürdürülebilir bir şey değil. Bu belgeyi Demirpolat Tarım Ürünleri firmamıza takdim etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu belgenin firmalarımıza uluslararası arenada büyük katkılar sağlayacağına inanıyor hayırlı olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi, Demirpolat Şirketler Grubu adına Demirpolat Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Demirpolat’a takdim edildi. KSO Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve diğer protokol üyelerine, 2. Beyazıt döneminde gıda standart belgesi olarak Türk tarihindeki ilk belge olma niteliği taşıyan belgeyi simgeleyen plaket takdim etti.   

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim