Yaz tatilinin ardından öğrenciler için ilk ders zili dün çaldı. Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için ders başı yaptı. 

Konya’daki eğitim-öğretim açılış programı ise Şerife Akkanat İlkokulu’nda gerçekleşti.  

Şerife Akkanat İlkokulu’nda yapılan İlköğretim Haftası etkinliğine; Vali  Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı  Hv. Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay katıldı.  

 “SEVEN DE SEVİLEN DE ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

Programda açılış konuşmasını, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı. 

Gürsoy, yeni eğitim yılının heyecan ile başladığını belirterek, “Bugün yeni eğitim yılımıza yeni heyecanımız ile başlıyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Öncelikle bu toprak için gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlarımız ve gazilerimize saygılarda bulunuyorum. Bu yıl müfredatımızda kapsamlı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikleri de eğitimcilerimizle yapılan programlarla aktardık. Yenilenen eğitim programının başarıyla uygulanmasını diliyorum. Bu yıl 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki yılda ise tüm sınıflarda uygulanacak. Eğitim toplumun bekasını etkiler. Doğru bir eğitim ve insan ülkenin geleceğini etkiler. İyi eğitimi verecekler kişiler ise öğretmenlerimizdir. Cemil Meriç’in söylemi ile ‘en çok seven de sevilen de öğretmenlerimizdir’ Hızlı yükselen şehrimizde eğitim çıtamızı yükseltiyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi verdiğimiz eğitim ile destekliyoruz. Ekip 42, KIDEM, Medeniyet Okulu, SEDEP gibi projelerle medeniyetimizi aktarıyoruz. Ulusal projelerle de önemli işlere imza attığımızı söylememiz gerekiyor. Şehrimizdeki sanayi kurularıyla yaptığımız anlaşmalarla gelişim sağlıyoruz. Eğitimciler olarak yükümüz ağır ama daha çok çalışmamız gerekiyor. Bilinçli ve planlı çalışarak 2023 hedeflerine giderken eğitim alanında başarı sağlamak istiyoruz” diye konuştu. 

“SEDEP ULUSLARARASI BİR MARKA OLDU”

Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, “Hizmetlerin en değerlisi vatanını seven çocuklar yetiştirmektir” diyerek eğitimin önemini vurguladı ve şunları söyledi: “ Yeni eğitim yılımız tüm öğrenci ve eğitimcilerimiz için hayırlı olsun. İlimizde 440 bine yakın, ilçemizde ise 120 bin çocuğumuz bugün ders başı yapıyor. Aydınlık bir geleceğin ilk adımını atıyorlar. Belediye olarak eğitime destek vermeyi kendimize görev olarak atfediyoruz. Bu yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz spor salonlarını ilimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca en büyük projemiz olan SEDEP bugün ulusal ve uluslararası bir marka olarak yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanımız da sergimize dahil olmuşlardı. Bu ülkeye vereceğimiz en değerli hizmet vatanını seven, koruyan, geliştiren çocuklar yetiştirmektir.”

“ÖĞRETMENLİK FİDANIN BÜYÜMESİNİ BEKLEMEK GİBİDİR”

"Geleceğimizin teminatı öğrenciler için bugün ders başı başladı. Güzel umutlarla başladığımız yeni eğitim yılımız hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin uluslararası alanda daha iyi tanıtılması, iyi yetişmiş insan insanlarla gerçekleşebilir" diyen Vali Yakup Canbolat da "Nitelikli eğitim bu anlamda çok önemlidir. Eğitim ve öğretimdeki en büyük hedefimiz çağın gerektirdiği eğitimin yanında milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımıza aşılamaktır. Devletimiz ve milletimizin refah seviyesini yükseltmek, uluslararası platformlarda ön plana çıkmak ancak eğitimle olur. İnsan yetiştirme sanatı olarak yorumlayabileceğimiz eğitim, bireyin yaşadığı toplama ve çağa uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır. Bu anlamdaki en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Milletlerin ruh ve karakterlerini şekillendirmede öğretmenler etkin rol üstlenirler. Öğretmenlerimizde bu anlamda sürekli kendilerini geliştirmelidir. Eğitimcilik asil ve hassas bir konudur. Öğretmenlik adeta bir fidanın büyümesini beklemek gibi sabır, gayret ve özveri gerektirir. Eğitimde çocuklarımıza sevgi, saygı, hoşgörü ve kucaklaşmayı öğretmeliyiz. Değerlerimize sadakat ile bağlanmalıyız. Öğrencilerimiz ise derslerinde üstün başarı sağlamalıdır. Bu vatan kolay edinilmedi. O yüzden içeriden ve dışarıdan gelen tehlikeleri unutmadan yaşamalıyız. Bu yolda velilerimiz çocuklarını iyi korumalı, onlara kimliğimizi öğretmede yardımcı olmalıdırlar. Eğitim ailede başlar. Çocuklarımıza iyi bir rol olmalıyız” ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından şiir dinletileri ile halk oyunları gösterileri düzenlendi. 4. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etmesiyle devam eden programda, Vali Canbolat ve birlikteliğindeki heyet okulun kütüphanesi, derslikleri ve spor salonunu dolaştı. Vali Canbolat daha sonra öğretmenler odasında eğitimciler ile biraraya gelerek yeni eğtim-öğretim yılının başarılı geçmesini diledi ve kısa süreli bir toplantı gerçekleştirdi.

UFUK KENDİRCİ  

Editör: TE Bilişim