Ramazan Bayramı ile birlikte evlerde tatlı heyecan başladı. Büyükler lokum, çikolata ve şeker alarak bayram alışverişlerini yaptı. Küçükler ise bayram heyecanını başka yaşıyor. Çocuklar bayramlıklarını önceden aldırırken aile büyüklerinin ellerini öperek harçlık almak için bekliyorlar. 

Emekli Veli Turan, bayram alışverişini tamamlamadığını dile getirerek, “Ramazan çok şükür güzel geçti. Şimdi bayram heyecanını yaşıyoruz. Bayram alışverişlerini tamamen yapmadık. Biraz eksiklerimiz kaldı. Emekli maaşıma göre torunlarıma harçlıkta vermeyi de düşünüyorum” diye konuştu.

“HARÇLIĞI YENİ PARADAN VERECEĞİM”

Emekli Yaşar Başaran ise torunları için bayram harçlıklarını hazırladığını belirterek,  “Ramazanımız serin geçti. Sıcak olsaydı da Allah gücünü verirdi.  Bayram için hazırlıklarımızı yaptım. Çikolata, şeker hepsini aldım. Tatlı bir heyecanım var. 15 torunum var. Bayramda onları bekliyorum. Gelip benim elimi öpecekler ve bayramlaşacağız.  Tabi el öptükten sonra beklenti de olacak. Bu yıl maaşımızı yeni paraya göre alacağız. Torunlarıma harçlığı gıcır para olarak vereceğim” dedi.

“BAYRAMLAŞMANIN HEYECANI VAR”

Ramazan’da havanın serin olmasından dolayı oruç tutarken çok zorlanmadığını söyleyen Hüseyin Camcı, bayram için, “Emekliler için Ramazan rahat geçti. Allah çalışanlara sabır versin. Artık bayramın gelmesini bekliyoruz. Heyecanımız var. Bayramların eski tadı olmasa da bayram yine bayramdır. Bayram alışverişini son güne bırakmadan yaptık. Sıra çocuklarımla ve torunlarımla bayramlaşmakta” diye konuştu.  

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim