Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan erken seçim öncesi çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyor. Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Ayhan'ın seçim öncesinde sorularını yanıtlayan Kalaycı, “Türkiye Cumhuriyeti ve Milletimizin bekası konusunda mücadelemizi ön saflarda verdik. Bu süreçte de politikalarımızı yürütüyoruz” dedi. Kalaycı, Cumhur İttifakı ile birlikte terör örgütünün kökünün kazınacağını belirterek Türk Ordusu'nun Kandil’e Türk Bayrağı'nı dikeceğini de belirtti. 24 Haziran seçimleri ile birlikte 80 milyonun bayram yaşayacağının altını çizen Kalaycı, “MHP’ye olan teveccühün artmasından dolayı rahatsızlık duyan bazı kesimler var. Cumhur İttifakı sadece seçimler için kurulmuş olan bir ittifak değildir. Seçim bitince bu ittifakta bitecek diye bir kavram yok. Konyalılar ‘Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekilliğinde MHP’ye oy vereceğim’ diyor” ifadelerini kullandı. 

MHP 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATACAK 

MHP’nin , 24 Haziran milletvekilliği seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Kalaycı, “Çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bir de diğer partilere listelerine baktığımız zaman listelerimizde sıkıntı yok. 15 milletvekili adayımız sahada.  Toplam aday adayı başvurusu 55 idi. 55 adayımız sahada. TBMM meclisine daha güçlü gidebilmesi için adaylarımız çalışıyor. Buda bizim açımızdan mutluluk verici.  İnşallah Konya’da bu seçimde zafer ile çıkacağız. Cumhur İttifakı olarak 15 vekile talibiz. Milliyetçi Hareket Partisinin 15 adayına baktığımız zaman hepsi alanında uzman arkadaşlar. Diğer partilerin listelerine baktığımız zaman tarım ile ilgili uğraşan isimler yok. Konyamızı bu alanda çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan insanımızın bu alanda sorunlarının çözümü noktasında Celil Çalış Bey büyük sorumluluk üstlenecek ve o görevin üstesinden gelecek bir arkadaşımız. Celil Çalış bey  Milliyetçi Hareket Partisine önemli bir avantaj sağladı. Sahada da yansımalarını görüyoruz.  Celil beye tarım ve çiftçi kesimi çok yoğun ilgi gösteriyor. Diğer siyasi partilerin listelerine baktığımız zaman, tarımın başkenti dediğimiz tarım alanına yönelik aday çıkarmamak büyük eksiklik. Diğer siyasi partiler nasıl bir değerlendirme yaptılar onu bilmiyorum. Diğer dönemlerde adayları var idi. İlçelerimiz de Cumhur İttifakına yoğun ilgi var. Partimize yönelik büyük teveccüh var.  MHP bu seçimde tarihi başarıya imza atacak. 24 Haziran seçimlerinde MHP 1999 yılında yaşadığı en çok oy ve milletvekili sayısının üzerine çıkaracak ” diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ REFORMLAR YAPILMALI 

MHP’nin seçim beyannamesinde açıkladığını ve çiftinin yanında olan bir beyanname açıkladıklarını ifade  eden Kalyacı, “  Bizler seçim beyannamemizde mazot üzerindeki verginin kaldıracağını  beyan ettik. Sulamada ve tarımsal işletmede kullanılan elektrikten KDV alınmayacağını ifade ettik. İlaç, Tohum, fide girdi yükünü düşüreceğimizi ifade ettik. Kredi ve Kredi borçları ile ilgili bir projemiz var. Kendimizin oluşturduğu fikirlerle projelerle özünde yapılandırma ile çalışma ile vatandaşımızın o borçlardan dolayı düştüğü durumdan kurtaracağız.  Reform yapılması gereken olarak belirlediğimiz alanlardan birisi de Tarım ve hayvancılık sektörü. Üretimin artırılması, İthalat bağının azaltılması ile ilgili bir reform yapılması gerekiyor. Yine vergi reformunun yapılması gerektiğini, harcama reformunun yapılması gerektiğini, yurtiçi tasarrufların yapılması ve yatırımların artırılması ile ilgili, çalışma hayatı ile ilgili reformların yapılması ile ilgili. Tarım ve Hayvancılık ile ilgili reformlar öncelikli olarak yapılması gerekiyor. Bu konuyu mecliste de sık sık dile getirdim.  Torba yasalar çiftinin rahatlatılması lazım” dedi. Emniyet çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirecek, üniversite mezunu polislerimize 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini ifade eden Kalaycı, “Polislerimize her daim, haklı olarak, övgüler düzülmektedir ancak polislerimizin yıllardır yaşadıkları mağduriyet bir türlü giderilmemektedir. Emniyet çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirecek, üniversite mezunu polislerimize 3600 ek gösterge verilmesini de içerecek düzenleme de mutlaka yapılmalıdır.  Yine öğretmenlerin 3600 ek gösterge yapılması gerekiyor. Yine maliyede gelir uzmanlığı, defterdarlık uzmanlığı yapan arkadaşlarımız arasında Ankara, taşra ayrımı yapıldı. Ankara’daki uzmanlar 3600 ek gösterge alıyor. Taşradaki 3000 bin ek gösterge alıyor. Kesinlikle kabul etmediğim bir uygulama. Taşra da aynı haklara sahip olmalı. Bunlar paket halinde çözüme kavuşturulacak bir konu. Terörle mücadele kahramanlık gösteren uzman erbaşlarımız ile ilgili düzenlemeler yapılmalı. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu sorunları çözüme kavuşturucağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRK ORDUSU KANDİL’E TÜRK BAYRAĞINI DİKECEKTİR!”

MHP Genel Başkan Yardımcı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türk Ordusunun Kandil bölgesine Türk bayrağını dikeceğini ifade etti. Kandille ilgili CHP tarafından yapılan söylemlere tepki gösteren Kalaycı sözlerine şu şekilde devam etti: “2011 yılında Kandil’e Türk Bayrağı'nın dikilmesini önermiştik ama dikkate alınmadı ancak Türk Ordusu şimdi inşallah Kandil’e Türk Bayrağı'nı dikecektir. O bölgede bulunan terörist yapılanma bertaraf edilecektir. Bu konuda MHP’nin desteği sonuna kadar devam edecek. İnşallah o bölgeyi tümüyle terörden arındıracağız. Bu konuda güvenlik güçlerimize destek vermek yerine aymaz bir tavır içerisinde Türkiye’yi tehdit eden unsurları görmeyenlerin ne olduğu açık bir şekilde ortadır. Halkımızda bunu görmektedir. Suriye’ye başından beri girilmemesini isteyen CHP’ydi. PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’yi koruyan bunlardı. CHP tarafından yapılan açıklamalar tamamen densizliktir. Allah’a şükürler olsun hem Fırat Kalkanı Harekatında hem de Zeytin Dalı Harekatında milletimiz duasıyla, desteğiyle ordumuzun arkasında durdu. Devletimiz de bu yapıyı ortadan kaldırmak için elinden geleni yapıyor. İnşallah terörün kökü de kazınacak.”

“CHP’NİN İÇİNE HDP KAÇMIŞ VAZİYETTEDİR”

Millet İttifakı'na da değinen Kalaycı, yapılan ittifakın 4 partiden oluştuğunu ancak bunun göbeğinde HDP’nin olduğunu vurguladı. Kalaycı, “Şu anda CHP’nin içine HDP kaçmış vaziyettedir. Şu anda yaptıkları ittifak 4 partiden oluşuyor ama bu ittifakın göbeğinde HDP vardır. Terörle mücadele ülkemizin huzuru ve güvenliği için siyasetin üstü olması gereken bir konudur. Açıklamalar yapacak! Teröristlerin yanında yer alacak! Milletimiz bunu kabul etmez. Bunlar FETÖ ve PKK’nın güdümünde hareket ediyorlar. CHP’nin seçim bildirgesine bakınız. 15 Temmuz’da darbe girişimi yaşadık. Milletimiz canı pahasına vatanını kurtardı ve PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin tümünün kökünün kazınması için 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi. Bu da anayasamızda yer alan meşru bir sistemdir. ‘Hesap soracaklarmış!’ Terörün kökünün kazınması için alınmış olan bir kararın neyinin hesabını soracaklar? Konyalı seçmenlerden CHP’ye tepkiler var. CHP’ye daha önceden oy vermiş vatandaşlar zaten tepkilerini bize beyan ediyor. Konya’ya daha önceden hiçbir faydası olmamış Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener var. Şimdi de polis korumasında ziyaretini sürdürüyor. Birçok ilçemizde ona da tepki var. Milletimizi ferasetlidir, akıllıdır ve gelişmeleri çok iyi analiz etmektedir. Teröre destek verenlerin dersini sandıkta verecektir” diye konuştu. 

“55 ADAY ADAYIMIZ DA BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”

MHP Konya'da milletvekili aday adaylığında bulunan 55 kişinin hepsinin birbirinden kıymetli olduğunu dile getiren Kalaycı, halkın kendilerine karşı olan tepkilerinin olumlu olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 15 Temmuz’un ardından Türkiye’nin önünü açacak milli politikalar konusunda yol gösterici tavrını ortaya koymuştur. Biz 49 yıllık bir partiyiz ve bizim duruşumuz da bellidir. Türkiye Cumhuriyeti ve Milletimizin bekası konusunda mücadelemizi ön saflarda verdik. Bu süreçte de politikalarımızı yürütüyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’de vatandaşlar tarafından seviliyor. Konya’dan milletvekili olarak 55 aday adayı vardı. Bunların hepsi de birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdır. Tabi bütün arkadaşlarımızı aynı sıraya yazma şansımız yoktu. 15 kişilik bir aday çıkarma söz konusu olduğu için teşkilatlarımızın görüşü ön planda olmak üzere bir karar verdik. 3 kişiden oluşan komisyonumuz değerlendirmelerini yaptı ve 15 kişiye karar verildi. Şuanda 15 kişilik listede olan arkadaşlarımız da tüm Konyalılar tarafından takdir ediliyor. Konyalılar ‘Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekilliğinde MHP’ye oy vereceğim” diyor. Bunu her ilçemizde ve mahallemizde görüp yaşıyoruz. Bu durum diğer illerde de hatta yurtdışında da aynı. Ayrıca bazı köşe yazarları da yapmış olduğumuz Cumhur İttifakını da kavrayamamış durumdadır. Cumhur İttifakı sadece seçimler için kurulmuş olan bir ittifak değildir. Seçim bitince bu ittifakta bitecek diye bir kavram yok. Bu tür şeyler MHP’ye olan teveccühün artmasından rahatsızlık duyan bazı kesimlerin uydurmasıdır. Türkiye’yi bu terör belasından kurtaracak olan da Cumhur İttifakıdır.”

“24 HAZİRAN’DA 80 MİLYON BAYRAM YAŞAYACAK”

24 Haziran erken seçimleri ile birlikte vatandaşların 2. Bir bayram daha yaşayacağını dile getiren Kalaycı, Kürt vatandaşların artık HDP’ye oy verme zorunluluğunun da kalmadığını belirtti. Kalaycı, “İnşallah 24 Haziran erken seçimleri ile birlikte çifte bayram yaşayacağız. Bunu da yapmış olduğumuz çalışmalarda tespit edebiliyoruz. 1. Turda inşallah bu iş bitecek. Küresel güçlerin yönlendirilmesi ile birlikte yürütülen HDP’nin barajı aşacağı gibi propagandalar var. HDP’nin barajı aşma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. PKK’nın etkisini ve baskısını Allah’a şükür bertaraf ettik. Vatandaşlarımız hür bir şekilde istediği partiye oy verebilecek. Ben inanıyorum ki büyük çoğunluk devletinin yanında yer alacak. Yani düzenleme sonucu artık Kürt vatandaşlarımız gidip HDP’ye oy vermek zorunluluğunda kalmayacak. Şuanda zaten karşımızda ki 4 siyasi parti Selahattin Demirtaş’ın derdine düştü. Selahattin Demirtaş ise PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin eş başkanıydı! Bu adam halkı isyana teşvik etti. Bu olayları hepimiz yaşadık ve gördük. MHP düşmanları, MHP sanki Kürtlere karşıymış gibi bir politika yürütüyor ama bizi umutluyuz Doğu’da ki vatandaşlarımız dan da oy çoğunluğu bekliyoruz” diye konuştu. 

“EKONOMİ ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR SON BULACAK”

Türkiye üzerinden emperyalist güçlerin oyunlar oynadığını Kalaycı, 24 Haziran seçimleri ile birlikte bütün oyunların son bulacağını ve ekonominin düzene gireceğini belirterek, şu şekilde konuştu: “Sorunlara teşkil edecek yapısal reformları hızla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu dönemlerde malum üzerimizde ekonomik olarak oyunlar oynanıyor. Bu tür saldırıların arkasında yine emperyalist güçler var. Bizlere diz çöktüremeyecekler. Bu millet her şeyden vazgeçer ama Vatanından, bayrağından asla ve asla vazgeçmez. Tarihte zaten bunun birçok örneği de bulunmaktadır. Bu tür oyunlar inşallah çok kısa zamanda bertaraf olacak. İnşallah ekonomik göstergelerde 24 Haziran ile birlikte rayına girecek. Belirsizlik ortamı ortadan kalkacağı için, istikrarlı bir yönetime kavuşacağımız için, bundan sonra rahatlayacağız. “

“YERLİ OTOMOBİLİN ÜRETİLMESİ İLE İLGİLİ KONYA’NIN BİR EKSİĞİ YOK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu Konya ziyaretinde yerli otomobilin Konya’da üretilmesi gerektiğini söylemişti. Devlet Bahçeli’nin konuşması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, yerli otomobilin kesinlikle Konya’da üretilmesi gerektiğini dile getirerek, “Liderimiz Devlet Bahçeli yerli otomobilin Konya’da üretilmesini söyledi. Konya Milletvekili olarak uzun zamandır, sürekli gündeme getirdiğim konulardan biri yerli otomobilin Konya’da üretilmesiydi. Konya sanayi altyapısıyla ve gelişmişliğiyle bunu zaten hak ediyor. Biz biraz fason üretim yapıyoruz yani marka oluşturma da sıkıntımız var ama bugün otomotiv parçası noktasında ihracatlar yapıyoruz. Otomotivin neredeyse her parçasını Konya’da üretiyoruz. Yani Konya her yönüyle Türk malı otomobili üretecek kapasiteye sahiptir. Marmara’nın artık sanayiye doyduğunu söyleyebiliriz bundan dolayı artık Anadolu ile işlerin yapılması gerekir. Bu anlamdaki çabalarımız zaten vardı bundan sonraki süreçte de devam edecek. Zonguldak’ın Filyos ilçesi limana yakın ama Konya’nın diğer özelliklerini geçemez. Zaten Mersin’e yapılan ulaşım kolaylığı ile birlikte limana olan uzaklığımız da kalmayacak. Ayrıca Teknik Üniversite Konya’mız için büyük bir kazanım olacak. Konya’mız için hayırlı olsun” dedi. 

SANAYİDE MARKALAŞMAYA ODAKLANMALIYIZ 

Konya sanayisi ile ilgili görüşlerini de ifade eden Kalaycı, “Konyalı sanayiciler bütün sıkıntılarına rağmen başarılı faaliyet üretiyor. İhracat yapıyor. Milli ekonomiye katkı sağlıyor. Konya'nın genel sorunu fason çalışıyoruz. Bir marka üretemiyoruz. Teşviklerden, devlet uygulamalarından maalesef yeterince hak ettiğimizi alamıyoruz. Fiziki altyapı tesislerinde geç gidiyoruz. Lojistik merkezimiz olsun. Hızlı ulaşım ile ilgili yatırımımız olsun. Sivil havalimanı olsun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile köklü yapısal reformlar gerçekleşecek” diye konuştu.

HASAN AYHAN 

Editör: TE Bilişim