3-16 yaş aralığındaki çocuklara özel olarak yaptırılan ve onların yaş gruplarına uygun olarak yönetilen ve uygulanan bir metodolojiye sahip olan Cross ActıonKıds, çocuklar için sağlıklı ve kaliteli yaşamı hedefliyor. Cross ActıonKıdsortamında çocuklar, ölçülebilen sonuçlar veren eğlenceli ve merak uyandıran egzersizlere dâhil oluyorlar. Spor adına Konya’da en büyük eksikliklerden birinin yetenekli olan her çocuğun spor yapıp, yeteneksiz olan çocukların ise hareketsiz kalması olduğunu söyleyen ve bunun üzerine Cross Action Kids’i açtıklarını dile getiren Cross Action Yetkilisi Birsen İvgen, Croos Action Kids hakkında bilgiler verdi.

İvgen, “Biz  çocuklarınsadece hareket etmelerini istiyoruz. Hareket etmelerini istediğimiz için, bize haftada 2 gün 1’er saat ayırmaları yeter. Böylelikle obezitenin önüne geçmeyi de hedefliyoruz. Ben ve ortağım Özlem Pala ile burada aktifiz.  Antrenörlerimiz mutlaka dereceleri olan, milli takım bazına yükselmiş, bu konu ile ilgili sertifikalarını en az 2. Kademede tamamlamış özellikte” dedi. 

“ÖNCELİKLERİ, SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM OLMALI”

Cross Action Yetkilisi Birsen İvgen,Cross Actıon hakkında bilgiler verdi. İvgen sporu eğlence ile harmanladıklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti:

“13 yıldır Konya’da yaşıyorum. Spor adına Konya’da gördüğüm en büyük eksikliklerden biri yetenekli olan her çocuğun spor yapıp, yeteneksiz olan çocukların ise hareketsiz kalmasıydı. Onlara yönelik hiçbir faaliyet yapılmıyordu. Yetenekli öğrenciyi her branşa yönlendirebilirsiniz ama burada hiç yeteneği olmayan çocukları, teknolojiye bağlayan bir hayat standardı devam ediyor. Bu çocukları hareket ettirmek amacıyla bir uygulama yapmamız gerekiyordu ve Cross Actıon’u Konya’ya getirmeye karar verdik. Cross Actıon, 3-16 yaş aralığında ki çocuklara özel olarak yaptırılan ve onların yaş gruplarına uygun olarak yönetilen ve uygulanan bir metodolojiye sahip olup, “güç-kondisyon” bağlantısını esas alan bir program bütünüdür. Ergenlik döneminde ki çocukların birçoğu şuan ya psikologlarda ya da diyetisyenlerde. Spor en son düşünülüyor. Biz asıl burayı hedef aldık. Burada da en çok dikkat ettiğimiz şey, eğlenceli hale getirmek oldu. Hareket eğitimlerimizi eğlenceli şeylerle harmanlayarak güzel bir ders içeriği hazırladık. Önceliklerinin sağlıklı ve kaliteli yaşam olması gerekiyor”

“HAFTADA 3 GÜN FİZYOTERAPİST BULUNDURUYORUZ”

Haftada 3 gün salonda fizyoterapist bulundurduklarını ifade eden İvgen, okul programlarına göre zamanları ayarladıklarını belirterek, “Günümüzde tam zamanlı okullar daha çok talep ediliyor. Bundan dolayı çocuklarımızda ancak akşam 5’ten sonra vaktini değerlendirebiliyor. Bu yüzden aktif ve müsabık spor yapan öğrencilerin hepsi günde en az 2 saat zaman ayırmak zorunda. Ama biz sadece hareket etmelerini istiyoruz. Hareket etmelerini istediğimiz için, bize haftada 2 gün 1’er saat ayırmaları yeter. Bu alışkanlık vücuda oturacağı için daha sonraki zamanlarda ilaveler yapabiliyoruz. Mesela hedef, fazla kilolardan kurtulmaksa önce bedeni buna alıştırıyoruz daha sonra okul programına göre saatleri ve günleri fazlalaştırabiliyoruz. Hafta içi saat 5’ten sonra gruplarımız var. Cumartesi’de sabah 10’da başlayıp akşama kadar her saat değişen gruplarımız var. Seanslarımız 1’er saat ama aktif olarak 1’er saat. Bu seanslarda da çocuğun yaşına göre değişen programlar var. Programlarımız her haftada değişiyor. Örneğin; omurlara yönelik, duruş bozukluklarına yönelik, düztaban ve x bacak gibi rahatsızlıkları da fizyoterapistimiz aracılığı ile tespit edersek, ona yönelik çalışıyoruz. Amacımız devamlılığı sağlayarak çözüm bulmak ve bunun da velilerin görmesini istemek. Mesela hiçbir spor okulu fizyoterapistle veri vererek çalışmıyor. Ama biz fizyoterapistimizi haftada 3 gün bulunduruyoruz. Çocuğu gözlemleme şansınız var” diye konuştu. 

“SPORUN DIŞINDA EĞİTİME DE ÖNEM VERİLİYOR”

Çocuklara, sporun dışında aklı ve zeka oyunları ve İngilizce eğitimi verdiklerini dile getiren İvgen cümlelerini şu şekilde aktardı: “3 tane eğitmenimiz var. Ben ve Özlem Hanım da burada aktifiz.  Antrenörlerimiz mutlaka dereceleri olan, milli takım bazına yükselmiş, bu konu ile ilgili sertifikalarını en az 2. Kademede tamamlamış özellikte. Dışarıdan katılan ders ücretli antrenörlerimizde var. CrossActıon dışında diğer eğitim atölyelerimizi de hayata geçiriyoruz. Cross Actıon planlanırken, akıl ve zeka oyunlarının mutlaka içinde olması gerektiği söylenmiş. Bedensel olarak siz fiziğinizi çalıştırarak yatırım yapıyorsunuz ama beyin frekanslarını harekete geçirecek, strateji üretecek bir şeyler lazım. Bunun en güzel yanı akıl ve zeka oyunları lego. Biz bunun odasını yaptık ve her yaşa göre farklı oyunlar aldık. Akıl ve zeka oyunlarımızda ciddi içeriği olan oyunlar var. O yüzden bize kayıt olan üyelerimiz, aynı zamanda lego veya akıl-zeka oyunları dersine girebilir. Bir dil kursu ile de anlaşmamız bulunuyor. Oradan yabancı hocalarımız geliyor ve Cross Actıon derslerini İngilizceye çevirerek yapıyorlar. İngilizceyi çocuklara oyun yolu ile öğretiyoruz. Bundan dolayı kelime hazineleri daha çok artıyor.Ayrıca yetişkinlere de bir program var. Buraya üye olan çocuklarımızın aileleri çok ilgi gösterdi. İlerleyen zamanlarda onlara da eğitim vermeye başladık. Aile ve çocuk aynı saat içerisinde ders alıp çıkabiliyorlar. Eğitmen ve mekan olarak bu donanıma sahibiz. Telefon ve tableti spora gelen çocukların kullanması yasak. Çocuklar geldikleri zaman telefonlarını öğrenci işlerimize teslim ediyorlar. Buradayken vakitlerini aktif olarak sporla geçirsinler istiyoruz”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim