16.’sı düzenlenmekte olan Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı 3’ncü gününde de ilgi gördü. Çiftçiler hem firmaların sunmuş oldukları ürünleri inceledi hem de koridorlarda bulunan sivil toplum kuruluşları, bakanlık ve odalara ait stantlardan bilgiler aldı. 427 firmanın katılmış olduğu Tarım Fuarı’nda ilgi gören kuruluş ve markalardan bir tanesi de Torku oldu. Torku standını ziyaret eden vatandaşlar ürünler ile ilgili bilgiler alarak alışverişlerini yaptı. Firmalar ise geçen seneye oranla bu sene ziyaretçinin daha fazla olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. 

TORKU TAZE ÜRÜNLER SUNUYOR

Konya’nın en büyük markalarından bir olan Torku, Tarım Fuarı’nda ki geniş standı ile vatandaşlara hizmet veriyor. Torku Üretilen ürünleri kendi fabrikalarında özenle işliyor. İnsanların Güvenle, sağlıkla ve huzurla tüketebilmesi için her anda sofraların hikâyesi oluyor. Kristal şekerden paketli kristal ve küp şekere, sıvı şekerden tatlı şerbetine, esmer şekerden çikolataya, lokum ve şekerlemelerden gofrete, kekten bisküviye, kırmızı taze etten sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerine, sütten yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünlerine, dondurulmuş parmak patatesten soğan halkasına, patates kroketinden rafine ayçiçek yağına, meyve suyundan sirkeye, tahinden pekmeze domates gibi modern seracılık ürünlerinden pizzaya, şalgamdan bulgur çeşitlerine kadar en geniş ürün yelpazesiyle Torku fuar alanı içerisinde ürünlerini sunuyor. 

AGROMASTER'DAN GÜVEN VURGUSU 

Yurtdışından ithal ettikleri makinelerin Türkiye’de pazarlamasını yaptıklarını dile getiren Agromaster Tarım Makineleri Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Özçelik ürünlerin garantili olduğunu vurguladı. Ayrıca çiftçilerin ürünleri güvenerek alabileceğini de söyleyen Özçelik, “Agromaster kendimize ait tescilli bir markadır. Yurtdışından ithal ediyoruz Türkiye içerisinde de pazarlamasını yapıyoruz. Yapmış olduğumuz ürünler tamamen hayvancılığa hitap eden ürünlerdir. Türkiye’de yaklaşık 20 tane ilimizde de bayilerimiz var. Hayvan girdilerinin en asgariye çekilebilmesi için Avrupa’dan ithal etmiş olduğumuz ürünleri getiriyoruz. Bunların içerisinde: rulo balya makineleri, kare balya makineleri, yeşil ot silaj paketleme makinelerimiz var. Yeşil ot silaj paketleme makinesi son zamanda Türkiye’de güzel ivme kazandı. 3. Ve 11. aylarda ki yağışlardan dolayı çiftçilerimiz bunu hasat edemiyordu. Ondan dolayı bu makineyi getirdik ve haşatını yapmaya başladılar. Bizim firmamız 1962 yılında kurulan bir firmadır.  Biz makinelerin çok arıza olabilecek yerlerinin yedek parçalarını da getirtebiliyoruz. Çiftçimizi mağdur etmemek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Bütün çiftçilerimiz ürünlerimizi güvenerek alabilirler” diye konuştu. 

ÖZ YEŞİLYURT DIŞ PAZARA AÇILDI

Çiftçilerin ürünlere olan ilgisinin bu yıl daha fazla olduğunu dile getiren Öz Yeşilyurt Tarım Makineleri Genel Koordinatörü Şenol Arık sözlerine şu şekilde devam etti: “Çiftçilerin ürünlere karşı olan ilgisi şuan iyi. Bundan sonraki kalan sürede daha da iyi olacak diye düşünüyorum. 3 gündür yoğunlukla geçiyor. Tarım Fuarı geçen sene çok verimliydi. İnşallah bu yıl da verimli olacak. Öz Yeşilyurt Tarım Makineleri yem karma makinesi üretiyor. Talebe göre 20, 25, 30 metreküpe kadar ürünler oluyor. Bu sayı müşterinin bizden talep ettiği metreküpe göre değişiyor. Aynı olay katı gübre içinde geçerli. Katı Gübre makineleri 3 tondan başlayarak 20 tona kadar gidiyor. Sıvı gübre ise 5 tondan başlayıp 20 tona kadar gidiyor. Üreticinin isteği doğrultusunda eğer uyarlayabileceğimiz bir şey varsa onu da yapıyoruz. Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Cezayir, Fas gibi ülkelere de ürünlerimizi gönderiyoruz. Firmamız 50 yıllık bir firma olduğu için üreticiler rahatlıkla güvenebiliyor. Üretilen makineler ile ilgili herhangi bir problem yok. Bütün çiftçileri fuar alanında bulunan standımızda ürünlerimizi incelemeye davet ediyoruz. 

ZMO SORUNLARA ÇÖZÜM BULUYOR

Fuar alanı içerisinde yer alan Ziraat Mühendisleri Odası’nın standı çiftçiler ve mühendisler tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor. Görevleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yetkili Canan Abacı: “Üyelerimiz oda ile ilgili sormak istediği soruları standımıza gelip bizlere soruyor. Ziraat Mühendislerinin hakları nedir? Gibi sorulara cevap veriyoruz. Aynı zamanda burada bir sohbet ortamı oluşuyor. Ziraat Mühendislerinin eğer bir sıkıntısı var ise burada onları gidermeye çalışıyorlar. Çiftçilerimize de gerekli olan bilgiler veriyoruz. Onların sorunlarına çözümler üretiyoruz. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden öğrenci arkadaşlarımız var. Onlarda mesleği daha yakından tanımış oluyorlar. Yaklaşık 14 yıldır bütün fuarlara katıldık, katılımımız inşallah bundan sonra da devam edecek. Aynı zamanda Tarım Fuarı’na destek veren kuruluşlar arasında yer alıyoruz. 

MÜSİAD, İŞADAMLARINI KARŞILIYOR

MÜSİAD Konya Şubesi’nin fuar alanında açmış olduğu stant yabancı işadamları tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor. İşadamları olarak ürünleri dışarı ülkelere ihracat etmek istediklerini söyleyen MÜSİAD Konya Şubesi Fuarlar Komisyon Başkanı Mehmet Dikkaya, “MÜSİAD dünyanın her tarafında temsilcilikleri ve şubeleri bulunan işadamları derneğidir. İşadamları ihracat için güç sarf etmektedirler. Bununla birlikte özellikle Konya’da düzenlenen Tarım Fuarı dünyanın her tarafından bilinen bir fuar haline geldi. Bizde Tarım Fuarı’na Ankara’da bulunan büyükelçiliklerin genelini davet ettik. Özellikle Afrika ülkeleri büyükelçilerini davet ettik ve bu fuarı mutlaka görmeleri gerektiğini söylüyoruz. Burada bulunan en son teknoloji ile üretilmiş makineleri görerek ülkelerine bilgi vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Afrika ülkelerinin bizim teknolojimize ihtiyacı var. Bu fuar gerçekten Afrika ülkeleri ve dünya için çok önemli bir fuar. Buna inanıyoruz ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz dürüst bir şekilde Afrika ülkelerine bu tarım makinelerimiz ihraç etmek istiyoruz” dedi. 

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRİYOR 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Konya Tarım İl Müdürlüğü tarafından Fuar alanına stant kuruldu. Standa gelen çiftçiler destekler hakkında bilgiler alarak uzmanlardan bilgi ediniyor. Konuyla ilgili Konya Tarım İl Müdürlüğü Yetkililerinin yapmış olduğu açıklaması ise şu şekilde: “Stantta sadece Tarım İl Müdürlüğü değil, Tarım Bakanlığı’na bağlı teşkilatlar da yer alıyor. Stant içerisinde bizler çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz. Çözebildiklerimizi çözüyoruz çözemediğimiz konularda ise yönlendirmeler yapıyoruz. Çiftçiler en çok bizlere destekleri soruyor. Şuanda verilen hayvancılık destekleri ve bitkisel ürünler destekleri ile ilgili bilgi edinmiş oluyorlar. Teknik konuda da bilgiler veriyoruz. Bitki korumaya yönelik, hayvan hastalıkları ve sağlığına yönelik sorular soruyorlar. Bizlerde kendilerine bu konuda bilgiler veriyoruz. Standımızda alanında uzman kişiler yer alıyor."

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim