Tesislerinde, paletlerinin inceleme ve onarım süreçlerini optimize edecek makine yatırımı yapmaya devam eden CHEP Türkiye, 9 bin metrekarelik alanda kurduğu Konya Servis Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bugüne kadar tesise toplam 2 milyon 500 bin TL yatırım yapan CHEP Türkiye, toplantıda yeni yatırımlarından, iş modelinden ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Tedarik zinciri çözümlerinde dünyanın önde gelen markalardan biri olan CHEP, hızlı tüketim ürünleri ve perakende sektörünün en büyük şirketlerine, ekipmanlarıyla sürdürülebilir bir hizmet sunuyor. Anadolu’nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezinde, yerli üretime öncelik vererek gerçekleştirdiği ekipman yatırımlarıyla, Türkiye’nin tedarik zinciri yönetimini güçlendiriyor. CHEP Türkiye, bu hedef doğrultusunda sanayinin gelişiminde ve kalkınmasında büyük rol oynayan Konya’da, 2017 yılında yeni yerinde faaliyete geçirdiği 9 bin metrekarelik servis merkezine makina yatırımı yaptı. Geçtiğimiz gün yapılan basın töreninde CHEP Yönetim Kurulu Başkanı Ralf Paetzold, “CHEP, Brambles’in bir alt kuruluş firmasıdır ve Avusturalya’da kurulmuştur. 2. Dünya Savaş’ı sırasında ve Pasifik Okyanusunda olan büyük savaşlar zamanında Avusturalya tedarik üstüydü. Savaş için bir sürü konteynır ve ekipman palet getirilmiş. Savaştan sonra getirilen konteynır ve paletler orda bırakılmış ve birisinin aklına acaba geri dönüştürüp kiralayabilir miyiz diye düşünmüş ve CHEP’in hikayesi bu şekilde başlamıştır. İş dünyasının birbirine çok yakın olmasından ötürü CHEP 1970’li yıllarda İngiltere’ye yerleşti ve Avrupa pazarına açıldı. 1985 yılında ise Almanya pazarında yer almaya başladı. Şu anda ise Avrupa çapında yaklaşık 60 ülkede hizmet veriyor ve Globalde 11 bini aşkın çalışanımız ve 330 milyondan fazla ekipmanımız bulunuyor. Konya’daki gibi dünyanın her yerinde 750’yi aşkın servis ağımız bulunuyor. Türkiye’de ise merkezimiz İstanbul’da, 16 servis merkezimiz, 60 tane toplama merkezimiz ve 85’in üstünde kadrolu çalışanımız bulunuyor. Türk pazarının içinde 10 milyondan fazla palet dolaşımı bulunuyor. Elimizden geldiğince her şeyi tam olarak geri dönüştürmeye ziyan etmemeye çalışıyoruz. CHEP genel olarak ekipman kiralaması yapan bir firmadır. Burada kiralanmış paletlerin tamir edilmesi, boyanması, dağıtılan yerlerde toplanması ve gerekli eksiklikleri giderildikten sonra tekrar dağıtılmasının yanı sıra otomotiv sektöründe de önemli adımlar atılmaktadır. Metal fıçıların kiralanmasında da yer alır. Dünyanın dijitalleşmeye doğru gitmesinden ötürü borsada Brambles olarak dijitalde BXB’ye yatırım yapıyoruz. Programa katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

‘GÜVENLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

CHEP Yönetim Kurulu Başkanı Ralf Paetzold, “CHEP bünyesinde Güvenlik bizim birinci önceliğimizdir. Her şeyden önce çalışanlarımızın can güvenliğini maksimum seviyede sağlamak için önemli adımlar atıyoruz. Ajandamızda bulunan birinci konu burada bulunanların, burada olduğu süre boyunca güvende olmaları ve evlerine sağ salim gidebilmeleri. Güvenliği tehdit eden olası bir durumda aşağıda bulunan toplanma alanımızda toplanıyoruz. Sigara içilmemesi bizim için çok önemli tesis içinde asla sigara içmiyoruz ve içirtmiyoruz, sadece aşağıdaki sigara içme alanında sigara içilebiliyor aksi halde sigara fabrika sahası içerisinde birçok tehdit barındırıyor” ifadelerini kullandı.

‘ORMANLAR GELCEĞİMİZDİR’

Tekcer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Tekelioğlu ise, “Herkes sanıyor ki Türkiye’de ağaç ve ormanlık alan çok fazla ama her geçen gün ormanlarımız tükenmeye devam ediyor. Ormanlar geleceğimizdir ve geleceğimizi çöpe atmayalım. Burada ciddi emekler harcanmış ve bu tesis ortaya çıkmıştır. Böyle bir sosyal sorumluluk projesinde taraf olmak yaptığımız işlerin içerisinde en gurur verici olanıdır. Büyük olmanın yolu deha gibi çalışma ve alın terinden geçer ve biz kadromuzla alın terimizi feda etmeye hazırız. Vizyonumuz sizler gibi sektöründe güçlü saygın ve kaliteli firmalara hizmet vermek bizlere gurur veriyor. Misyonumuz öncelikle güven kalite sağlamlığı sunarak müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutabilmektir. Yabancı yatırımcıyı Konya’ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim