Kesin olmayan sonuçlara göre Konya'da kazanan muhtarlar da belli oldu. Buna göre Selçuklu'da 72 mahalle, Meram'da 69 mahalle, Karatay'da 81 mahalle olmak üzere toplamda 222 mahallenin muhtarı belirlendi. Çok sayıda kadın adayın olduğu seçimlerde merkez ilçelerde sadece 1 kadın muhtar kazanabildi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri geride kaldı. İl Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları'nda toplanan oyların sayımları tamamlandı. Resmi olmayan rakamlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığını kazanan adaylar belli oldu. Seçimlerin bir diğer merak edilen sonuçları ise muhtarlıklar. 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde muhtarlıklar için kıyasıya bir yarış vardı. Neredeyse her mahallede birden fazla muhtar adayı, muhtarlık için yarıştı. Dikkat çeken ve renkli çalışmalara sahne olan muhtarlık seçimlerinin de resmi olmayan kazananları İl ve İlçe Seçim Kurulu tarafından askıya çıktı. Buna göre Konya'nın merkez ilçeleri olan Selçuklu'da 72 mahalle, Meram'da 69 mahalle, Karatay'da 81 mahalle olmak üzere toplamda 222 mahallenin muhtarı da belirlenmiş oldu. 

ÇOK SAYIDA ADAY ÇIKTI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi mahalle muhtarlıkları için Konya genelindeki mahallelerde çok sayıda aday çıktı. Muhtarlığa artan talep, mahallelerdeki yarışı da kızıştırdı. Her mahalleden çok sayıda adayın çıktığı muhtarlık seçimleri, renkli görüntülere de sahne olmuştu. Özellikle muhtar adaylarının seçim ofisleri tutup çalışmalarını buralarda yürütmeleri, muhtarlığın da bir belediye başkanlığı edasında önemsendiğini ortaya koydu. Ayrıca bazı muhtar adaylarının sloganları, vaatleri dikkat çekerken, bazı muhtar adayları da ev ev dolaşarak mahalle sakinlerine çeşitli hediyeler takdim etmişti. 

KADIN ADAYLAR MUHTARLIK YARIŞINDAYDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, kadınlar için de büyük bir fırsat oldu. Bu seçimlerde 20'den fazla kadın, mahallelerindeki muhtarlık yarışına katılmıştı. Sosyal medyadan örgütlenerek "kadın birlikteliği" oluşturan kadın adaylar,  muhtarlıklar için birlikte hareket etti, çeşitli istişarelerde bulundu. Konya merkezin 2014 Yerel Seçimleri'nde seçilen tek bayan muhtarı olan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nazan Kaçıran, bu konuda diğer kadın adaylara yol gösterici olmuştu. 2 Dönem  Yunus Emre Mahallesi Muhtarlık görevini yürüten Nazan Kaçıran ise bu seçimlerde Yaka Mahallesi'nin muhtar adayı olmuştu. Geçtiğimiz seçimlerde Konya merkezin tek kadın muhtarı unvanına sahip olan Nazan Kaçıran, 2 dönem muhtarlıktan sonra bu seçimlerde Yaka Mahallesi'ndeki muhtarlık yarışını kazanamadı. 

YİNE TEK KADIN MUHTAR

Seçimlerde 20'den fazla kadın muhtar adayının bulunmasına rağmen kadınlardan kazanan sadece 1 kişi oldu. Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi Muhtarlığı'nı kazanan Emel Uçar, Konya merkezdeki kadın muhtar adayları arasında muhtarlığı kazanan tek kadın oldu. Böylece geçtiğimiz seçimlerde tek kadın muhtar olarak göreve seçilen Nazan Kaçıran'ın unvanını bu seçimlerde Emel Uçar üstlenmiş oldu. 

MERAM'DA YARIŞ ÇETİN GEÇTİ 

Muhtarlık seçimlerinde belki de en çetin yarış Meram İlçesi'ndeki mahallelerde gerçekleşti. Çünkü daha önce 115 olan Meram'ın mahalleleri, imar revizyon çalışmalarıyla birlikte bazı mahallelerin birleştirilmesiyle 69'a düşürüldü. Mahallelerin birleştirilmesinin ardından, birleşerek başka mahallelere bağlanan mahallelerdeki muhtarlar da yeni mahallelerde yarışa dahil oldu. Böylece daha önce muhtarlık yapan farklı kişilerin aynı mahallede muhtarlık yarışına girmesi, bölgede muhtarlık yarışındaki rekabetin de artmasına neden oldu. 

İŞTE MAHALLELERİN YENİ MUHTARLARI