Özellikle son yıllarda Kapitalizmin dayattığı tüketim çılgınlığı Türkiye’de dozunu aşmış durumda. Vatandaşlara mal satma uğruna milli ve manevi değerleri ayaklar altına alan bazı firmalar, Batı’nın dayatması olan uygulamaları Türkiye’ye sokuyor. Son olarak geçtiğimiz Cuma günü, ‘Kara Cuma’ adı altında uygulamaya konulan ve sözde “indirim çılgınlığı” adı altında vatandaşlara dayatılan rezalet, büyük tepki topladı. İslam aleminin mübarek günü olan Cuma günü böyle bir rezaletin uygulamaya konulması, Batı’nın İslam’ın değerlerini karalama kampanyası olarak yorumlanırken, bu kirli oyuna Türkiye’deki firmaların alet olmasını vatandaşlar kabul edilemez buldu. 

Bu Şehrin Markasıyız sloganıyla yatırımlarını sürdüren Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri de, tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edilmesine tepkisini koyarak  ‘Hayırlı Cuma’ kampanyasını başlattı.

‘Hayırlı Cuma ‘ kampanyası hakkında bilgi veren Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya, amaçlarının  kara cuma kampanyasına tepki  koymak olduğunu ifade ederek, “ Biz de aydınlık ve hayırlı cuma indirimleri adı altında bir kampanya başlattık. Çelikkayalar  Alışveriş Merkezleri olarak tüm Avrupa’da başlatılan Kara cuma kampanyasına karşılık başlatmış olduğumuz Aydınlık ve Hayırlı Cuma indirimleri olarak bundan sonra her cuma çeşitli marka ve ürünlerde belli indirimler gerçekleştirecek. Avrupa'da başlatılan ve bizim ülkemizde çeşitli markalarında katıldığı bu kara cuma kampanyasını kınıyor ve bizim cumamız her zaman aydınlık ve hayırlı olacaktır. Kampanyamızın başladığı ilk günden itibaren müşterilerimizden olumlu tepkiler aldık. Müşterilerimize kampanyamıza göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim” dedi. 

KARA CUMA KAMPANYASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ 

Türkiye’de kapitalizmin dayattığı ‘Kara’ oyuna bir çok firma neredeyse her şehirde alet oldu. Bazı alışveriş merkezlerindeki bazı firmalar, ‘Black Friday’ pankartları ile indirimler uyguladı. Ancak vatandaşlardan tepki gecikmedi. Türkiye’nin dört bir köşesinden uygulamanın Batı’nın bir dayatması olduğu ve milli-manevi değerleri karalamak, ayaklar altına almak amacıyla yapıldığını belirten vatandaşlardan tepkiler geldi. Özellikle sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanan ‘Kara oyun’a karşı tüm Türkiye’nin dikkatli olması istendi. Bazı vatandaşlar bu oyuna alet olan ve ‘Kara Cuma’ adı altında indirim uygulayan mağazaların önüne giderek tepkilerini dile getirdi. Bu tepkileri video çekerek sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, halkı bilinçli olmaya davet etti.Bazı vatandaşlar ise milli ve manevi hassasiyetler doğrultusunda mağazalardan bu uygulamayı durdurmalarını isteyerek, Batı’nın oyununa gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada yapılan bu paylaşımlar tüm Türkiye’de büyük destek buldu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim