31 yıllık büyük bir tecrübe ile istenilen sürede ve kalitede ürünlerini teslim eden Teknik Isıl İşlem, uygun fiyatları ile tüm sanayicilere hizmet veriyor. Teknik Isıl İşlem, atmosfer kontrollü fırınlar, indüksiyonla sertleştirme tezgâhları, kontinü fırın ve tuz banyoları ile her türlü ısıl işlem prosesini yerine getirirken kumlama üniteleri ile de yüzey renklendirme ve temizleme işlemlerini başarı ile gerçekleştirebiliyor. Müşteri beklentilerine göre; daha kaliteli, izlenebilir, tekrarlanabilir ve gelişmelere açık bir şekilde daha hızlı hizmet sunmak için 2009 yılında ISO 9001:2008 Kalite Sistemi belgesini alan Teknik Isıl İşlem, bu sayede kalitesini tescillemiş durumda.

Adnan Bey, firmanızın kuruluş hikâyesini ve bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri sizden dinleyebilir miyiz?

Firmamız 1987 yılında, Karatay Sanayi’de atölye ölçeğinde bir firma olarak faaliyetlerine başladı. O dönemde atölye içerisinde makine ve takım üreticilerinin parçalarına sementasyon işlemi yapıyorduk. Uzun yıllar bilgi ve birikim edinip, tecrübemizi tüm çalışma arkadaşlarımızla harmanlayarak şimdilerde ise 1. Organize Sanayi Bölgesinde toplamda 4500 m2 alanda 4000 metrekaresi kapalı olmak üzere hizmetlerimize devam ediyoruz. Fabrikamızda otomotiv, makine, hidrolik pnömatik ve ziraat endüstrilerine yönelik üretim yapmaktayız. Bunun yanında ısıl işlem ve laboratuvar hizmetlerinizde en son teknoloji kullanarak gerçekleştirmekteyiz. Kuruluşumuz içerisinde ıslah, sementasyon izotermik tavlama, normalizasyon, yumuşatma yaşlandırma ve gerilim giderme gibi işlemlerde yapılmaktadır. Ayrıca ısıl işlem yapmış olduğumuz ürünlerin yaklaşık yüzde 50’si müşterilerimizin üretmiş olduğu nihai ürünler üzerinden ihraç edilmektedir.

Hitap ettiğiniz sektörlerden biraz bahseder misiniz? Bu sektörlerde ağırlık olarak neler yapıyorsunuz?

Yelpazesi çok geniş olan bir kuruluşuz. Tarım, Otomotiv, Devlet Demir yolları ve makineci firmalara geniş kapsamlı ısıl işlemler yapıyoruz. Ağırlık olarak ise; ziraat aletleri ve otomotiv sektöründe bulunuyoruz. Bu firmalarımız ile yaptığımız işlem aşınmaması ve burkulmaması gereken yedek parçaların sertleşmesi üzerine. Bunun yanında ağır yük altında kalan aletlerin, kopmaması gereken cıvatalarına ve akislerine sağlam olması adına işlemler uyguluyoruz. Yani kısacası bulunduğumuz her sektörde sağlamlık ve kaliteyi buluşturuyoruz.


Yapmış olduğunuz işlemlerde sadece Konya’da mı faaliyet gösteriyorsunuz yoksa farklı yerlerde de bulunuyor musunuz?

Konya’da bizim faaliyet gösterdiğimiz alanda çalışan sekiz firma bulunmakta. Biz bu firmalarımız ve genelinde Türkiye’de ilk üç sırada yer alıyoruz. Sadece Konya ile de sınırlı kalmayıp, Adana, Samsun, Afyon, Burdur, Eskişehir ve birçok bölgede faaliyet gösteriyoruz. Kalite sistemimizin uygulanması ve sürekli iyileştirilmesi adına çalışmalarımız hızla devam ediyor ve bu sayede genel olarak tüm bölgelere hitap ediyoruz. Amacımız bizimle çalışan müşterilerimizin memnuniyetini arttırmak ve beklentilerini boşa çıkartmamak.

Adnan Bey, fabrika içerisinde bulunan makineler hakkında da bilgi verir misiniz?

Teknik Isıl İşlem olarak, makine konusunda sürekli yatırımlarımız oluyor. Bu yatırımlar daha iyisi yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak adına. Bu bağlamda bir yıl önce yeni bir indüksiyon makinesi aldık ve çalışmalarına başladı. Bu makine genelde dişli ve ağır parçalara indüksiyon yapacak. Daha önceden de yapıyorduk ancak bazı parçaların boyu büyük olduğu için sıkıntılarımız oluyordu. Yeni makinemiz ile bu sorunu aşarak, 120 cm çapında bir parçayı bile indüksiyon yapabileceğiz. Baktığınız zaman ilk fırınlarımız 50 cm olarak faaliyet gösteriyordu. Sonrasında bu biraz daha büyüdü ve şimdilerde ise teknoloji ile birlikte doğru orantıda gelişmekte. Bizlerde bu teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Tüm makinelerimizi güncellemeye ve yenisi ile değiştirmeye gayret ediyoruz. Yani kısacası 2 tonluk bir kapasitesi olan makinemiz ile faaliyetlerimize tüm hızımızla devam ediyoruz.

Adnan Bey, sohbet için sizlere teşekkür ediyoruz. Son olarak eklemek istedikleriniz varsa dinlemek isteriz.


Bizlerde sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte kendimizi anlatma fırsatımız oluyor. En başta da bahsettiğim gibi atölyeden başlayan bir maceramız var halen devam ediyor. Teknik Isıl İşlem olarak, en iyi hizmeti verebilmek adına sürekli olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Teknoloji ve insan kaynağına yaptığımız ve yapacağımız yatırımları fazlaca önemsiyoruz. Daha verimlisi nasıl olur diye düşünmek, bu verimi müşterilerimizin işlerine yansıtmak ve daha sonrasında takdir toplamak bizleri oldukça motive ediyor. Bu motivasyonumuzdan ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Neticede geleceğe umutla bakan bir firmamız ve yönetimimiz var. Şüphesiz bu başarı ve umut çalışma arkadaşlarımız ile birlikte oluyor ve karşılıklı olarak güven ortamında çalışabiliyoruz. Bunun yanında ülkemizin sanayi anlamında daha fazla büyümesi gerektiğinin önemini de biliyoruz ve katma değeri büyük işlere imza atmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu vesile ile iyi bir yönde doğru bir yol almak bizler için önemli. Bizlerde yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz.
SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim